Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Basketbal

Tafeltennisser Devos begint Spelen met vlotte driesetter: “Een goed begin”

Tafeltennisser Devos begint Spelen met vlotte driesetter: “Een goed begin”

Laurens Devos verdedigt zijn paralympische titel in het tafeltennis. Volg op deze pagina of hij opnieuw goud behaalt in Tokio.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.

,

Laurens Devos op de Paralympische Spelen

 1. 10 uur 11. Bekijk de spannende slotset van Laurens Devos.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Bekijk de spannende slotset van Laurens Devos

 2. 09 uur 18.

 3. 04 uur 28. Devos na vlotte zege: “Liever een korte match dan een lang, spannend duel”. Laurens Devos mag na een knappe driesetter tegen de Amerikaan Leibovitz terugblikken op een goede start van zijn Paralympische Spelen. “Dit is een goed begin”, wist Devos achteraf. De wedstrijd duurde slechts 16 minuten. “Ik heb het niet getimed, maar het ging inderdaad wel vrij snel”, lachte Devos na de wedstrijd. “Ik heb liever een korte match dan een lang, spannend duel. In het begin van de partij was ik vrij zenuwachtig.”  “Ik ben in tegenstelling tot in Rio de grote favoriet dit keer. Dat voelde ik wel. En het is ook een enorme zaal hier. Heel jammer dat er geen publiek binnen mag. Ik denk dat de zaal anders wel vol had gezeten. Tafeltennis is een echte Japanse sport.” “Na mijn zege in de eerste set kon ik in de tweede set relaxter zijn, meer ontspannen spelen”, ging de titelverdediger verder. “Dan kan ik mijn beste tafeltennis tonen. In de derde set werd het terug spannend, omdat Leibovitz enkele goede ballen sloeg. Hij is een pak ouder en heeft veel ervaring. Je moet dus meer tactisch spelen, meer bewegen.” Morgen neemt Devos het op tegen de Spanjaard Juan Perez Gonzalez (ITTF 8). “Een moeilijke tegenstander”, weet onze landgenoot. “Maar zijn spel, dat meer aanvallend is, ligt me wel. Ik klopte hem in de halve finales in Rio en verloor eigenlijk ook nog nooit van hem.” .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Devos na vlotte zege: “Liever een korte match dan een lang, spannend duel”

  Laurens Devos mag na een knappe driesetter tegen de Amerikaan Leibovitz terugblikken op een goede start van zijn Paralympische Spelen. “Dit is een goed begin”, wist Devos achteraf.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  De wedstrijd duurde slechts 16 minuten. “Ik heb het niet getimed, maar het ging inderdaad wel vrij snel”, lachte Devos na de wedstrijd. “Ik heb liever een korte match dan een lang, spannend duel. In het begin van de partij was ik vrij zenuwachtig.” 

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  “Ik ben in tegenstelling tot in Rio de grote favoriet dit keer. Dat voelde ik wel. En het is ook een enorme zaal hier. Heel jammer dat er geen publiek binnen mag. Ik denk dat de zaal anders wel vol had gezeten. Tafeltennis is een echte Japanse sport.”

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  “Na mijn zege in de eerste set kon ik in de tweede set relaxter zijn, meer ontspannen spelen”, ging de titelverdediger verder. “Dan kan ik mijn beste tafeltennis tonen. In de derde set werd het terug spannend, omdat Leibovitz enkele goede ballen sloeg. Hij is een pak ouder en heeft veel ervaring. Je moet dus meer tactisch spelen, meer bewegen.”

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Morgen neemt Devos het op tegen de Spanjaard Juan Perez Gonzalez (ITTF 8). “Een moeilijke tegenstander”, weet onze landgenoot. “Maar zijn spel, dat meer aanvallend is, ligt me wel. Ik klopte hem in de halve finales in Rio en verloor eigenlijk ook nog nooit van hem.”

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 4. 03 uur 10. Laurens Devos kent geen problemen met Amerikaan Leibovitz. Laurens Devos is uitstekend begonnen aan zijn paralympisch avontuur. De 21-jarige tafeltennisser had geen moeite met de Amerikaan Tahl Leibovitz en won in drie sets: 11-5, 11-2 en 11-9. Devos was naar Tokio afgezakt met het doel om zijn paralympische titel van in Rio te verdedigen en startte ook sterk aan zijn toernooi. De tafeltennisser liet meteen zien waarom hij de nummer 1 van de wereld is en won in een mum van tijd set 1 en 2. Leibovitz wou zich niet zomaar naar de slachtbank laten leiden en toonde in set 3 toch enkele vlagen van klasse. Hij dwong Devos tot het uiterste. Maar onder meer dankzij een rally van 13 slagen ging Devos er in extremis nog voorbij.  Morgen komt Devos opnieuw in actie. In zijn tweede groepswedstrijd neemt hij het op tegen de Spanjaard Juan Perez Gonzalez. .

  Laurens Devos kent geen problemen met Amerikaan Leibovitz

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Laurens Devos is uitstekend begonnen aan zijn paralympisch avontuur. De 21-jarige tafeltennisser had geen moeite met de Amerikaan Tahl Leibovitz en won in drie sets: 11-5, 11-2 en 11-9.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Devos was naar Tokio afgezakt met het doel om zijn paralympische titel van in Rio te verdedigen en startte ook sterk aan zijn toernooi. De tafeltennisser liet meteen zien waarom hij de nummer 1 van de wereld is en won in een mum van tijd set 1 en 2.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Leibovitz wou zich niet zomaar naar de slachtbank laten leiden en toonde in set 3 toch enkele vlagen van klasse. Hij dwong Devos tot het uiterste. Maar onder meer dankzij een rally van 13 slagen ging Devos er in extremis nog voorbij. 

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Morgen komt Devos opnieuw in actie. In zijn tweede groepswedstrijd neemt hij het op tegen de Spanjaard Juan Perez Gonzalez.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  Advertisement. Scroll to continue reading.

 5. 25-08-2021.

 6. 12 uur 32. Devos: “Grootste droom is om Paralympische en Olympische Spelen te combineren”.

  Devos: “Grootste droom is om Paralympische en Olympische Spelen te combineren”

 7. 12 uur 32.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  Paralympische Spelen
  Advertisement. Scroll to continue reading.
  Paralympiër Laurens Devos: “Grootste concurrent zal Australiër zijn”

De wedstrijd duurde slechts 16 minuten. "Ik heb het niet getimed, maar het ging inderdaad wel vrij snel", lachte Devos na de wedstrijd. "Ik heb liever een korte match dan een lang, spannend duel. In het begin van de partij was ik vrij zenuwachtig." 

Advertisement. Scroll to continue reading.

"Ik ben in tegenstelling tot in Rio de grote favoriet dit keer. Dat voelde ik wel. En het is ook een enorme zaal hier. Heel jammer dat er geen publiek binnen mag. Ik denk dat de zaal anders wel vol had gezeten. Tafeltennis is een echte Japanse sport."

Advertisement. Scroll to continue reading.

"Na mijn zege in de eerste set kon ik in de tweede set relaxter zijn, meer ontspannen spelen", ging de titelverdediger verder. "Dan kan ik mijn beste tafeltennis tonen. In de derde set werd het terug spannend, omdat Leibovitz enkele goede ballen sloeg. Hij is een pak ouder en heeft veel ervaring. Je moet dus meer tactisch spelen, meer bewegen."

Advertisement. Scroll to continue reading.

Morgen neemt Devos het op tegen de Spanjaard Juan Perez Gonzalez (ITTF 8). "Een moeilijke tegenstander", weet onze landgenoot. "Maar zijn spel, dat meer aanvallend is, ligt me wel. Ik klopte hem in de halve finales in Rio en verloor eigenlijk ook nog nooit van hem."

","textStripped":"Laurens Devos mag na een knappe driesetter tegen de Amerikaan Leibovitz terugblikken op een goede start van zijn Paralympische Spelen. "Dit is een goed begin", wist Devos achteraf. De wedstrijd duurde slechts 16 minuten. "Ik heb het niet getimed, maar het ging inderdaad wel vrij snel", lachte Devos na de wedstrijd. "Ik heb liever een korte match dan een lang, spannend duel. In het begin van de partij was ik vrij zenuwachtig." "Ik ben in tegenstelling tot in Rio de grote favoriet dit keer. Dat voelde ik wel. En het is ook een enorme zaal hier. Heel jammer dat er geen publiek binnen mag. Ik denk dat de zaal anders wel vol had gezeten. Tafeltennis is een echte Japanse sport." "Na mijn zege in de eerste set kon ik in de tweede set relaxter zijn, meer ontspannen spelen", ging de titelverdediger verder. "Dan kan ik mijn beste tafeltennis tonen. In de derde set werd het terug spannend, omdat Leibovitz enkele goede ballen sloeg. Hij is een pak ouder en heeft veel ervaring. Je moet dus meer tactisch spelen, meer bewegen." Morgen neemt Devos het op tegen de Spanjaard Juan Perez Gonzalez (ITTF 8). "Een moeilijke tegenstander", weet onze landgenoot. "Maar zijn spel, dat meer aanvallend is, ligt me wel. Ik klopte hem in de halve finales in Rio en verloor eigenlijk ook nog nooit van hem."","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"1891488","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1629857700000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1430352366029598722"},{"eventId":"1891486","title":"Laurens Devos kent geen problemen met Amerikaan Leibovitz","source":"","time":"??+?","eventTime":1629853800000,"text":"

Laurens Devos is uitstekend begonnen aan zijn paralympisch avontuur. De 21-jarige tafeltennisser had geen moeite met de Amerikaan Tahl Leibovitz en won in drie sets: 11-5, 11-2 en 11-9.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Devos was naar Tokio afgezakt met het doel om zijn paralympische titel van in Rio te verdedigen en startte ook sterk aan zijn toernooi. De tafeltennisser liet meteen zien waarom hij de nummer 1 van de wereld is en won in een mum van tijd set 1 en 2.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Leibovitz wou zich niet zomaar naar de slachtbank laten leiden en toonde in set 3 toch enkele vlagen van klasse. Hij dwong Devos tot het uiterste. Maar onder meer dankzij een rally van 13 slagen ging Devos er in extremis nog voorbij. 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Morgen komt Devos opnieuw in actie. In zijn tweede groepswedstrijd neemt hij het op tegen de Spanjaard Juan Perez Gonzalez.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Laurens Devos is uitstekend begonnen aan zijn paralympisch avontuur. De 21-jarige tafeltennisser had geen moeite met de Amerikaan Tahl Leibovitz en won in drie sets: 11-5, 11-2 en 11-9. Devos was naar Tokio afgezakt met het doel om zijn paralympische titel van in Rio te verdedigen en startte ook sterk aan zijn toernooi. De tafeltennisser liet meteen zien waarom hij de nummer 1 van de wereld is en won in een mum van tijd set 1 en 2. Leibovitz wou zich niet zomaar naar de slachtbank laten leiden en toonde in set 3 toch enkele vlagen van klasse. Hij dwong Devos tot het uiterste. Maar onder meer dankzij een rally van 13 slagen ging Devos er in extremis nog voorbij. Morgen komt Devos opnieuw in actie. In zijn tweede groepswedstrijd neemt hij het op tegen de Spanjaard Juan Perez Gonzalez.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"1887710","title":"Devos: "Grootste droom is om Paralympische en Olympische Spelen te combineren"","time":"??+?","eventTime":1629714767563,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-fbdfa6c4-c88d-4e41-a1df-dbafe521eb74","publicationId":"pbs-pub-78c07cc0-3b7e-49d4-88bb-587226a7b437","assetName":"itv laurens devos","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2021/08/22/b890a4fb-0340-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/matches/paralympische-sporten/2021-08/paralympische-spelen-laurens-devos/jcr:content/par-body/timeline/video-5aaa150a-2dfa-41ef-87d4-e27f380c93a2"},{"permalink":"https://sporza.be/artikels/paralympier-laurens-devos-grootste-concurrent-zal-australier-zijn~1628376697457/","teaser":{"externalId":"1628376697457","title":"Paralympiër Laurens Devos: "Grootste concurrent zal Australiër zijn"","description":"De Olympisch Spelen zitten er bijna op. Maar niet getreurd, de Paralympische Spelen staan binnenkort ook nog op het programma. Daar is tafeltennisser Laurens Devos kanshebber op een medaille. Thomas Huyghe bracht hem in Van hier tot in Tokio een bezoekje.","externalUrl":"https://sporza.be/nl/2021/08/07/paralympier-laurens-devos-grootste-concurrent-zal-australier-z~1628376697457/","imageTeaserUrl":"//images.vrt.be/orig/2021/08/08/40c5150a-f7d3-11eb-b07d-02b7b76bf47f.jpg","tags":[{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/sports/tafeltennis","id":"functional:sporza/sports/tafeltennis","title":"tafeltennis","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/paralympische-spelen","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/paralympische-spelen","title":"Paralympische Spelen","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/andere-sporten/paralympisch","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/andere-sporten/paralympisch","title":"paralympische sporten","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/andere-sporten/tafeltennis","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/andere-sporten/tafeltennis","title":"Tafeltennis","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/andere-sporten/paralympisch/spelers/d/devos-laurens","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/andere-sporten/paralympisch/spelers/d/devos-laurens","title":"Laurens Devos"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/programmas/van-hier-tot-in-tokio","id":"functional:sporza/categories/programmas/van-hier-tot-in-tokio","title":"Van Hier Tot In Tokio","description":""}]},"eventId":"1887709","source":"","time":"??+?","eventTime":1629714736483,"type":"TEASER","sport":"GENERIC"}],"matchId":"3300729","name":"paralympische spelen Laurens Devos","startTime":"2021-08-23T12:31:00.000+0200","teams":[],"highlight":false,"_links":{"self":{"href":"https://api.sporza.be/web/generic/matches/3300729"}}},"title":"Laurens Devos op de Paralympische Spelen","matchID":"3300729","layout":"default","context":"web","slsHost":"https://sporza.be","apiHost":"https://api.sporza.be","timestamp":"1629932394016","sportApiUrl":"https://api.sporza.be/web/generic/matches/3300729","interval":10}-->
Paralympische Spelen paralympische sporten Tafeltennis Laurens Devos
taal- of schrijffout opgemerkt?

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Formule 1

hockeyfinale racing – gantoiseclock 14:5614 uur 56. Wie kroont zich tot landskampioen hockey? In Louvain-la-Neuve strijden Gantoise en de Brusselse club Gantoise dit weekend...

Schaken

In een korte wedstrijddag van PogChamps 3 kwartfinales versloeg Tubbo CodeMiko in de troostbeugel. Hij speelt Neeko in de halve finale van de troostbeugel....

Advertisement