Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Van 0-2 naar 3-2: Yellow Tigers stunten op het EK tegen topland Rusland

Van 0-2 naar 3-2: Yellow Tigers stunten op het EK tegen topland Rusland

De Yellow Tigers verloren gisteren met 3-0 van Servië, de Europese en wereldkampioen en bronzen medaille van Tokio, maar hun prestatie op het veld gaf hen een boost.   Als nummer 11 van de wereld gingen ze tegen nummer 5 Rusland, de 7e op de Spelen, vrank en vrij hun kans. En met Herbots in de ploeg, die onzeker was met last aan haar buikspieren.   De Belgen maakten een geweldige start (12-6), maar halverwege volgde een onverklaarbare receptionele dip. Met de Russische ster Federovtseva (nog maar 17) aan de opslag scoorde Rusland 9 punten (!) op een rij. Toch bleef België aanklampen.   De slotfase van de 1e set ontaardde in een zenuwachtig gedoe, zowel bij België als Rusland. België dwong als eerste 2 setballen af, maar die werden gemist. Rusland miste evenzeer setkansen. Ook setbal 3 en 4 ging verloren voor de Belgen, die het niet goed uitspeelden.   Bij een warrige fase kreeg Rusland na een challenge de 29-30 in de schoot geworpen, onbegrijpelijk voor de Belgen. Maar de set was weg: 29-31.   In de tweede set kwamen de Tigers niet meer tot scoren en liepen ze de hele tijd achter de feiten aan (van 4-8 naar 12-19). Bij Rusland lukte receptioneel alles, aanvallend liet het amper iets liggen. Er was nog een korte heropflakkering, maar België keek tegen een 0-2-achterstand aan: 21-25. Herbots loodst Tigers naar ommekeer Wie de 2e set had gezien, gaf geen stuiver meer voor de kansen van de Tigers. Maar die toonden andermaal hun gekende vechtlust. Ook op de Nations League hadden ze al een paar keer een verloren situatie nog rechtgetrokken met een 3-2-zege.   En dat gebeurde ook nu: in set 3 kwam België eerst 0-4 achter, maar daarna begon de machine te draaien. Vooral de opslagen werden steeds beter en beter. Op alle vlakken overtroefden Herbots en co. de Russen: 25-13.   In de 4e set was België ook weer het best weg (6-4), maar even leek er een scenario zoals in set 1 aan te komen met 5 punten op een rij voor Rusland (6-9).   Alarmfase rood. De Russische opslagen haperden evenwel en met vechtvolleybal (en een sterke Janssens en Herbots) kregen de Tigers 2 setballen (24-22), ook al omdat Fedorovtseva 2 keer in de fout ging. De 1e setbal was meteen de goeie. Na een lange rally sloeg Herbots toe: 25-22.   Alvast 1 punt was binnen, maar het werden er 2. In de 5e en beslissende set maakte België een blitzstart (3-0). Van Gestel blonk uit, maar Rusland kwam toch nog langszij (10-10). De zenuwen gierden door de keel, bij Rusland zorgde dat voor enkele foutjes. Na een geslaagde float service kon Herbots 3 matchballen afdwingen. En ze maakte het meteen ook in stijl af: 15-11. Van haar buikspieren leek ze maar weinig last te hebben.   De vreugde bij de Belgen was enorm. Ze oogstten onverhoopte punten. Na de zege tegen Azerbeidzjan in match 1 volstaat morgen winst tegen Bosnië om door te stoten bij de top 4 van de groep. En dan hebben de Belgen nog een match tegen Frankrijk op overschot. Bekijk de spannende slotfase van set 5: Lees ook: EK volleybal Geen hoerastemming bij bondscoach Yellow Tigers: “Enthousiasme is ook een…

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Atletiek

Elise Vanderelst (archieffoto)

Advertisement