Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Laurens Devos is weer paralympisch kampioen, 5e medaille voor België

Laurens Devos is weer paralympisch kampioen, 5e medaille voor België

Devos was door het paralympisch toernooi gevlamd en had geen set verloren in aanloop naar de halve finales. Maar tegen de Rus Urii Nozdrunov werd de titelverdediger wel tot het uiterste getest met een vijfsetter.   Had die wedstrijd zijn vertrouwen wat aangetast? Tegen de Australiër Ma Lin had Devos wat tijd nodig om onder stoom te komen in de finale. Hij maakte wat foutjes op het einde van de eerste set, die met 9-11 naar Ma Lin ging.    Maar daarna was het hek van de dam, gooide Devos alle schroom af en was het verschil tussen de nummer 1 van de wereld en de nummer 3 heel duidelijk. Setstanden: 11-6, 11-3, 11-3.   Het is de 5e medaille in Tokio voor België, de 2e gouden na dressuuramazone Michel George. Florian Van Acker (tafeltennis), Manon Claeys (dressuur) en Griet Hoet/Annelies Monsieur (tijdrit) zorgden al voor brons.  Devos: “Ik speelde 10 keer losser dan in mijn halve finale” “Het is ongelofelijk”, stamelde Devos. “Het hele toernooi ging niet top, ik was zo nerveus voor elke wedstrijd. Maar ik ben wel blij met mijn niveau in de finale, ik was meer relaxed. Ik ben heel blij met het goud, want had het niet verwacht.”   Devos kon voor de finale toch even zijn gedachten verzetten. “Ik heb even op mijn gsm  geprutst, om even weg te zijn van het tafeltennis. Zo kon ik aan de finale beginnen met de gedachte: ik sta in de finale, ik heb niets te verliezen…”   “Ik speelde tien keer losser dan in mijn halve finale. Het was wel zwaarder dan mijn titel in Rio. Dat kan je ook zien aan de setstanden. Iedereen wil goud, dus je moet steeds harder werken.”   Maar het feestje zal wel bescheidener zijn dan in Brazilië. “We gaan toch ons best doen om er het beste van te maken en met de staf te vieren”, zegt Devos. Zijn gsm staat in elk geval al roodgloeiend. “Ik heb even een kijkje genomen en zag toch heel veel meldingen. Ik zal morgen wel de tijd nemen om iedereen te bedanken om voor mij te supporteren.”

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Advertisement