Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

voetbal

Jonge Duivels zetten Turkije vlot opzij en blijven foutloos in EK-voorronde

Jonge Duivels zetten Turkije vlot opzij en blijven foutloos in EK-voorronde

vr 03 september 2021 20:53 EK-voorronde U21Turkije België einde0303-09-2021 19:00 De Belgische beloften hebben Turkije vlot opzij gezet in hun EK-voorronde. Openda maakte het verschil met twee goals, Vertessen deed er in de extra tijd nog eentje bij. Met 6 op 6 hebben de jonge Duivels een foutloos rapport. Doelpunten Turkije – België: 31′ 0-1 Loïs Openda 82′ 0-2 Loïs Openda 90’+2′ 0-3 Yorbe Vertessen Openda wist zwak wedstrijdbegin uit In juni waren de Belgische voetbalbeloften met een zege in Kazachstan aan hun kwalificatiecampagne voor het EK 2023 begonnen. Op bezoek in Turkije mochten de Belgen op zoek gaan naar een 6 op 6.    Op papier hadden de Belgen veel meer kwaliteit in de rangen dan de Turken, maar dat toonde zich niet in de openingsfase. Na amper twee minuten werden de jonge Duivels al opgeschrikt door een afgekeurd doelpunt van Bayrakdar.  De Belgische beloften kregen moeilijk grip op de gretige Turken, maar kwamen na tien minuten wel al bijna op voorsprong, toen Pletinckx tegen de paal kopte. Op het halfuur kwam die voorsprong er toch, toen Openda zich goed doorzette op links en netjes afwerkte: 0-1. De Belgen namen daarna het heft meer en meer in handen. Openda kreeg nog een uitstekende kans, op voorzet van Siquet, en Verschaeren claimde vlak voor de rust nog een penalty na een lichte fout. Aan de stand veranderde dat niets meer. Openda en Vertessen maken Turkije af De tweede helft begon zoals de eerste: de Turken openden met veel honger, de Belgen hadden moeite om de bal in de ploeg te houden. Vlak voor het uur hingen de bordjes zelfs bijna in evenwicht, maar Akman trapte een opgelegde kans een meetlatje naast het doel.   De Belgen overwonnen hun dipje en maakten het tien minuten voor tijd zelf af. Openda, weer hij, snelde weg op links en trapte opnieuw goed binnen in de verre hoek. De buit was binnen.   In het slot had Mathijssen de ruimte om nog wat wissels door te voeren. Eén van die invallers, PSV-aanvaller Vertessen, maakte in de extra tijd de wedstrijd helemaal dood met een een echte spitsengoal.   De Belgen blijven zo foutloos in hun EK-voorronde en leiden hun groep met 6 op 6. Binnen een dikke maand komen de beloften opnieuw in actie. Op 8 oktober ontvangen ze Kazachstan in eigen huis. Opstelling België: Vandevoordt, Kana, Pletinckx, Theate, Siquet, Onana, Raskin, Sardella, De Ketelaere, Verschaeren, Openda. Invallers: Matazo, Van der Brempt, Vertessen, El Hadj, Lissens. Bondscoach Mathijssen: “Nu wil ik een 9 op 9” “We hebben gekregen wat we verwachtten”, reageerde bondscoach Jacky Mathijssen achteraf. “Gelukkig hebben de spelers dat ter harte genomen. We hadden een moeilijke instap in zowel de eerste als de tweede helft.”   “We hebben dan een blok gevormd en mogelijkheden gezocht om uit die omknelling te komen. We hebben dan ook het middenveld iets meer moeten versterken met Matazo. We hebben een paar keer voetbalgeluk gehad, maar dat hoort erbij. Fantastisch resultaat,” aldus Mathijssen.      Mathijssen was ook erg tevreden over zijn twee spitsen. “Als de tegenstander hoog en energiek wil druk zetten dan laten ze ruimtes.  » Read More

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Formule 1

hockeyfinale racing – gantoiseclock 14:5614 uur 56. Wie kroont zich tot landskampioen hockey? In Louvain-la-Neuve strijden Gantoise en de Brusselse club Gantoise dit weekend...

Schaken

In een korte wedstrijddag van PogChamps 3 kwartfinales versloeg Tubbo CodeMiko in de troostbeugel. Hij speelt Neeko in de halve finale van de troostbeugel....

Advertisement