Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

voetbal

Memorial charmeert met 3 meetingrecords, Duplantis maakt het spannend tot de slotseconde

Memorial charmeert met 3 meetingrecords, Duplantis maakt het spannend tot de slotseconde

vr 03 september 2021 20:29 30.000 atletiekfans genoten op een zwoele nazomeravond van de Memorial Van Damme. Deze editie stond vooral in het teken van de huldiging van onze olympiërs, maar leverde ook 3 meetingrecords op. Die waren er voor Cherry op de 400m, Hassan op de mijl en Duplantis in het polsstokspringen. Die laatste hield er de spanning in tot de slotseconde.  Eindelijk weer publiek bij de Memorial Van Damme en de ruim 30.000 toeschouwers lieten zich horen toen de Belgische olympiërs nog eens uitgebreid in de bloemetjes gezet werden. Bij het eerbetoon voor Jacques Rogge werd het dan weer muisstil in het Koning Boudewijnstadion. De 400 meter bij de mannen zorgde voor een eerste hoogtepunt. Op de Olympische Spelen in Tokio moest Michael Cherry nog vrede nemen met de vierde plaats, maar vanavond zette hij na een lang seizoen de kers op de taart.   De Amerikaan triomfeerde overtuigend in 44”03 en stelde zo het meetingrecord van niemand minder dan Michael Johnson scherper. Dat stond als sinds 1998 op 44”06. Ook Sifan Hassan liet de Belgische atletiekfans smullen. Het plan om  op de Memorial een gooi te doen naar het WR op de 10.000 meter liet ze na een zwaar seizoen schieten, maar dat weerhield de Nederlandse er niet van om vanavond te schitteren op de mijl. Haar eigen WR (4’12″33) verbeteren lukte niet, maar met 4’14″74 won ze wel in een meetingrecord.   Het moment suprême kwam helemaal op het einde van de avond. Mondo Duplantis ging bij zijn tweede poging over 6,05 meter en deed zo 5 centimeter beter dan het meetingrecord dat hij vorig jaar in Brussel neerzette. De winst was binnen voor de olympische kampioen, maar die wou meer en mikte op een verbetering van zijn eigen wereldrecord.   Daarvoor moest de lat op 6,19 meter en dat had heel wat voeten in de aarde. Na een minutenlang oponthoud van meten, controleren, de lat weer naar beneden halen en groeiende ergernis bij Duplantis kon de Zweed dan eindelijk toch aan zijn wereldrecordpoging beginnen.    Maar in 3 pogingen tikte hij evenveel keer de lat aan. Het publiek maalde er niet om en trakteerde de Zweed, die uitgeroepen werd tot Legend of the Night, op een oorverdovend applaus. Lees ook: Atletiek Duplantis wil over het WR van 6m19, maar officials krijgen de lat niet op… Crestan en Laus schitteren voor eigen publiek Eliott Crestan zorgde al vroeg op de avond voor een sterke prestatie op de 800 meter. Aan Ferguson Rotich, zilver in Tokio, viel niks te doen. Maar Crestan snelde na de Keniaanse topper wel naar een knappe tweede plek in 1’45”24. Ook Aurèle Vandeputte deed het prima, hij werd 4e in een PR van 1’45″49. Nafi Thiam moest in het hoogspringen opboksen tegen het olympische podium van Tokio en dat bleek toch iets te hoog gegrepen voor de tweevoudig olympisch kampioene op de zevenkamp. Ondanks de vermoeidheid ging ze toch over 1,92 meter, haar beste sprong dit seizoen en goed voor de 6e plaats. De winst ging verrassend niet naar olympisch kampioene Lasitskene,  » Read More

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Formule 1

hockeyfinale racing – gantoiseclock 14:5614 uur 56. Wie kroont zich tot landskampioen hockey? In Louvain-la-Neuve strijden Gantoise en de Brusselse club Gantoise dit weekend...

Schaken

In een korte wedstrijddag van PogChamps 3 kwartfinales versloeg Tubbo CodeMiko in de troostbeugel. Hij speelt Neeko in de halve finale van de troostbeugel....

Advertisement