Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

voetbal

Lionel Messi in tranen: “Ik had nooit gedacht dat ik Barcelona zou verlaten”

Lionel Messi in tranen: “Ik had nooit gedacht dat ik Barcelona zou verlaten”

zo 08 augustus 2021 12:47 Lionel Messi (34) heeft op een emotionele persconferentie afscheid genomen van FC Barcelona. De Argentijnse voetbalvedette benadrukte veelvuldig dat hij zijn grote liefde niet wilde verlaten. Over zijn toekomst bleef hij vaag, maar PSG is “een optie”, zo gaf Messi aan. Het was een zichtbaar geëmotioneerde Lionel Messi die op het middaguur de zaal binnenstapte. De Argentijn kreeg een zakdoek toegestopt van zijn echtgenote en begon met een krop in de keel aan zijn afscheidsrede.   “Ik heb de voorbije dagen veel nagedacht over wat ik kan of moet zeggen”, opende Messi. “Dit is echt moeilijk voor mij na zoveel jaren.”   “Ik heb hier mijn hele leven gespeeld en ik ben hier niet klaar voor. Na de nonsens van vorig jaar wist ik wat ik zou zeggen, nu is het anders.”   “Mijn familie en ik waren ervan overtuigd dat we hier, in onze thuis, zouden blijven. Het was hier geweldig, maar ik moet nu afscheid nemen.”   Messi doet na 21 jaar de deur dicht. “Ik wil iedereen bedanken, ploegmaats en alle mensen van de club. Ik ben hier gegroeid en ik ben hier de persoon geworden die ik vandaag ben.”   “Ik heb alles gegeven voor deze club en dit shirt, van de eerste tot de laatste dag. Ik wil hier ooit terugkeren, in welke rol dan ook.”   “Ik heb hier nooit rekening mee gehouden, met dit afscheid. Ik heb dit niet kunnen doen met fans in het stadion, maar het zij zo.”   Waarna Messi nog eens getrakteerd werd op een staande ovatie en in tranen uitbarstte.  Ooit wil ik terugkeren naar deze club, in welke rol dan ook. Lionel Messi De toekomst van Messi? “PSG is een optie, maar er is nog niets afgerond” Bij de vragenronde van de internationale media bevestigde Messi nog eens dat hij wel wilde blijven, maar niet kon door de (financiële) regels van La Liga.     “Ik heb er alles aan gedaan om hier te blijven spelen. Dat wilde ik ook. Vorig jaar wilde ik dat niet en dat heb ik toen gezegd. Nu wilde ik wel, maar kon ik niet.”    Ook zijn toekomst kwam uiteraard snel ter sprake. “PSG is een optie, ja. Momenteel is er nog niets afgerond.”    “Nadat onze breuk geopenbaard werd, heb ik veel telefoons gekregen. Maar we zijn nog altijd aan het overleggen. De vakantiefoto met Neymar en co? Puur toeval.” “Ik ben echt triestig, want ik wou deze club niet verlaten”, benadrukte Messi veelvuldig. “Mijn contract was in orde, maar op het laatste moment vernam ik dat het niet mogelijk was door een probleem met La Liga.”    Camp Nou moet voort zonder zijn boegbeeld. “Maar een club is meer dan 1 speler. De fans zullen na verloop van tijd wel wennen aan het feit dat ik hier niet meer speel.”    Messi gaf aan dat hij nog in “een verwerkingsproces” zit, maar wil nog schitteren in het vervolg van zijn carrière. “Ik zal blijven vechten om titels en trofeeën te winnen. Dat zal altijd zo blijven.” PSG? We zijn nog altijd aan het overleggen.  » Read More

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Formule 1

hockeyfinale racing – gantoiseclock 14:5614 uur 56. Wie kroont zich tot landskampioen hockey? In Louvain-la-Neuve strijden Gantoise en de Brusselse club Gantoise dit weekend...

Schaken

In een korte wedstrijddag van PogChamps 3 kwartfinales versloeg Tubbo CodeMiko in de troostbeugel. Hij speelt Neeko in de halve finale van de troostbeugel....

Advertisement