Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Solist Evenepoel geeft visitekaartje af op WK-repetitie tijdens Druivenkoers

Solist Evenepoel geeft visitekaartje af op WK-repetitie tijdens Druivenkoers

De Druivenkoers in en rond Overijse kon voor de gelegenheid uitpakken met een deelnemersveld om U tegen te zeggen. Vooral Deceuninck-Quick Step trok op volle oorlogssterkte naar de 1.1-wedstrijd, die voor een deel over de WK-omloop ging.   Op de tweede beklimming van de Bekestraat ontplofte de boel volledig. Dries Devenyns schudde aan de boom met wereldkampioen Julian Alaphilippe in zijn wiel. Gingen ook mee: ploegmaats Kasper Asgreen en Remco Evenepoel, net als Tim Wellens en Christophe Laporte.   Na de klim volstond een simpel knikje van Alaphilippe richting Evenepoel om de boel een tweede keer op korte tijd in brand te steken op iets meer dan 60km van het einde.   De jonste wolf van het Deceuninck-pak reed in geen tijd een minuut weg van de tegenstand. Hij verloor wat van zijn pluimen toen de achtervolging op gang kwam, maar kreeg op iets minder dan 30km van de finishlijn plots “hulp” uit onverwachte hoek.   Een auto stond in brand langs de kant van het parcours en daardoor werd de wedstrijd even geneutraliseerd. Na een onderbreking van dik tien minuten ging Evenepoel er opnieuw vandoor, gevolgd door het peloton op 35 seconden.   Na de herstart zag niemand Evenepoel nog terug. Hij leek zijn tweede adem gevonden te hebben en in de achtergrond knepen zijn ploegmaats iedereen morsdood. Mikkel Honoré maakte het blauwe feestje compleet met de tweede plaats, gevolgd door Aimé De Gendt. De finish van Remco Evenepoel: “Ik ben stilaan helemaal terug” Een paar weken voor het WK lijkt Remco Evenepoel stilaan in topvorm. “Het was immens lastig vandaag”, zei hij na de finish. “We hadden het plan om op de tweede keer Bekestraat de boel open te gooien en dat deden we ook. Julian pakte enorm hard uit, ik kon er nog net bij blijven.”   “Mijn aanval daarna was meteen de goeie en ik ben blijven gaan. Ik bleef erin geloven omdat ik wist dat ze achteraan ook op de limiet zaten. Ik heb mijn inspanning goed ingedeeld en ben niet stilgevallen.”   “Deze zege doet dan ook heel veel deugd. Ik denk dat ik stilaan echt wel helemaal terug ben nu. Het WK? Dat laat ik aan de bondscoach over. Het is gewoon ongelooflijk dat ik hier kan winnen.”   De wedstrijd lag even stil door een brand langs het parcours. Dat was ook voor Evenepoel een vreemd moment. “Dat was voor niemand leuk. Ik had er eigenlijk geen goed oog meer in omdat het peloton kon hergroeperen, maar ik ben er blijven in geloven. Dikke duim ook voor de organisatie dat de herstart zo correct is verlopen.” Dikke duim ook voor de organisatie dat de herstart zo correct is verlopen. Remco Evenepoel Reactie Remco Evenepoel: Rituitslag Druivenkoers OverijseRituitslag Druivenkoers Overijse  naam1Remco Evenepoel2Mikkel Honoré3Aimé De Gendt4Kasper Asgreen5Bram Welten6Gianni Vermeersch7Biniam Girmay8Laurenz Rex9Philippe Gilbert10Marc Hirschi Fase per fase 17:1817 uur 18. Evenepoel heeft moeite om de tranen te bedwingen. Deze zege in eigen streek doet hem zichtbaar deugd. .Evenepoel heeft moeite om de tranen te bedwingen. Deze zege in eigen streek doet hem zichtbaar deugd. 17:1617 uur 16 match afgelopen Evenepoel wintEvenepoel komt als eerste over de finishlijn. Van een visitekaartje voor bondscoach Sven Vanthourenhout gesproken. Honoré is tweede op meer dan 40 seconden, De Gendt even later derde.  17:15Daar is het zegegebaar al. Evenepoel rijdt als eerste onder de rode vod. Hij weet al dat het binnen is. In de achtervolging maakt Honoré het feestje helemaal compleet, hij laat De Gendt achter. . 17 uur 15. Daar is het zegegebaar alEvenepoel rijdt als eerste onder de rode vod. Hij weet al dat het binnen is. In de achtervolging maakt Honoré het feestje helemaal compleet, hij laat De Gendt achter. 17:1317 uur 13. Het is afzien, maar ook genieten voor Remco Evenepoel. Wat een fameus nummer. Nick Nuyens.Het is afzien, maar ook genieten voor Remco Evenepoel. Wat een fameus nummer.Nick Nuyens 17:1117 uur 11. Honoré is de man van Deceuninck-Quick Step die met De Gendt is meegetrokken in de achtervolging. Ligt het podium vast? .Honoré is de man van Deceuninck-Quick Step die met De Gendt is meegetrokken in de achtervolging. Ligt het podium vast? 17:08Moskesstraat. Ook op de Moskesstraat komt Evenepoel niet meer in de problemen. Hij mag aan zijn zegegebaar beginnen te denken. . 17 uur 08. MoskesstraatOok op de Moskesstraat komt Evenepoel niet meer in de problemen. Hij mag aan zijn zegegebaar beginnen te denken. 17:0617 uur 06. Een groep met Wellens, Alaphilippe, Asgreen en nog wat mooi volk heeft zich losgerukt van het peloton. Veel dichterbij komen ze niet: 47 seconden. .Een groep met Wellens, Alaphilippe, Asgreen en nog wat mooi volk heeft zich losgerukt van het peloton. Veel dichterbij komen ze niet: 47 seconden. 17:0217 uur 02. Op naar de Moskesstraat, de laatste helling van de dag. Als niemand op die WK-helling uitpakt met een geweldige inspanning, dan is de vogel gaan vliegen. .Op naar de Moskesstraat, de laatste helling van de dag. Als niemand op die WK-helling uitpakt met een geweldige inspanning, dan is de vogel gaan vliegen. 17:0117 uur 01. Hirschi probeert een achtervolging op poten te zetten, Alaphilippe en Asgreen springen meteen op het wiel. .Hirschi probeert een achtervolging op poten te zetten, Alaphilippe en Asgreen springen meteen op het wiel. 17:01Smeysberg. Ook op de op één na laatste helling van de dag, de Smeysberg, valt Evenepoel helemaal niet stil. Hij lijkt zegezeker. . 17 uur 01. SmeysbergOok op de op één na laatste helling van de dag, de Smeysberg, valt Evenepoel helemaal niet stil. Hij lijkt zegezeker. 16:5616 uur 56. Het lijkt er steeds meer op dat het kalf verdronken is voor het peloton. Twee mannetjes werken nog, daarna volgt de hele ploeg van Deceuninck-Quick Step in het zog. .Het lijkt er steeds meer op dat het kalf verdronken is voor het peloton. Twee mannetjes werken nog, daarna volgt de hele ploeg van Deceuninck-Quick Step in het zog. 16:5516 uur 55. Die onderbreking heeft toch zijn invloed gehad op de wedstrijd. Het kon nog alle kanten uit. De voorsprong was te overbruggen, maar in het peloton was het beste er toch wat af. Tom Vandenbulcke en Nick Nuyens.Die onderbreking heeft toch zijn invloed gehad op de wedstrijd. Het kon nog alle kanten uit. De voorsprong was te overbruggen, maar in het peloton was het beste er toch wat af.Tom Vandenbulcke en Nick Nuyens 16:5416 uur 54. Evenepoel heeft bijna opnieuw een minuut te pakken. Hij geeft vandaag toch zijn visitekaartje af aan de bondscoach. .Evenepoel heeft bijna opnieuw een minuut te pakken. Hij geeft vandaag toch zijn visitekaartje af aan de bondscoach. 16:5116 uur 51. De situatie is zeker niet in het nadeel van Evenepoel. Er zit geen lijn in het peloton. Nick Nuyens.De situatie is zeker niet in het nadeel van Evenepoel. Er zit geen lijn in het peloton.Nick Nuyens 16:5016 uur 50. Met z'n drieën beschermen Serry, Alaphilippe en Asgreen de vlucht van Evenepoel. Is er nog iemand in staat de kloof te dichten? Daar lijkt het niet op… .Met z’n drieën beschermen Serry, Alaphilippe en Asgreen de vlucht van Evenepoel. Is er nog iemand in staat de kloof te dichten? Daar lijkt het niet op… 16:49Bekestraat. Een groot pak renners gaat tegen de grond in het peloton. Moeilijk te zien wie erbij is gaan liggen, maar het gebeurde wel achteraan.  Evenepoel is ondertussen aan de Bekestraat begonnen, ploegmaat Alaphilippe controleert het peloton op kop wat verderop. . 16 uur 49. BekestraatEen groot pak renners gaat tegen de grond in het peloton. Moeilijk te zien wie erbij is gaan liggen, maar het gebeurde wel achteraan. Evenepoel is ondertussen aan de Bekestraat begonnen, ploegmaat Alaphilippe controleert het peloton op kop wat verderop. 16:4716 uur 47. Het zal Evenepoel moed geven: hij loopt weer 42 seconden uit op het peloton. Nog 22 kilometer. .Het zal Evenepoel moed geven: hij loopt weer 42 seconden uit op het peloton. Nog 22 kilometer. 16:4716 uur 47. Evenepoel loopt weer wat uit. Wat een speciale wedstrijd. Het wordt er één om lang te herinneren. Tom Vandenbulcke.Evenepoel loopt weer wat uit. Wat een speciale wedstrijd. Het wordt er één om lang te herinneren.Tom Vandenbulcke 16:4416 uur 44. De S-Bocht is al achter de rug voor Evenepoel. Een ander beeld in het peloton. Daar nemen de mannen van Uno-X over. .De S-Bocht is al achter de rug voor Evenepoel. Een ander beeld in het peloton. Daar nemen de mannen van Uno-X over. 16:4316 uur 43.alles weergevenalles weergeven

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Schaken

In een korte wedstrijddag van PogChamps 3 kwartfinales versloeg Tubbo CodeMiko in de troostbeugel. Hij speelt Neeko in de halve finale van de troostbeugel....

Formule 1

hockeyfinale racing – gantoiseclock 14:5614 uur 56. Wie kroont zich tot landskampioen hockey? In Louvain-la-Neuve strijden Gantoise en de Brusselse club Gantoise dit weekend...

Advertisement