Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Basketbal

Beresterke Bashir Abdi loopt naar brons in de marathon, Koen Naert is 10e

Beresterke Bashir Abdi loopt naar brons in de marathon, Koen Naert is 10e

Op de laatste dag van de Olympische Spelen is voor de Belgen nog een 7e medaille uit de bus gekomen. In de marathon werd een indrukwekkende Bashir Abdi knap 3e, Koen Naert finishte als 10e. De Keniaanse topfavoriet Eliud Kipchoge verlengde zijn titel.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Daar gaan we weer. De olympische marathonwedstrijd was net zoals bij de vrouwen van Tokio naar Sapporo, waar het traditioneel koeler is, verplaatst. Maar de hitte ontlopen zat er ook voor Bashir Abdi, Koen Naert en Dieter Kersten niet in.

In een gevecht tegen de Japanse zon parkeerde de ene na de andere loper zich langs het parcours. Onze Belgen hielden het hoofd wel koel en hadden elk een “gameplan” op maat klaar. 

Advertisement. Scroll to continue reading.

De overwinning van de vriendschap

Advertisement. Scroll to continue reading.

De kunst van het indelen. Zo begon Dieter Kersten conservatief aan zijn eerste olympische onderneming. Na 5 kilometer kwam hij nog als 82e door, maar na een stevig potje haasje-over kwam de olympische debutant nog als 59e over de finish. 

Ons dynamisch duo Bashir Abdi en Koen Naert hielden elkaar wel wat langer gezelshap in de kopgroep. Na een coup van de Keniaanse kanonnen koos Koen Naert op 12 kilometer van het einde om zijn eigen tempo te lopen. Hij zou nog knap de top 10 ronden.  

Advertisement. Scroll to continue reading.

Bashir Abdi was de enige landgenoot die in het zog van de Kenianen kon meeglippen. Op Eliud Kipchoge stond vandaag geen maat. Hij verlengde met veel bravoure zijn olympische titel van Rio. Maar in de strijd om het zilver en goud ontlook er zich een hartverwarmend spektakelstukje.

 

Advertisement. Scroll to continue reading.

De dood of de gladiolen. De laatste vijf kilometer leek Abdi aan het elastiek te hangen, maar zijn boezemvriend Abdi Nageeye hield hem in de race. De Nederlander nam onze landgenoot mee op sleeptouw en maande hem verschillende keren aan om in te pikken. 

 

Advertisement. Scroll to continue reading.

De vriendschap tussen onze landgenoot en de Nederlander kwam in de laatste meters van de race tot een hoogtepunt. In een sprintje voor het podium was Nageeye duidelijk de beste, maar hij had niet enkel oog voor eigen succes. Hij vuurde zijn trainingsmaatje Bashir Abdi naar het Brons. Na de finish vielen ze in elkaars armen.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Een overwinning van de vriendschap: Bashir Abdi en Nageeye Abdi.

programma Bashir Abdi
zondag 8 augustus 2u10’00” (3e) verslag
Advertisement. Scroll to continue reading.
Advertisement. Scroll to continue reading.
programma Koen Naert
zondag 8 augustus marathon 2u12’13” (10) verslag
Advertisement. Scroll to continue reading.
programma Dieter Kersten
zaterdag 7 augustus marathon 2u22’06” (59e) verslag
Advertisement. Scroll to continue reading.
Advertisement. Scroll to continue reading.
Advertisement. Scroll to continue reading.

,

Fase per fase

 1. 02 uur 10. Brons voor Bashir Abdi, Koen Naert in top 10, Kipchoge goud.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Brons voor Bashir Abdi, Koen Naert in top 10, Kipchoge goud

 2. 02 uur 07. Kipchoge wint! Bashir Abdi Brons! Een mooie winnaar! Eliud Kipchoge zet de olympische marathon autoritair naar zijn hand.  In een sprintje voor het podium is de Nederlander Abdi Nageeye duidelijk de beste, maar hij heeft niet enkel oog voor eigen succes. Hij vuurt onze landgenoot Bashir Abdi naar het Brons. Prachtige beelden van de trainingsmaatjes! Ook Koen Naert loopt een dijk van een marathon. Hij sluit de top 10 af en valt in de armen van Abdi.   Dieter Kersten sluit zijn inhaalrace als 59e af. .

  Kipchoge wint! Bashir Abdi Brons!

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Een mooie winnaar! Eliud Kipchoge zet de olympische marathon autoritair naar zijn hand. 

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  In een sprintje voor het podium is de Nederlander Abdi Nageeye duidelijk de beste, maar hij heeft niet enkel oog voor eigen succes. Hij vuurt onze landgenoot Bashir Abdi naar het Brons. Prachtige beelden van de trainingsmaatjes!

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Ook Koen Naert loopt een dijk van een marathon. Hij sluit de top 10 af en valt in de armen van Abdi.

   

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Dieter Kersten sluit zijn inhaalrace als 59e af.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 3. 02 uur 06. Abdi lijkt het moeilijk te hebben: “Het zal toch niet waar zijn”.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Abdi lijkt het moeilijk te hebben: “Het zal toch niet waar zijn”

 4. 02 uur 05. Abdi moet een gaatje laten. Cherono en zijn Nederlands maatje Nageeye slaan een klein gaatje met Bashir Abdi en Lamdassam. De Nederlander maant Abdi nog aan om in te pikken, maar onze landgenoot lijkt aan het einde van zijn Latijn te zijn. .

  Abdi moet een gaatje laten

  Cherono en zijn Nederlands maatje Nageeye slaan een klein gaatje met Bashir Abdi en Lamdassam. De Nederlander maant Abdi nog aan om in te pikken, maar onze landgenoot lijkt aan het einde van zijn Latijn te zijn.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 5. 02 uur 02. Kersten is bezig aan een ferme inhaalrace. 82 -> 77 -> 71 -> 59 -> 57: Neen, dit zijn niet de Lotto-getallen van vandaag. Het illustreert de knappe inhaalrace van Dieter Kersten. Diesel of een uitstekend gameplan? Onze landgenoot loopt alleszins een mooi ingedeelde marathon. Knap! .

  Kersten is bezig aan een ferme inhaalrace

  82 -> 77 -> 71 -> 59 -> 57: Neen, dit zijn niet de Lotto-getallen van vandaag. Het illustreert de knappe inhaalrace van Dieter Kersten. Diesel of een uitstekend gameplan? Onze landgenoot loopt alleszins een mooi ingedeelde marathon. Knap!

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 6. 01 uur 56. Golden boy Kipchoge. Eliud Kipchoge is een streling voor het oog. Als een hinde zweeft hij door de straten van Sapporo. Er ontluikt zelfs al een glimlachje op zijn aangezicht. Alles wijst erop dat hij zijn olympische titel van Rio met bravoure zal verlengen. .

  Golden boy Kipchoge

  Eliud Kipchoge is een streling voor het oog. Als een hinde zweeft hij door de straten van Sapporo. Er ontluikt zelfs al een glimlachje op zijn aangezicht. Alles wijst erop dat hij zijn olympische titel van Rio met bravoure zal verlengen.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 7. 01 uur 54. Bashir Abdi moet nu gewoon volgen. Hij geeft een betere indruk dan zijn collega's. Marc Willems.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  Bashir Abdi moet nu gewoon volgen. Hij geeft een betere indruk dan zijn collega’s.
  Marc Willems

 8. 01 uur 50. Kwartet voor zilver en Brons? De kunst van het indelen. Uit de achtergrond komt Abdi Nagayee aansluiten bij onze Abdi. Ze zullen met 4 voor 2 medailles moeten strijden. .

  Kwartet voor zilver en Brons?

  De kunst van het indelen. Uit de achtergrond komt Abdi Nagayee aansluiten bij onze Abdi. Ze zullen met 4 voor 2 medailles moeten strijden.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 9. 01 uur 45. 35 km: waar zitten de Belgen? Het triumviraat met Bashir Abdi, Cherono en Lamdassem loopt 27 seconden achter Kipchoge. Koen Naert blijft op een 12e plaats standhouden. Dieter Kersten heeft zijn race ook goed ingedeeld. Onze jonge landgenoot blijft opschuiven, momenteel loopt hij op de 65e plaats rond. .

  35 km: waar zitten de Belgen?

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Het triumviraat met Bashir Abdi, Cherono en Lamdassem loopt 27 seconden achter Kipchoge. Koen Naert blijft op een 12e plaats standhouden. Dieter Kersten heeft zijn race ook goed ingedeeld. Onze jonge landgenoot blijft opschuiven, momenteel loopt hij op de 65e plaats rond.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 10. 01 uur 42. Abdi jaagt op Kipchoge: “Dan moet Bashir zich wel heel goed voelen”.

  Abdi jaagt op Kipchoge: “Dan moet Bashir zich wel heel goed voelen”

 11. 01 uur 40. Abdi jaagt op Kipchoge. Daar gaat hij. Onze landgenoot Bashir Abdi zet de achtervolging op Eliud Kipchoge in. Hij moet zich als een vis in het water voelen momenteel. Kan hij aan de broek van Kipchoge kietelen? .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Abdi jaagt op Kipchoge

  Daar gaat hij. Onze landgenoot Bashir Abdi zet de achtervolging op Eliud Kipchoge in. Hij moet zich als een vis in het water voelen momenteel. Kan hij aan de broek van Kipchoge kietelen?

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 12. 01 uur 37. Het ziet er goed uit voor Abdi. Veel favorieten hebben het loodje al gelegd. Marc Willems.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  Het ziet er goed uit voor Abdi. Veel favorieten hebben het loodje al gelegd.
  Marc Willems

 13. 01 uur 35. Kipchoge gaat ervan door: “We zitten nog maar net voorbij de 30e km”.

  Kipchoge gaat ervan door: “We zitten nog maar net voorbij de 30e km”

 14. 01 uur 34. Versnelling Kipchoge! Als een pijl uit een boog schiet de topfavoriet Eliud Kipchoge weg. Is dit een definitief vaarwel of pakken ze hem nog terug? Bashir Abdi blijft alleszins in het zog van de andere Keniaen meeglippen. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Versnelling Kipchoge!

  Als een pijl uit een boog schiet de topfavoriet Eliud Kipchoge weg. Is dit een definitief vaarwel of pakken ze hem nog terug? Bashir Abdi blijft alleszins in het zog van de andere Keniaen meeglippen.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  Advertisement. Scroll to continue reading.

 15. 01 uur 29. Toen waren ze nog met 9. Drie Kenianen, Bashir Abdi en vijf anderen gaan strijden om de medailles. Koen Naert schommelt op 20 seconden van het Keniaanse heerschappij. .

  Toen waren ze nog met 9

  Drie Kenianen, Bashir Abdi en vijf anderen gaan strijden om de medailles. Koen Naert schommelt op 20 seconden van het Keniaanse heerschappij.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 16. 01 uur 28. Koen Naert moet kopgroep laten gaan: “Petje en koeling kwijt”.

  Koen Naert moet kopgroep laten gaan: “Petje en koeling kwijt”

 17. 01 uur 26. Petje af, Koen Naert! Wat loopt Koen Naert een goede marathon. Hij ging bijna 30 kilometer mee met de allerbesten, maar kiest nu om wat meer behouden te lopen. Het is koffiedik kijken waar onze landgenoot aan de finish strandt. Abdi blijft meegaan met het tempo van de 3 Kenianen. Kersten blijft rond plaats 70 schommelen.  .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Petje af, Koen Naert!

  Wat loopt Koen Naert een goede marathon. Hij ging bijna 30 kilometer mee met de allerbesten, maar kiest nu om wat meer behouden te lopen. Het is koffiedik kijken waar onze landgenoot aan de finish strandt. Abdi blijft meegaan met het tempo van de 3 Kenianen. Kersten blijft rond plaats 70 schommelen. 

 18. 01 uur 25. Over & out voor Do Nascimento: “Oei, wat is hier gebeurd?”.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Over & out voor Do Nascimento: “Oei, wat is hier gebeurd?”

 19. 01 uur 24. Naert en Abdi weten perfect wat ze moeten doen in de race. Marc Willems.

  Naert en Abdi weten perfect wat ze moeten doen in de race
  Marc Willems

 20. 01 uur 13. 25 km: Abdi en Naert in de kopgroep, Kersten schuift op. Wervelwind Kipchoge woelt door de kopgroep. De man waar hij zonet een vuistje aan gaf (Do Nascimento), wordt helemaal weggeblazen. Hij strompelt naar de kant en komt ten val. In eerste instantie probeert hij nog verder te lopen, maar zijn race lijkt er nu op te zitten. Het Belgische duo Abdi/Naert blijft zich voorlopig wel achter het Keniaanse windschermte nestelen. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  25 km: Abdi en Naert in de kopgroep, Kersten schuift op

  Wervelwind Kipchoge woelt door de kopgroep. De man waar hij zonet een vuistje aan gaf (Do Nascimento), wordt helemaal weggeblazen. Hij strompelt naar de kant en komt ten val. In eerste instantie probeert hij nog verder te lopen, maar zijn race lijkt er nu op te zitten.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Het Belgische duo Abdi/Naert blijft zich voorlopig wel achter het Keniaanse windschermte nestelen.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

In een sprintje voor het podium is de Nederlander Abdi Nageeye duidelijk de beste, maar hij heeft niet enkel oog voor eigen succes. Hij vuurt onze landgenoot Bashir Abdi naar het Brons. Prachtige beelden van de trainingsmaatjes!

Advertisement. Scroll to continue reading.

Ook Koen Naert loopt een dijk van een marathon. Hij sluit de top 10 af en valt in de armen van Abdi.

 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Dieter Kersten sluit zijn inhaalrace als 59e af. ","textStripped":"Een mooie winnaar! Eliud Kipchoge zet de olympische marathon autoritair naar zijn hand. In een sprintje voor het podium is de Nederlander Abdi Nageeye duidelijk de beste, maar hij heeft niet enkel oog voor eigen succes. Hij vuurt onze landgenoot Bashir Abdi naar het Brons. Prachtige beelden van de trainingsmaatjes! Ook Koen Naert loopt een dijk van een marathon. Hij sluit de top 10 af en valt in de armen van Abdi. Dieter Kersten sluit zijn inhaalrace als 59e af.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"1825590","title":"Abdi lijkt het moeilijk te hebben: "Het zal toch niet waar zijn"","time":"??+?","eventTime":1628381160000,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-d92f329c-8ce4-49fb-84c6-f116e4406a08","publicationId":"pbs-pub-00308636-687c-4cfa-9985-e421b47fa5ad","assetName":"abdi moeilijk Os marathon","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2021/08/08/a1d53657-f7dd-11eb-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/matches/olympische-spelen/2021-08/volg-vanaf-24u-de-marathon-bij-de-mannen-met-koen-naert-bashir/jcr:content/par-body/timeline/video-05d504dd-283e-4082-8332-7c14004eef24","offTime":"2021-08-15T02:08:00.000+0200"},{"eventId":"1825585","title":"Abdi moet een gaatje laten","source":"","time":"??+?","eventTime":1628381117188,"text":"

Cherono en zijn Nederlands maatje Nageeye slaan een klein gaatje met Bashir Abdi en Lamdassam. De Nederlander maant Abdi nog aan om in te pikken, maar onze landgenoot lijkt aan het einde van zijn Latijn te zijn.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Cherono en zijn Nederlands maatje Nageeye slaan een klein gaatje met Bashir Abdi en Lamdassam. De Nederlander maant Abdi nog aan om in te pikken, maar onze landgenoot lijkt aan het einde van zijn Latijn te zijn.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"1825582","title":"Kersten is bezig aan een ferme inhaalrace","source":"","time":"??+?","eventTime":1628380932865,"text":"

82 -> 77 -> 71 -> 59 -> 57: Neen, dit zijn niet de Lotto-getallen van vandaag. Het illustreert de knappe inhaalrace van Dieter Kersten. Diesel of een uitstekend gameplan? Onze landgenoot loopt alleszins een mooi ingedeelde marathon. Knap! ","textStripped":"82 -> 77 -> 71 -> 59 -> 57: Neen, dit zijn niet de Lotto-getallen van vandaag. Het illustreert de knappe inhaalrace van Dieter Kersten. Diesel of een uitstekend gameplan? Onze landgenoot loopt alleszins een mooi ingedeelde marathon. Knap!","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"1825580","title":"Golden boy Kipchoge","source":"","time":"??+?","eventTime":1628380570112,"text":"

Eliud Kipchoge is een streling voor het oog. Als een hinde zweeft hij door de straten van Sapporo. Er ontluikt zelfs al een glimlachje op zijn aangezicht. Alles wijst erop dat hij zijn olympische titel van Rio met bravoure zal verlengen.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Eliud Kipchoge is een streling voor het oog. Als een hinde zweeft hij door de straten van Sapporo. Er ontluikt zelfs al een glimlachje op zijn aangezicht. Alles wijst erop dat hij zijn olympische titel van Rio met bravoure zal verlengen.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"1825577","time":"??+?","eventTime":1628380457995,"text":"Bashir Abdi moet nu gewoon volgen. Hij geeft een betere indruk dan zijn collega's.","type":"QUOTE","sport":"GENERIC","url":"","person":"Marc Willems"},{"eventId":"1825575","title":"Kwartet voor zilver en Brons?","source":"","time":"??+?","eventTime":1628380240741,"text":"

De kunst van het indelen. Uit de achtergrond komt Abdi Nagayee aansluiten bij onze Abdi. Ze zullen met 4 voor 2 medailles moeten strijden. ","textStripped":"De kunst van het indelen. Uit de achtergrond komt Abdi Nagayee aansluiten bij onze Abdi. Ze zullen met 4 voor 2 medailles moeten strijden.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"1825571","title":"35 km: waar zitten de Belgen?","source":"","time":"??+?","eventTime":1628379921405,"text":"

Het triumviraat met Bashir Abdi, Cherono en Lamdassem loopt 27 seconden achter Kipchoge. Koen Naert blijft op een 12e plaats standhouden. Dieter Kersten heeft zijn race ook goed ingedeeld. Onze jonge landgenoot blijft opschuiven, momenteel loopt hij op de 65e plaats rond.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Het triumviraat met Bashir Abdi, Cherono en Lamdassem loopt 27 seconden achter Kipchoge. Koen Naert blijft op een 12e plaats standhouden. Dieter Kersten heeft zijn race ook goed ingedeeld. Onze jonge landgenoot blijft opschuiven, momenteel loopt hij op de 65e plaats rond.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"1825573","title":"Abdi jaagt op Kipchoge: "Dan moet Bashir zich wel heel goed voelen"","time":"??+?","eventTime":1628379720000,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-256b6753-8ad8-4848-836a-85c1a45f5f22","publicationId":"pbs-pub-00308636-687c-4cfa-9985-e421b47fa5ad","assetName":"abdi jaagt op kipchoge OS marathon","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2021/08/08/38328c04-f7da-11eb-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/matches/olympische-spelen/2021-08/volg-vanaf-24u-de-marathon-bij-de-mannen-met-koen-naert-bashir/jcr:content/par-body/timeline/video-39da7b05-5324-40a2-92ea-31b7692a5452","offTime":"2021-08-15T01:44:00.000+0200"},{"eventId":"1825566","title":"Abdi jaagt op Kipchoge","source":"","time":"??+?","eventTime":1628379601799,"text":"

Daar gaat hij. Onze landgenoot Bashir Abdi zet de achtervolging op Eliud Kipchoge in. Hij moet zich als een vis in het water voelen momenteel. Kan hij aan de broek van Kipchoge kietelen? ","textStripped":"Daar gaat hij. Onze landgenoot Bashir Abdi zet de achtervolging op Eliud Kipchoge in. Hij moet zich als een vis in het water voelen momenteel. Kan hij aan de broek van Kipchoge kietelen?","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"1825565","time":"??+?","eventTime":1628379472003,"text":"Het ziet er goed uit voor Abdi. Veel favorieten hebben het loodje al gelegd.","type":"QUOTE","sport":"GENERIC","url":"","person":"Marc Willems"},{"eventId":"1825569","title":"Kipchoge gaat ervan door: "We zitten nog maar net voorbij de 30e km"","time":"??+?","eventTime":1628379300000,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-6d77e8b5-0a14-4745-8cf6-f44cdc02d221","publicationId":"pbs-pub-00308636-687c-4cfa-9985-e421b47fa5ad","assetName":"Kipchoge solo OS marathon","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2021/08/08/76adaf13-f7d9-11eb-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/matches/olympische-spelen/2021-08/volg-vanaf-24u-de-marathon-bij-de-mannen-met-koen-naert-bashir/jcr:content/par-body/timeline/video-b4a198de-b784-4f46-a65e-a7d685fc2cbc","offTime":"2021-08-15T01:39:00.000+0200"},{"eventId":"1825562","title":"Versnelling Kipchoge!","source":"","time":"??+?","eventTime":1628379293826,"text":"

Als een pijl uit een boog schiet de topfavoriet Eliud Kipchoge weg. Is dit een definitief vaarwel of pakken ze hem nog terug? Bashir Abdi blijft alleszins in het zog van de andere Keniaen meeglippen.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Als een pijl uit een boog schiet de topfavoriet Eliud Kipchoge weg. Is dit een definitief vaarwel of pakken ze hem nog terug? Bashir Abdi blijft alleszins in het zog van de andere Keniaen meeglippen.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"1825560","title":"Toen waren ze nog met 9","source":"","time":"??+?","eventTime":1628378991477,"text":"

Drie Kenianen, Bashir Abdi en vijf anderen gaan strijden om de medailles. Koen Naert schommelt op 20 seconden van het Keniaanse heerschappij. ","textStripped":"Drie Kenianen, Bashir Abdi en vijf anderen gaan strijden om de medailles. Koen Naert schommelt op 20 seconden van het Keniaanse heerschappij.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"1825564","title":"Koen Naert moet kopgroep laten gaan: "Petje en koeling kwijt"","time":"??+?","eventTime":1628378880000,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-8aca19bd-d512-4a50-8691-bf8b3e023be6","publicationId":"pbs-pub-00308636-687c-4cfa-9985-e421b47fa5ad","assetName":"Koen Naert moet lossen OS marathon","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2021/08/08/7df0ed12-f7d8-11eb-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/matches/olympische-spelen/2021-08/volg-vanaf-24u-de-marathon-bij-de-mannen-met-koen-naert-bashir/jcr:content/par-body/timeline/video-89189bab-02fe-4274-8c66-9876f7d32b7f","offTime":"2021-08-15T01:31:00.000+0200"},{"eventId":"1825558","title":"Petje af, Koen Naert!","source":"","time":"??+?","eventTime":1628378770070,"text":"

Wat loopt Koen Naert een goede marathon. Hij ging bijna 30 kilometer mee met de allerbesten, maar kiest nu om wat meer behouden te lopen. Het is koffiedik kijken waar onze landgenoot aan de finish strandt. Abdi blijft meegaan met het tempo van de 3 Kenianen. Kersten blijft rond plaats 70 schommelen. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Wat loopt Koen Naert een goede marathon. Hij ging bijna 30 kilometer mee met de allerbesten, maar kiest nu om wat meer behouden te lopen. Het is koffiedik kijken waar onze landgenoot aan de finish strandt. Abdi blijft meegaan met het tempo van de 3 Kenianen. Kersten blijft rond plaats 70 schommelen.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"1825557","title":"Over & out voor Do Nascimento: "Oei, wat is hier gebeurd?"","time":"??+?","eventTime":1628378700000,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-e4f801a3-4a3d-4963-b87d-001988bf6b9e","publicationId":"pbs-pub-00308636-687c-4cfa-9985-e421b47fa5ad","assetName":"Do Nascimento over & out OS marathon","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2021/08/08/4f4d08ef-f7d7-11eb-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/matches/olympische-spelen/2021-08/volg-vanaf-24u-de-marathon-bij-de-mannen-met-koen-naert-bashir/jcr:content/par-body/timeline/video-877f9ce9-5d94-4792-b978-d4bbe50c240f","offTime":"2021-08-15T01:24:00.000+0200"},{"eventId":"1825555","time":"??+?","eventTime":1628378655337,"text":"Naert en Abdi weten perfect wat ze moeten doen in de race","type":"QUOTE","sport":"GENERIC","url":"","person":"Marc Willems"},{"eventId":"1825554","title":"25 km: Abdi en Naert in de kopgroep, Kersten schuift op","source":"","time":"??+?","eventTime":1628378037501,"text":"

Wervelwind Kipchoge woelt door de kopgroep. De man waar hij zonet een vuistje aan gaf (Do Nascimento), wordt helemaal weggeblazen. Hij strompelt naar de kant en komt ten val. In eerste instantie probeert hij nog verder te lopen, maar zijn race lijkt er nu op te zitten.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Het Belgische duo Abdi/Naert blijft zich voorlopig wel achter het Keniaanse windschermte nestelen. ","textStripped":"Wervelwind Kipchoge woelt door de kopgroep. De man waar hij zonet een vuistje aan gaf (Do Nascimento), wordt helemaal weggeblazen. Hij strompelt naar de kant en komt ten val. In eerste instantie probeert hij nog verder te lopen, maar zijn race lijkt er nu op te zitten. Het Belgische duo Abdi/Naert blijft zich voorlopig wel achter het Keniaanse windschermte nestelen.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"1825544","time":"??+?","eventTime":1628377683374,"text":"Koen is in de vorm van zijn leven. Alles hangt nu van het weer af!","type":"QUOTE","sport":"GENERIC","url":"","person":"Raymond Van Paemel, trainer Koen Naert"},{"eventId":"1825543","title":"Vuistje van Kipchoge: "Als je dat kan, ..."","time":"??+?","eventTime":1628377213657,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-01aae1b5-be25-4142-830a-601240d1b8ac","publicationId":"pbs-pub-00308636-687c-4cfa-9985-e421b47fa5ad","assetName":"vuistje kipchoge tijdens marathon os","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2021/08/08/d6e3420b-f7d3-11eb-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/matches/olympische-spelen/2021-08/volg-vanaf-24u-de-marathon-bij-de-mannen-met-koen-naert-bashir/jcr:content/par-body/timeline/video-8d52905d-2aae-4c83-bcbb-6dadaa1d1dbf","offTime":"2021-08-15T00:59:00.000+0200"},{"eventId":"1825542","title":"Kipchoge lacht in zijn vuistje","source":"","time":"??+?","eventTime":1628376895659,"text":"

Bashir Abdi en Koen Naert verschuilen zich nog steeds in de kopgroep, die na 46'03" onder de boog van de 15 kilometer passeert. Ondertussen is de Keniaanse topfavoriet Eliud Kipchoge op zijn troon gaan zitten. Hij voert al meteen het tempo aan. Dat gaat duidelijk van harte: wde gewezen olympische kampioen van Rio heeft nog tijd om een vuistje aan de Braziliaan Do Nascimento te geven.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Bashir Abdi en Koen Naert verschuilen zich nog steeds in de kopgroep, die na 46'03" onder de boog van de 15 kilometer passeert. Ondertussen is de Keniaanse topfavoriet Eliud Kipchoge op zijn troon gaan zitten. Hij voert al meteen het tempo aan. Dat gaat duidelijk van harte: wde gewezen olympische kampioen van Rio heeft nog tijd om een vuistje aan de Braziliaan Do Nascimento te geven.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"1825541","title":""Hier, mooie beelden van Bashir Abdi"","time":"??+?","eventTime":1628376600000,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-a049d467-e9f6-44da-9032-124701c79099","publicationId":"pbs-pub-00308636-687c-4cfa-9985-e421b47fa5ad","assetName":"Hier, mooie beelden van Bashir Abdi","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2021/08/08/a0670149-f7d2-11eb-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/matches/olympische-spelen/2021-08/volg-vanaf-24u-de-marathon-bij-de-mannen-met-koen-naert-bashir/jcr:content/par-body/timeline/video-1ea9afda-49b7-41b6-a026-e83d18fbc6db","offTime":"2021-08-15T00:52:00.000+0200"},{"eventId":"1825537","title":"Daar gaan we WEER","source":"","time":"??+?","eventTime":1628375943544,"text":"

De olympische marathonwedstrijd is van Tokio naar Sapporo, waar het traditioneel koeler is, verplaatst. Maar de atleten kunnen ook vandaag de hitte vandaag niet ontlopen. Gisteren trotseerden de vrouwelijke marathonloopsters  de Japanse zon al.

Advertisement. Scroll to continue reading.

In een gevecht tegen de hitte parkeerde de ene na de andere loopster zich langs het parcours. Zo staakten ook de Keniaanse wereldkampioene Chepngetich en de Israëlische toploopster Salpeter plots de strijd. Die laatste liep op de derde plaats.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Ook vandaag is het zweten. De gewezen olympische kampioen van Londen staat voorovergebogen op de stoep. ","textStripped":"De olympische marathonwedstrijd is van Tokio naar Sapporo, waar het traditioneel koeler is, verplaatst. Maar de atleten kunnen ook vandaag de hitte vandaag niet ontlopen. Gisteren trotseerden de vrouwelijke marathonloopsters de Japanse zon al. In een gevecht tegen de hitte parkeerde de ene na de andere loopster zich langs het parcours. Zo staakten ook de Keniaanse wereldkampioene Chepngetich en de Israëlische toploopster Salpeter plots de strijd. Die laatste liep op de derde plaats. Ook vandaag is het zweten. De gewezen olympische kampioen van Londen staat voorovergebogen op de stoep.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"1825536","title":"Kersten kiest eigen tempo","source":"","time":"??+?","eventTime":1628375620472,"text":"

Dieter Kersten houdt vast aan zijn gameplan. De jonge marathonloper koos ervoor om niet mee te gaan met de kopgroep. Hij komt op 1 minuut (als 82e) door aan de 10 kilometer-paal. Vooraf wilde hij 3'12" per kilometer lopen. In exact die tijd klokt hij na 10 kilometer ook af.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Dieter Kersten houdt vast aan zijn gameplan. De jonge marathonloper koos ervoor om niet mee te gaan met de kopgroep. Hij komt op 1 minuut (als 82e) door aan de 10 kilometer-paal. Vooraf wilde hij 3'12" per kilometer lopen. In exact die tijd klokt hij na 10 kilometer ook af.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"1825535","title":"Koen Naert houdt het hoofd koel: "Kijk, koeling onder de pet"","time":"??+?","eventTime":1628375400000,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-fcf7c3cc-8f12-44a6-bb58-3c053a36107f","publicationId":"pbs-pub-00308636-687c-4cfa-9985-e421b47fa5ad","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2021/08/08/08c664e8-f7d0-11eb-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/matches/olympische-spelen/2021-08/volg-vanaf-24u-de-marathon-bij-de-mannen-met-koen-naert-bashir/jcr:content/par-body/timeline/video-66e3d229-3fd5-49d9-89f2-bf080d7f3380","offTime":"2021-08-15T00:31:00.000+0200"},{"eventId":"1825532","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1628375319947,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1424133903053373443"},{"eventId":"1825526","title":"Hallo Abdi en Naert! ","source":"","time":"??+?","eventTime":1628374373661,"text":"

De Colombiaan Suarez is niet van plan om conservatief aan zijn marathon te beginnen. Zijn tempo eist al meteen enkele slachtoffers, onder anderen onze landgenoot Dieter Kersten. Bashir Abdi en Koen Naert blijven zich wel op de voorposten tonen.  ","textStripped":"De Colombiaan Suarez is niet van plan om conservatief aan zijn marathon te beginnen. Zijn tempo eist al meteen enkele slachtoffers, onder anderen onze landgenoot Dieter Kersten. Bashir Abdi en Koen Naert blijven zich wel op de voorposten tonen.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"1825531","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1628374200000,"type":"IMAGE","sport":"GENERIC","url":"//images.vrt.be/orig/2021/08/08/9c7ec767-f7ce-11eb-b07d-02b7b76bf47f.jpg","caption":"De olympische marathon met Abdi, Naert en Kersten.","altTag":""},{"eventId":"1825525","title":"Favorieten","source":"","time":"??+?","eventTime":1628373657347,"text":"

Ook in Tokio komen er opnieuw veel mooie namen aan de start. Naast titelverdediger Kipchoge zijn ook Chirono, Kitata en Desisa grote kanshebbers voor goud. Wie de titel straks op zak steekt, weten we binnen 42,125 kilometer.

Advertisement. Scroll to continue reading.

","textStripped":"Ook in Tokio komen er opnieuw veel mooie namen aan de start. Naast titelverdediger Kipchoge zijn ook Chirono, Kitata en Desisa grote kanshebbers voor goud. Wie de titel straks op zak steekt, weten we binnen 42,125 kilometer.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"1825524","title":"START","source":"","time":"??+?","eventTime":1628373346126,"text":"

De mannen zijn aan hun marathon begonnen in Sapporo. Kan wereldrecordhouder Kipchoge zijn olympische titel verlengen?

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"De mannen zijn aan hun marathon begonnen in Sapporo. Kan wereldrecordhouder Kipchoge zijn olympische titel verlengen?","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"1825523","time":"??+?","eventTime":1628373305797,"text":"Ik heb me goed kunnen voorbereiden dus ik leef wel met veel vertrouwen toe naar de wedstrijd.","type":"QUOTE","sport":"GENERIC","url":"","person":"Koen Naert"},{"eventId":"1825522","time":"??+?","eventTime":1628373121049,"text":"Een medaille zou heel mooi zijn, maar dat wil iedereen natuurlijk. Ik doe mijn best en zie wel waar ik uitkom.","type":"QUOTE","sport":"GENERIC","url":"","person":"Bashir Abdi"},{"eventId":"1825521","time":"??+?","eventTime":1628372951823,"text":"Ik ga rustig starten aan de wedstrijd en dan geleidelijk aan proberen op te schuiven.","type":"QUOTE","sport":"GENERIC","url":"","person":"Dieter Kersten"},{"eventId":"1825520","title":"Knappe prestaties van Belgische vrouwen","source":"","time":"??+?","eventTime":1628372752423,"text":"

Een dag eerder dan de mannen waren de vrouwen aan de beurt in de marathon. Voor Mieke Gorissen en Hanne Verbruggen werden hun eerste Spelen een editie om nooit meer te vergeten.

Terwijl de 38-jarige Gorissen als 28e eindigde, liep Verbruggen als 49e over de streep.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Een dag eerder dan de mannen waren de vrouwen aan de beurt in de marathon. Voor Mieke Gorissen en Hanne Verbruggen werden hun eerste Spelen een editie om nooit meer te vergeten. Terwijl de 38-jarige Gorissen als 28e eindigde, liep Verbruggen als 49e over de streep.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"1825519","title":"Start om 0 u","source":"","time":"??+?","eventTime":1628372317707,"text":"

Net zoals de vrouwen lopen de mannen hun marathon ook in Sapporo, een stad 800 kilometer ten noorden van Tokio. 

Hoewel er in Sapporo normaal een zachter klimaat heerst, wordt de stad momenteel door een hittegolf geplaagd. 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Een zware domper voor onze lopers, die er om 0u Belgische tijd aan beginnen. ","textStripped":"Net zoals de vrouwen lopen de mannen hun marathon ook in Sapporo, een stad 800 kilometer ten noorden van Tokio. Hoewel er in Sapporo normaal een zachter klimaat heerst, wordt de stad momenteel door een hittegolf geplaagd. Een zware domper voor onze lopers, die er om 0u Belgische tijd aan beginnen.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"1825518","title":"Kersten: "Iedereen heeft wat schrik voor de extreme omstandigheden"","time":"??+?","eventTime":1628372274436,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-65e8906d-df04-4123-8117-d5f510d6c237","publicationId":"pbs-pub-00308636-687c-4cfa-9985-e421b47fa5ad","assetName":"interview Dieter Kersten","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2021/08/06/bbf84169-f68e-11eb-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/matches/olympische-spelen/2021-08/volg-vanaf-24u-de-marathon-bij-de-mannen-met-koen-naert-bashir/jcr:content/par-body/timeline/video-b5adc41d-3312-4de8-a1b8-0e3ac23b3448"},{"eventId":"1825517","title":"Abdi: "Zal vooral slim moeten lopen"","time":"??+?","eventTime":1628371961928,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-fc33f1b6-0dbb-4679-9312-7a6888b71292","publicationId":"pbs-pub-00308636-687c-4cfa-9985-e421b47fa5ad","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2021/08/06/a0f295c5-f693-11eb-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/matches/olympische-spelen/2021-08/volg-vanaf-24u-de-marathon-bij-de-mannen-met-koen-naert-bashir/jcr:content/par-body/timeline/video-8d998703-049b-47a9-b1d6-a6cc6543c09d"},{"eventId":"1825516","title":"Naert: "Iedereen zal met schrik aan de start staan"","time":"??+?","eventTime":1628371945203,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-06b1d135-4a85-4ffc-acb9-941172ab43e0","publicationId":"pbs-pub-00308636-687c-4cfa-9985-e421b47fa5ad","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2021/08/06/f351a24b-f697-11eb-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/matches/olympische-spelen/2021-08/volg-vanaf-24u-de-marathon-bij-de-mannen-met-koen-naert-bashir/jcr:content/par-body/timeline/video-c726d976-659b-4626-935c-9e8fc2af270f"},{"permalink":"https://sporza.be/artikels/nog-een-keer-vooruitblikken-marathon-en-omnium-sluiten-olympische-spelen-af~1628348714632/","teaser":{"externalId":"1628348714632","title":"Nog één keer vooruitblikken: marathon en omnium sluiten Olympische Spelen af","description":"Sportliefhebbers, blijf vannacht gerust iets langer wakker om nog even te genieten van de Olympische Spelen. Nog één keer komen de beste atleten ter wereld in actie. De Belgische marathonlopers willen zich tonen in de straten van Sapporo, Lotte Kopecky rondt de Spelen af op de piste. Dit zijn de ones to watch voor dag 16.","externalUrl":"https://sporza.be/nl/2021/08/07/nog-een-keer-vooruitblikken-marathon-en-omnium-sluiten-olympische-spelen-af~1628348714632/","imageTeaserUrl":"//images.vrt.be/orig/2021/08/07/49cc8af7-f7a8-11eb-b07d-02b7b76bf47f.jpg","tags":[{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/sports/olympische-spelen","id":"functional:sporza/sports/olympische-spelen","title":"Olympische Spelen","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/olympische-zomerspelen","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/olympische-zomerspelen","title":"Olympische Spelen"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/olympische-zomerspelen/olympische-spelen---sporten/atletiek-op-os","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/olympische-zomerspelen/olympische-spelen---sporten/atletiek-op-os","title":"atletiek op OS","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/olympische-zomerspelen/olympische-spelen---sporten/baanwielrennen-op-os","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/olympische-zomerspelen/olympische-spelen---sporten/baanwielrennen-op-os","title":"baanwielrennen op OS","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/atletiek/spelers/a/abdi-bashir","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/atletiek/spelers/a/abdi-bashir","title":"Bashir Abdi"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/atletiek/spelers/n/naert-koen","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/atletiek/spelers/n/naert-koen","title":"Koen Naert"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/atletiek/spelers/k/dieter-kersten","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/atletiek/spelers/k/dieter-kersten","title":"Dieter Kersten","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/spelers/k/kopecky-lotte","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/spelers/k/kopecky-lotte","title":"Lotte Kopecky","description":"43205"}]},"eventId":"1825515","source":"","time":"??+?","eventTime":1628371861440,"type":"TEASER","sport":"GENERIC"},{"permalink":"https://sporza.be/artikels/naert-en-abdi-voor-marathon-medaille-wordt-moeilijk-maar-willen-verrassen~1628238536962/","teaser":{"externalId":"1628238536962","title":"Naert en Abdi voor marathon: "Medaille wordt moeilijk, maar willen verrassen"","description":"Op zondag lopen de Olympische Spelen ten einde, maar van uitbollen is voor heel wat atleten nog geen sprake. Koen Naert, Bashir Abdi en Dieter Kersten moeten een heel eind buiten Tokio, in Sapporo, de Belgische eer verdedigen in de olympische marathon.","externalUrl":"https://sporza.be/nl/2021/08/06/naert-en-abdi-voor-marathon-medaille-wordt-moeilijk-maar-willen-verrassen~1628238536962/","imageTeaserUrl":"//images.vrt.be/orig/2021/08/07/d668b4e0-f7a6-11eb-b07d-02b7b76bf47f.jpg","tags":[{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/sports/atletiek","id":"functional:sporza/sports/atletiek","title":"atletiek","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/olympische-zomerspelen","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/olympische-zomerspelen","title":"Olympische Spelen"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/olympische-zomerspelen/olympische-spelen---sporten/atletiek-op-os","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/olympische-zomerspelen/olympische-spelen---sporten/atletiek-op-os","title":"atletiek op OS","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/atletiek","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/atletiek","title":"Atletiek","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/atletiek/spelers/n/naert-koen","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/atletiek/spelers/n/naert-koen","title":"Koen Naert"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/atletiek/spelers/a/abdi-bashir","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/atletiek/spelers/a/abdi-bashir","title":"Bashir Abdi"}]},"eventId":"1825514","source":"","time":"??+?","eventTime":1628371859460,"type":"TEASER","sport":"GENERIC"}],"matchId":"3300429","name":"Volg vanaf 24u de marathon bij de mannen met Koen Naert, Bashir Abdi en Dieter Kersten","status":"LIVE","startTime":"2021-08-07T23:23:00.000+0200","teams":[],"highlight":false,"_links":{"self":{"href":"https://api.sporza.be/web/generic/matches/3300429"}}},"title":"Fase per fase","matchID":"3300429","layout":"default","context":"web","slsHost":"https://sporza.be","apiHost":"https://api.sporza.be","timestamp":"1628384506114","sportApiUrl":"https://api.sporza.be/web/generic/matches/3300429","interval":10}-->

Advertisement. Scroll to continue reading.
Olympische Spelen
taal- of schrijffout opgemerkt?

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Formule 1

hockeyfinale racing – gantoiseclock 14:5614 uur 56. Wie kroont zich tot landskampioen hockey? In Louvain-la-Neuve strijden Gantoise en de Brusselse club Gantoise dit weekend...

Schaken

In een korte wedstrijddag van PogChamps 3 kwartfinales versloeg Tubbo CodeMiko in de troostbeugel. Hij speelt Neeko in de halve finale van de troostbeugel....

Advertisement