Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Keniaans één-tweetje in bloedhete marathon, Gorissen snelt naar knappe 28e plek

Keniaans één-tweetje in bloedhete marathon, Gorissen snelt naar knappe 28e plek

De olympische marathonwedstrijd werd van Tokio naar Sapporo, waar het traditioneel koeler is, verplaatst. Maar de atleten konden de hitte vandaag niet ontlopen. Onder anderen onze landgenotes Mieke Gorissen en Hanne Verbruggen vertrokken bij een temperatuur van bijna 30 graden.   Het beloofde dus een uitputtingsslag te worden. En zo geschiedde: in een gevecht tegen de hitte parkeerde de ene na de andere loopster zich langs het parcours. Zo staakten ook de Keniaanse wereldkampioene Chepngetich en de Israëlische toploopster Salpeter plots de strijd. Die laatste liep op de derde plaats.   Gelukkig hadden de Kenianen nóg twee hete hangijzers in de olympische vlam. Het dodelijke Keniaanse duo Jepchirchir/Kosgei ranselde de kopgroep eigenhandig uit elkaar met enkele verschroeiende tempoversnellingen.   Na een onderling sprintje bezorgde Pares Jepchirchir Kenia – net zoals in Rio (2016) – de gouden marathon-medaille. Haar landgenote Brigid  Kosgei maakte het Keniaanse één-tweetje af. De Amerikaanse Molly Seidel, die vandaag nog maar in haar 3e marathon liep, werd de verrassende derde. De wereldkampioene Chepngetich moet passen: Gorissen en Verbruggen ronden knappe inhaalrace af Onze landgenotes Gorissen en Verbruggen zijn er wel in geslaagd om het hoofd koel te houden. Ze begonnen beiden conservatief aan hun eerste olympische onderneming, maar eenmaal ze de 10 kilometer-paal achter zich lieten, begonnen ze aan een heuse inhaalrace. Vooral Gorissen leek op diesel te lopen vandaag. Na 15 kilometer kwam ze nog als 51e door, maar na een haasje-over met Verbruggen kwam ze knap als 28e over de finish. De 38-jarige leerkrachte had duidelijk haar huiswerk gemaakt voor deze Spelen. Ook Hanne Verbruggen heeft haar olympisch debuut over de streep kunnen trekken. Ze kwam als 49e met gebalde vuisten over de finish. Haar doel: de olympische marathon uitlopen. Check! Bekijk hier de samenvatting Gorissen dolblij met haar finish: “I made it!”

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Atletiek

Elise Vanderelst (archieffoto)

Advertisement