Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Gezondheid

Goede nachtrust pillen met een natuurlijke oorsprong

Goede nachtrust pillen met een natuurlijke oorsprong

Een wondermiddel waardoor je in één keer in slaap valt, bestaat niet, maar er bestaan wel goede nachtrust pillen. Deze pillen helpen je om makkelijker in slaap te komen en om beter door te slapen. Het fijne van deze pillen is daarbij dat ze een natuurlijke oorsprong hebben, waardoor je ze met een gerust hart kan gebruiken.

Advertisement. Scroll to continue reading.

In dit artikel kijken we naar ons slaappatroon en welke goede nachtrust pillen hierbij kunnen helpen.

De inhoud van dit artikel is gebaseerd op wetenschappelijke publicaties en is geschreven in samenwerking met medische specialisten / voedingsdeskundigen.

Advertisement. Scroll to continue reading.
 1. Hoe werkt onze slaap?
 2. Goede nachtrust pillen voor je slaap
  1. 1. Valeriaan
  2. 2. Goede nachtrust pillen: Lavendel
  3. 3. Wilde Passiebloem
  4. 4. Goede nachtrust pillen: Kamille

Hoe werkt onze slaap?

goede nachtrust pillen voor een betere slaap
Pillen voor de nachtrust: Ondersteunen ze de slaap?

Iedereen heeft slaap nodig, van de kleinste insecten tot aan de grootste zoogdieren. Het is nu eenmaal een belangrijk onderdeel van ons bestaan en onze gezondheid. Tijdens onze slaap, zorgt ons lichaam er namelijk voor dat we kunnen herstellen. Je spieren repareren gebroken weefsel en maken nieuw weefsel aan na een workout en je hersenen slaan alle herinneringen van die dag op.

Je kan je nachtrust in vier verschillende fasen verdelen. Je hebt alle vier de fasen meerdere keren per nacht, in cycli van 90 minuten.

 • De slaap/waak fase. Dit is het punt waarbij je net wegvalt in je slaap, maar je nog wel redelijk bewust bent van de geluiden om je heen. Je spieren zijn nog gespannen en je ogen bewegen erg veel. Ook je ademhaling en temperatuur zijn nu nog aan het fluctueren.
 • De lichte slaap. Dit is de langste fase van je nachtrust. Wanneer je je in een lichte slaap verkeerd, ben je ontspannen. Je ogen bewegen niet meer en je ademhaling en hartslag zijn nu rustig. Ook je hersenen komen hier meer tot rust.
 • De diepe slaap. Dit is het punt waarin je lichaam het beste kan herstellen. Je hersenactiviteit en lichaamsactiviteit zijn erg laag en je spieren zijn volledig ontspannen. Deze slaapfase begint lang, maar wordt steeds korter gedurende de nacht, tot je wakker wordt.
 • De REM slaap. Dit is de fase waarin je hersenen informatie aan het verwerken zijn. Daarom droom je ook het meeste in deze fase. Je ademhaling en hartslag stijgen weer en je ogen beginnen weer te bewegen.

Wanneer je slecht in slaap komt, of juist slecht de nacht doorkomt, kan het zijn dat één of meerdere fasen niet volledig aan bod komen. Dit kan gevolgen hebben voor je mentale en lichamelijke gezondheid.

Goede nachtrust pillen voor je slaap

kruiden om beter te slapen
Goede slaap pillen gebruiken

Om je te helpen beter te slapen, kan je gebruik maken van goede nachtrust pillen. Deze pillen bevatten één of meerdere stoffen die een positieve invloed hebben op je hersenen en lichaam, waardoor ze het in slaap vallen een makkelijker proces maken. De volgende kruiden hebben allemaal een natuurlijke oorsprong en zijn beschikbaar in supplement vorm om te nemen voor het slapengaan.

1. Valeriaan

Valeriaan is wellicht de meeste bekende vorm van goede nachtrust pillen. Hoe dit kruid precies effect heeft op je slaap, is tot op heden nog onduidelijk. Toch is er wel bewijs dat het effectief is bij het verbeteren van je slaap, zoals blijkt uit onderzoek. Je kan valeriaan ook als thee drinken, in plaats van als pil innemen. De smaak wordt echter niet altijd als lekker beschouwd.

Advertisement. Scroll to continue reading.

2. Goede nachtrust pillen: Lavendel

Wie houdt er nu niet van lavendel? Wist je dat de geur niet alleen lekker is om aan te ruiken, maar dat het ook helpt bij het kalmeren van je hersenen? De plant zorgt ervoor dat je zowel makkelijker doorslaapt als dat het helpt bij het verlichten van angstklachten. Als je lastig kan slapen door stress of angst, kan lavendel dus perfect helpen om je te laten slapen.

3. Wilde Passiebloem

Wilde passiebloem helpt om de kwaliteit van je slaap te verbeteren. Uit onderzoek is gebleken dat proefpersonen die wilde passiebloem thee namen voor het slapengaan, zowel langer sliepen als dat ze het idee hadden dat hun nachtrust van betere kwaliteit was. Passiebloem komt voor nu nog niet voor in de vorm van goede nachtrust pillen, maar je kan deze wel als thee drinken. Hoe de bloem werkt en welke effecten daar nu precies bij horen, daar moet nog meer onderzoek naar worden gedaan.

Advertisement. Scroll to continue reading.

4. Goede nachtrust pillen: Kamille

Kamille staat niet zozeer bekend om de slaapverwekkende eigenschappen, maar juist wel om de kalmerende eigenschappen van de bloem. Maar juist daardoor kan je kamille ook erg goed als slaapmiddel gebruiken. Dit komt omdat kamille een stofje bevat dat apigenine heet. Dit stofje helpt de hersenen met het verminderen van gevoelens van angst en paniek, en helpt ze juist om meer tot rust te komen. Als een gevolg hiervan, val je makkelijker in slaap.

Naast bovenstaande kruiden zijn er ook andere goede nachtrust pillen die je helpen met in slaap vallen of doorslapen. Mochten deze middelen helemaal niet helpen bij je nachtrust, dan is het verstandig om in gesprek te gaan met een arts. Mogelijk is er dan meer aan de hand.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Total
0
Deelacties
Delen 0
Tweet 0
Pin it 0
Share 0
Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Formule 1

hockeyfinale racing – gantoiseclock 14:5614 uur 56. Wie kroont zich tot landskampioen hockey? In Louvain-la-Neuve strijden Gantoise en de Brusselse club Gantoise dit weekend...

Schaken

In een korte wedstrijddag van PogChamps 3 kwartfinales versloeg Tubbo CodeMiko in de troostbeugel. Hij speelt Neeko in de halve finale van de troostbeugel....

Advertisement