Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

voetbal

Peloton kan Taco van der Hoorn net niet oppeuzelen in Benelux Tour

Peloton kan Taco van der Hoorn net niet oppeuzelen in Benelux Tour

wo 01 september 2021 14:20 Benelux Tour: Rit 3einde/wegwedstrijd VertrekEssen – 10:50 AankomstHoogerheide – 14:41 Afstand168,3 km0306090120168.3 De vluchters hebben het gehaald in rit 3 van de Benelux Tour. Taco van der Hoorn (Intermarché-Wanty Gobert) bleef in Hoogerheide net uit de klauwen van het aanstormende peloton. Samen met 4 kompanen had hij bijna de hele etappe in de aanval gereden. De Zwitser Stefan Bissegger, gisteren de primus in de tijdrit, blijft leider in de Belgisch-Nederlandse rittenkoers. Kopgroepje houdt nipt stand: Taco van der Hoorn sprint naar winst in Benelux Tour Het leek de kroniek te gaan worden van aan aangekondigde massaspurt. Tussen Essen en Hoogerheide waren er namelijk weinig hoogtemeters te bespeuren en dus kozen 6 renners voor het ruime sop. Daarbij onder meer Thimo Willems, Taco van der Hoorn en Arjen Livyns.   Die laatste had zijn zinnen gezet op het strijdlustklassement, maar botste bij de eerste meet op Thimo Willems, die ook de 2e spurt zou winnen. De jarige Livyns liet zich daarna dan ook uitzakken tot bij het peloton. Evenepoel zet zich aan kop van het peloton en trekt tempo de hoogte in Pech voor Ewan, knappe 5e plaats voor Willems Onze landgenoot zou het zich beklagen, want het peloton had de handen vol met de koplopers. De maximale voorsprong was dan wel slechts 2’45”, maar de spurtersploegen moesten wel vol aan de bak. Remco Evenepoel, die ondanks maagproblemen toch startte, vertelde voor de start dat hij het rustig aan zou doen. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. De 21-jarige renner sleurde mee aan het kop van het peloton.  In een nerveuze finale kreeg de ene na de andere renner te maken met materiaalpech. Snelle mannen Caleb Ewan en Elia Viviani konden dan ook een streep trekken door de etappewinst. Ook Asgreen kreeg af te maken met pech. Wilco Kelderman knalde dan weer tegen de grond en moest ook opgeven.  Tot ieders verrassing kwam het peloton te laat om de 5 koplopers nog bij te kunnen benen. Taco van der Hoorn had nog het meeste over in de finale en won de spurt van zijn 4 metgezellen. Thimo Willems eindigde op een bijzonder knappe 5e plek. De leiderstrui blijft om de schouders van Stefan Bissegger. Zijn leidersplaats kwam vandaag niet in gevaar. Pech op slecht moment voor Asgreen en Ewan Van der Hoorn: “Had ik niet verwacht” “Ik moest op de sprint gokken en eigenlijk ben ik best wel traag”, vertelde Van der Hoorn na zijn zege. “Maar ik zat in een goeie positie en ging op het juiste moment aan.” “Ik denk dat de rest ook wel een beetje moe was. Ik had niet verwacht dat ik het in de spurt zou kunnen afronden.”  “Arjen Livyns zal wel slecht slapen omdat hij zich terug heeft laten zakken. Uiteindelijk hebben we tactisch goed gereden.” Samenvatting van de 3e rit in de Benelux Tour Van der Hoorn: “Eigenlijk ben ik best wel traag in de sprint” Durbridge: “Speelden een beetje kat en muis met het peloton” Rituitslag Rit 3Rituitslag Rit 3ritritalgemeenalg.    » Read More

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Schaken

In een korte wedstrijddag van PogChamps 3 kwartfinales versloeg Tubbo CodeMiko in de troostbeugel. Hij speelt Neeko in de halve finale van de troostbeugel....

Formule 1

hockeyfinale racing – gantoiseclock 14:5614 uur 56. Wie kroont zich tot landskampioen hockey? In Louvain-la-Neuve strijden Gantoise en de Brusselse club Gantoise dit weekend...

Advertisement