Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Red Dragons maken inhaalrace tegen Portugal niet af en verliezen ook 2e EK-duel

Red Dragons maken inhaalrace tegen Portugal niet af en verliezen ook 2e EK-duel

België maakte net als gisteren tegen titelverdediger Servië een mindere start tegen een rechtstreekse concurrent die eigenlijk geklopt moest worden. Ze konden de bordjes nog gelijk brengen (van 2-5 naar 8-8), maar het verschil werd snel weer 5 punten (10-15).   De opslagdruk bij de Belgen was er niet en de kansen werden niet afgemaakt. Met Verhanneman snel gebracht in de plaats van Rousseaux (net als gisteren) ging het beter, de kloof werd gedicht (20-20). Bij 21-20 kwamen de Belgen zelfs voor het eerst op voorsprong, maar het liep nog helemaal mis: 23-25.   In de 2e set begonnen onze volleybalmannen beter (9-5), maar de uitstekende Portugese verdediging trok de zaken recht waarna het gelijk opging. Andermaal maakten de Belgen echter hun scoringskansen niet af. Een fout van Perin luidde het einde in: geen 22-22, maar 21-25. De receptioneel sterke Portugezen maakten het wel af: 22-25. België beloont zichzelf niet voor terugkeer Alarmfase rood voor de Belgen tegen een nochtans haalbaar geachte tegenstander. Ze waren meteen bij de les (4-2), maar lieten de Portugezen nu niet meer terugkeren: 25-20. In set 4 liep het aanvankelijk moeilijk voor Deroo en co. De opslagen waren niet van die aard om de tegenstand pijn te doen en de kansen/kansjes aanvallend werden te weinig benut.   Maar de Portugezen speelden hun 2 challenges kwijt halfweg, waarna het veel vlotter ging bij België: van 13-12 ging het naar 25-18. De Belgen leken de controle beet te hebben. Set 5 moest de beslissing brengen. België begon uitstekend  en sloeg een kloof (6-3), Portugal gaf zich echter niet zomaar gewonnen, maakte gelijk (7-7) en daarna was het punt om punt. Tot bij 13-13 Verhanneman een bal via de netrand buitensmashte, de 1e matchbal voor Portugal was de goeie met een goed block op Verhanneman.   Het EK-kalf is nog niet helemaal verdronken voor België, maar dan moet morgen Griekenland en dinsdag Oekraïne voor de bijl. Top- en gastland Polen is niet meteen een partij. Verhanneman: “We beseffen het nog niet zo goed, maar dit komt heel hard aan” Deroo: “Dit was sleutelmatch, staan nu met rug tegen de muur” Bondscoach Muñoz: “Ik ben trots op mijn team tegen heel goed Portugal, in 5e set beslissen details” Bekijk in de tijdlijn hieronder de eindfases van de 5 sets:

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Advertisement