Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Basketbal

Jumpingruiters springen moeiteloos naar de finale in de landencompetitie

Jumpingruiters springen moeiteloos naar de finale in de landencompetitie

De Belgische springruiters hebben geen enkele balk laten vallen in de kwalificaties van de landencompetitie. Met slechts 4 punten tijdstraf gaan ze als het tweede beste land naar de finale, die morgen wordt afgewerkt.

Advertisement. Scroll to continue reading.

De kwalificaties van de landencompetitie gingen van start zonder Niels Bruynseels. In de individuele finale liep zijn paard een blessure op, hij werd vervangen door Pieter Devos en zijn paard Claire Z. 

 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Het was diezelfde Devos die de spits mocht afbijten en meteen een foutloze ronde afwerkte. Hij kreeg 1 strafpunt omdat hij net de tijdslimiet overschreed. Een hoopgevende prestatie. Intussen was met Ierland een van de favorieten al weggevallen nadat ruiter Sweetnam samen met zijn paard Alejandro ten val kwam.

 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Jérôme Guéry had de opener van Devos blijkbaar goed geanalyseerd, want hij kopieerde zijn prestatie tot in het kleinste detail.  Opnieuw helemaal foutloos, maar hij kreeg ook een strafpuntje omwille van die tijdslimiet.

 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Tot slot was ook Grégory Wathelet aan zet. Hij had bijzonder veel marge, nam zijn tijd en bleef net als zijn landgenoten foutloos. België eindigde in de kwalificatiereeks als 2e na een ongenaakbaar Zweden dat foutloos én telkens binnen de tijd bleef.

 

Advertisement. Scroll to continue reading.

De teamfinale staat morgen op het programma mét Nederland dat een teleurstellende kwalificatiereeks afwerkte, maar er uiteindelijk wel in slaagde om door te stoten.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Devos: “Nu rustig blijven, we hebben nog niets gewonnen”

Devos kwam als eerste aan de beurt en legde een foutloos parcours af: “Ik ben zeer tevreden, het is ook een mentale beproeving geweest voor ik hier aan de start kon komen. Ik vertrouwde in mijn paard en ze heeft mij heel veel teruggegeven. Als invaller voel je een enorme druk en dat we dit dan kunnen neerzetten, geeft een enorme voldoening.”

Advertisement. Scroll to continue reading.

 

“Er is geen schrapresultaat dus de druk is enorm. Er mag niet veel foutgaan want je hebt toch ook verantwoording af te leggen aan je teamgenoten. We gevoel zit goed, maar we hebben nog niets gewonnen.”

Advertisement. Scroll to continue reading.

 

Wathelet was ook zeer opgelucht na afloop: “De paarden hebben het eigenlijk perfect gedaan. Het is nu aan ons om op dit elan verder te gaan. Morgen moeten onze paarden weer fris zijn want het zijn al zware dagen geweest.”

Advertisement. Scroll to continue reading.

 

“Om binnen de tijd te zijn was niet zo van belang, we wilden vooral zo weinig mogelijk strafpunten krijgen. We hebben getoond dat we er staan, onze paarden zijn in vorm en klaar. Morgen beginnen we weer van 0 en de lat zal hoger liggen, dan moeten we bewijzen dat we ons kunnen meten met de allerbeste landen.”

Advertisement. Scroll to continue reading.
Advertisement. Scroll to continue reading.

Herbekijk de beurten van Devos, Guéry en Wathelet

Advertisement. Scroll to continue reading.
Advertisement. Scroll to continue reading.
Advertisement. Scroll to continue reading.

Devos: “Grote opluchting, want er was toch een grote druk”

Advertisement. Scroll to continue reading.
Advertisement. Scroll to continue reading.

Wathelet: “Alles begint opnieuw van 0 morgen”

Advertisement. Scroll to continue reading.

Guéry: “Mijn paard was opnieuw uitmuntend”

Advertisement. Scroll to continue reading.
Advertisement. Scroll to continue reading.

,

Advertisement. Scroll to continue reading.

Teamcompetitie jumping

 1. 14 uur 45. 2e in kwalificatiereeks . België sluit na een foutloze reeks af als 2e, enkel Zweden deed nog beter. Nederland moest bang afwachten, maar mag uiteindelijk ook mee naar de finale die morgen op het programma staat. .

  2e in kwalificatiereeks

  België sluit na een foutloze reeks af als 2e, enkel Zweden deed nog beter. Nederland moest bang afwachten, maar mag uiteindelijk ook mee naar de finale die morgen op het programma staat.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 2. 14 uur 37. Gregory Wathelet geeft de finaleplaats niet meer uit handen voor de ruitersploeg.

  Gregory Wathelet geeft de finaleplaats niet meer uit handen voor de ruitersploeg

 3. 14 uur 36. Knappe prestatie Wathelet . Wathelet neemt zijn tijd en werkt met Nevados S alle hindernissen foutloos af, een uitmuntende prestatie. Hij krijgt 2 strafpuntjes omdat hij net buiten de tijd aankomt.  .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Knappe prestatie Wathelet

  Wathelet neemt zijn tijd en werkt met Nevados S alle hindernissen foutloos af, een uitmuntende prestatie. Hij krijgt 2 strafpuntjes omdat hij net buiten de tijd aankomt. 

 4. 14 uur 34. Tijd voor Wathelet . We maken ons op voor het laatste Belgische rondje. Wathelet gaat van start! .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Tijd voor Wathelet

  We maken ons op voor het laatste Belgische rondje. Wathelet gaat van start!

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 5. 14 uur 31. Pessoa is een grote naam in de jumpingwereld, maar met 20 strafpunten laat hij dat niet zien. Brazilië is erbij in de finale, weliswaar zonder overschot na deze beurt. .

  Pessoa is een grote naam in de jumpingwereld, maar met 20 strafpunten laat hij dat niet zien. Brazilië is erbij in de finale, weliswaar zonder overschot na deze beurt.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 6. 14 uur 22. Na twee relatief povere beurten begint Maher met redelijk wat druk aan zijn rondje, hij lost het uiteindelijk netjes op met slechts 4 strafpunten. Groot-Brittannië is erbij in de finale.  .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Na twee relatief povere beurten begint Maher met redelijk wat druk aan zijn rondje, hij lost het uiteindelijk netjes op met slechts 4 strafpunten. Groot-Brittannië is erbij in de finale. 

 7. 14 uur 21. Zweden topfavoriet voor goud. Wat een prestatie zet Zweden hier neer in de kwalificatiereeks. Fredericson is net als zijn landgenoten compleet foutloos. Zweden werkt hier alles af binnen de tijd en zonder fouten, wie kan hen van het goud houden? .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Zweden topfavoriet voor goud

  Wat een prestatie zet Zweden hier neer in de kwalificatiereeks. Fredericson is net als zijn landgenoten compleet foutloos. Zweden werkt hier alles af binnen de tijd en zonder fouten, wie kan hen van het goud houden?

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 8. 14 uur 17. Wathelet zonder druk. Grégory Wathelet hoeft zich niet al te veel zorgen te maken want zelfs met 24 strafpunten is België gewoon zeker van een finaleplek. Enkel een dubbele weigering zou de dromen van de jumpingruiters nog kunnen doorprikken.  .

  Wathelet zonder druk

  Grégory Wathelet hoeft zich niet al te veel zorgen te maken want zelfs met 24 strafpunten is België gewoon zeker van een finaleplek. Enkel een dubbele weigering zou de dromen van de jumpingruiters nog kunnen doorprikken. 

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 9. 14 uur 15. Na een povere beurt van Zedaya is Argentinië zeker van een finaleplek, het ziet er slecht uit voor Egypte. .

  Na een povere beurt van Zedaya is Argentinië zeker van een finaleplek, het ziet er slecht uit voor Egypte.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 10. 14 uur 11. Nog 10. Het is tijd voor de laatste 10 landen en het zou zomaar kunnen dat dit de finalisten zijn. Argentinië staat momenteel nog op kop, maar dat zal niet lang duren. Egypte bijt de spits af. .

  Nog 10

  Het is tijd voor de laatste 10 landen en het zou zomaar kunnen dat dit de finalisten zijn. Argentinië staat momenteel nog op kop, maar dat zal niet lang duren. Egypte bijt de spits af.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 11. 14 uur 11. Abdelkebir Ouaddar ziet na een weigering en een reeks fouten een mogelijke finaleplaats voor Marokko als sneeuw voor de zon verdwijnen. 21 strafpunten in 1 rit is te veel van het goede. Dit is wel goed nieuws voor Nederland. .

  Abdelkebir Ouaddar ziet na een weigering en een reeks fouten een mogelijke finaleplaats voor Marokko als sneeuw voor de zon verdwijnen. 21 strafpunten in 1 rit is te veel van het goede. Dit is wel goed nieuws voor Nederland.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 12. 14 uur 05. Een nieuwe sterke Mexicaanse prestatie van Patricio Pasquel, maar het zal niet volstaan. De tweede beurt ging de mist in waardoor een plekje in de top 10 er niet in zit. .

  Een nieuwe sterke Mexicaanse prestatie van Patricio Pasquel, maar het zal niet volstaan. De tweede beurt ging de mist in waardoor een plekje in de top 10 er niet in zit.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 13. 13 uur 57. Spanning stijgt, laatste groep in aantocht. Ales Opatrny trekt het laatste deel van deze kwalificatiereeks op gang. Hij sluit af met 13 strafpunten en dat zal te weinig zijn om Tsjechië nog richting de finale te loodsen. .

  Spanning stijgt, laatste groep in aantocht

  Ales Opatrny trekt het laatste deel van deze kwalificatiereeks op gang. Hij sluit af met 13 strafpunten en dat zal te weinig zijn om Tsjechië nog richting de finale te loodsen.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 14. 13 uur 56. Nederland herpakt zich. Houtzager krijgt 5 strafpunten, dat zijn er dan 18 in totaal. Maar voorlopig staan ze wel pas op een 11e plaats in de tussenstand en dat is onvoldoende voor een finaleplek. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Nederland herpakt zich. Houtzager krijgt 5 strafpunten, dat zijn er dan 18 in totaal. Maar voorlopig staan ze wel pas op een 11e plaats in de tussenstand en dat is onvoldoende voor een finaleplek.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 15. 13 uur 54. 4e opgave. De meeste landen blijven foutloos en na Ierland zitten ook Israël en Japan niet meer in de wedstrijd.  .

  4e opgave

  De meeste landen blijven foutloos en na Ierland zitten ook Israël en Japan niet meer in de wedstrijd. 

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 16. 13 uur 51. Perfect parcours . Wat een geweldige prestatie van Guéry, hij neemt geen overbodige risico's en komt net als Devos een secondje te laat binnen. België ligt op finalekoers en staat momenteel 3e met 2 strafpunten. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Perfect parcours

  Wat een geweldige prestatie van Guéry, hij neemt geen overbodige risico’s en komt net als Devos een secondje te laat binnen. België ligt op finalekoers en staat momenteel 3e met 2 strafpunten.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 17. 13 uur 50. Ook Jérôme Guéry rijdt foutloos parcours.

  Ook Jérôme Guéry rijdt foutloos parcours

 18. 13 uur 49. Daar is Guéry. Tijd voor onze 2e landgenoot: Jérôme Guéry. Blijft hij net als Devos foutloos?  .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Daar is Guéry

  Tijd voor onze 2e landgenoot: Jérôme Guéry. Blijft hij net als Devos foutloos? 

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 19. 13 uur 43. Bryan Balsiger gaat van start, maar we kijken vooral uit naar Jérôme Guéry. Hij is hierna aan zet en kan ons land voorlopig op een 2e plek parkeren na Zweden.  .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Bryan Balsiger gaat van start, maar we kijken vooral uit naar Jérôme Guéry. Hij is hierna aan zet en kan ons land voorlopig op een 2e plek parkeren na Zweden. 

  Advertisement. Scroll to continue reading.

","textStripped":"Wathelet neemt zijn tijd en werkt met Nevados S alle hindernissen foutloos af, een uitmuntende prestatie. Hij krijgt 2 strafpuntjes omdat hij net buiten de tijd aankomt.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"1821364","title":"Tijd voor Wathelet ","source":"","time":"??+?","eventTime":1628253284295,"text":"

We maken ons op voor het laatste Belgische rondje. Wathelet gaat van start! ","textStripped":"We maken ons op voor het laatste Belgische rondje. Wathelet gaat van start!","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"1821363","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1628253068613,"text":"

Pessoa is een grote naam in de jumpingwereld, maar met 20 strafpunten laat hij dat niet zien. Brazilië is erbij in de finale, weliswaar zonder overschot na deze beurt.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Pessoa is een grote naam in de jumpingwereld, maar met 20 strafpunten laat hij dat niet zien. Brazilië is erbij in de finale, weliswaar zonder overschot na deze beurt.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"1821361","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1628252549217,"text":"

Na twee relatief povere beurten begint Maher met redelijk wat druk aan zijn rondje, hij lost het uiteindelijk netjes op met slechts 4 strafpunten. Groot-Brittannië is erbij in de finale.  ","textStripped":"Na twee relatief povere beurten begint Maher met redelijk wat druk aan zijn rondje, hij lost het uiteindelijk netjes op met slechts 4 strafpunten. Groot-Brittannië is erbij in de finale.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"1821360","title":"Zweden topfavoriet voor goud","source":"","time":"??+?","eventTime":1628252519229,"text":"

Wat een prestatie zet Zweden hier neer in de kwalificatiereeks. Fredericson is net als zijn landgenoten compleet foutloos. Zweden werkt hier alles af binnen de tijd en zonder fouten, wie kan hen van het goud houden?

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Wat een prestatie zet Zweden hier neer in de kwalificatiereeks. Fredericson is net als zijn landgenoten compleet foutloos. Zweden werkt hier alles af binnen de tijd en zonder fouten, wie kan hen van het goud houden?","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"1821359","title":"Wathelet zonder druk","source":"","time":"??+?","eventTime":1628252257477,"text":"

Grégory Wathelet hoeft zich niet al te veel zorgen te maken want zelfs met 24 strafpunten is België gewoon zeker van een finaleplek. Enkel een dubbele weigering zou de dromen van de jumpingruiters nog kunnen doorprikken.  ","textStripped":"Grégory Wathelet hoeft zich niet al te veel zorgen te maken want zelfs met 24 strafpunten is België gewoon zeker van een finaleplek. Enkel een dubbele weigering zou de dromen van de jumpingruiters nog kunnen doorprikken.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"1821357","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1628252149966,"text":"

Na een povere beurt van Zedaya is Argentinië zeker van een finaleplek, het ziet er slecht uit voor Egypte.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Na een povere beurt van Zedaya is Argentinië zeker van een finaleplek, het ziet er slecht uit voor Egypte.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"1821354","title":"Nog 10","source":"","time":"??+?","eventTime":1628251881694,"text":"

Het is tijd voor de laatste 10 landen en het zou zomaar kunnen dat dit de finalisten zijn. Argentinië staat momenteel nog op kop, maar dat zal niet lang duren. Egypte bijt de spits af. ","textStripped":"Het is tijd voor de laatste 10 landen en het zou zomaar kunnen dat dit de finalisten zijn. Argentinië staat momenteel nog op kop, maar dat zal niet lang duren. Egypte bijt de spits af.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"1821349","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1628251879880,"text":"

Abdelkebir Ouaddar ziet na een weigering en een reeks fouten een mogelijke finaleplaats voor Marokko als sneeuw voor de zon verdwijnen. 21 strafpunten in 1 rit is te veel van het goede. Dit is wel goed nieuws voor Nederland.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Abdelkebir Ouaddar ziet na een weigering en een reeks fouten een mogelijke finaleplaats voor Marokko als sneeuw voor de zon verdwijnen. 21 strafpunten in 1 rit is te veel van het goede. Dit is wel goed nieuws voor Nederland.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"1821338","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1628251537338,"text":"

Een nieuwe sterke Mexicaanse prestatie van Patricio Pasquel, maar het zal niet volstaan. De tweede beurt ging de mist in waardoor een plekje in de top 10 er niet in zit. ","textStripped":"Een nieuwe sterke Mexicaanse prestatie van Patricio Pasquel, maar het zal niet volstaan. De tweede beurt ging de mist in waardoor een plekje in de top 10 er niet in zit.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"1821332","title":"Spanning stijgt, laatste groep in aantocht","source":"","time":"??+?","eventTime":1628251070685,"text":"

Ales Opatrny trekt het laatste deel van deze kwalificatiereeks op gang. Hij sluit af met 13 strafpunten en dat zal te weinig zijn om Tsjechië nog richting de finale te loodsen.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Ales Opatrny trekt het laatste deel van deze kwalificatiereeks op gang. Hij sluit af met 13 strafpunten en dat zal te weinig zijn om Tsjechië nog richting de finale te loodsen.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"1821330","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1628250970774,"text":"

Nederland herpakt zich. Houtzager krijgt 5 strafpunten, dat zijn er dan 18 in totaal. Maar voorlopig staan ze wel pas op een 11e plaats in de tussenstand en dat is onvoldoende voor een finaleplek. ","textStripped":"Nederland herpakt zich. Houtzager krijgt 5 strafpunten, dat zijn er dan 18 in totaal. Maar voorlopig staan ze wel pas op een 11e plaats in de tussenstand en dat is onvoldoende voor een finaleplek.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"1821328","title":"4e opgave","source":"","time":"??+?","eventTime":1628250896905,"text":"

De meeste landen blijven foutloos en na Ierland zitten ook Israël en Japan niet meer in de wedstrijd. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"De meeste landen blijven foutloos en na Ierland zitten ook Israël en Japan niet meer in de wedstrijd.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"1821323","title":"Perfect parcours ","source":"","time":"??+?","eventTime":1628250660000,"text":"

Wat een geweldige prestatie van Guéry, hij neemt geen overbodige risico's en komt net als Devos een secondje te laat binnen. België ligt op finalekoers en staat momenteel 3e met 2 strafpunten. ","textStripped":"Wat een geweldige prestatie van Guéry, hij neemt geen overbodige risico's en komt net als Devos een secondje te laat binnen. België ligt op finalekoers en staat momenteel 3e met 2 strafpunten.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"1821334","title":"Ook Jérôme Guéry rijdt foutloos parcours","time":"??+?","eventTime":1628250600000,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-6916ca31-fae0-4873-bd73-16da78f05142","publicationId":"pbs-pub-6ec38df7-db32-4a70-af43-c742a6bda7e9","assetName":"run guery","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2021/08/06/40da68d9-f6ae-11eb-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/matches/paardensport/2021-08/mf-teamcompetitie-jumping/jcr:content/par-body/timeline/video-88093764-3673-443a-8645-a3976535f5ce","offTime":"2021-08-15T13:58:00.000+0200"},{"eventId":"1821320","title":"Daar is Guéry","source":"","time":"??+?","eventTime":1628250586753,"text":"

Tijd voor onze 2e landgenoot: Jérôme Guéry. Blijft hij net als Devos foutloos? 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Tijd voor onze 2e landgenoot: Jérôme Guéry. Blijft hij net als Devos foutloos?","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"1821327","title":"Exit Ierland na de slechte eerste beurt van Sweetnam","source":"","time":"??+?","eventTime":1628250300000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1423610419151728644"},{"eventId":"1821318","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1628250215153,"text":"

Bryan Balsiger gaat van start, maar we kijken vooral uit naar Jérôme Guéry. Hij is hierna aan zet en kan ons land voorlopig op een 2e plek parkeren na Zweden.  ","textStripped":"Bryan Balsiger gaat van start, maar we kijken vooral uit naar Jérôme Guéry. Hij is hierna aan zet en kan ons land voorlopig op een 2e plek parkeren na Zweden.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"1821336","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1628250060000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1423615340102131713"},{"eventId":"1821316","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1628249959702,"text":"

Jessica Springsteen, dochter van jawel Bruce, is een van de opvallende namen op de startlijst. Ze doet het prima met 4 strafpunten, hetzelfde resultaat als haar landgenote Laura Kraut daarnet.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Jessica Springsteen, dochter van jawel Bruce, is een van de opvallende namen op de startlijst. Ze doet het prima met 4 strafpunten, hetzelfde resultaat als haar landgenote Laura Kraut daarnet.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"1821312","title":"0 strafpunten voor Zweden","source":"","time":"??+?","eventTime":1628249786075,"text":"

Zweden zet zijn favorietenstatus voor goud wat extra kracht bij. Na Von Eckermann blijft nu ook Baryard-Johnsson foutloos. Zonder ongelukken in de 3e ronde is Zweden vlot op weg naar een finaleplaats.  ","textStripped":"Zweden zet zijn favorietenstatus voor goud wat extra kracht bij. Na Von Eckermann blijft nu ook Baryard-Johnsson foutloos. Zonder ongelukken in de 3e ronde is Zweden vlot op weg naar een finaleplaats.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"1821308","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1628249707712,"text":"

Met Frankrijk, Zweden, de VS, Groot-Brittannië en Brazilië krijgt Guéry waarschijnlijk alleen maar goede voorbeelden. Er ligt zeker wat druk op de schouders van onze landgenoot. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Met Frankrijk, Zweden, de VS, Groot-Brittannië en Brazilië krijgt Guéry waarschijnlijk alleen maar goede voorbeelden. Er ligt zeker wat druk op de schouders van onze landgenoot.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"1821307","title":"Deel 2","source":"","time":"??+?","eventTime":1628249681054,"text":"

We zijn terug. Tijd voor deel 2 met Penelope Leprevost, een van de Franse toppers, ze werkt het parcours af met de 12-jarige hengst Vancouver de Lanlore. Ze blijft niet helemaal foutloos, maar levert wel een degelijke prestatie af.  ","textStripped":"We zijn terug. Tijd voor deel 2 met Penelope Leprevost, een van de Franse toppers, ze werkt het parcours af met de 12-jarige hengst Vancouver de Lanlore. Ze blijft niet helemaal foutloos, maar levert wel een degelijke prestatie af.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"1821309","title":"Devos: “Grote opluchting, want er was toch een grote druk”","time":"??+?","eventTime":1628249100000,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-57cf3cde-19a0-4804-8dd2-4b5837b51371","publicationId":"pbs-pub-6ec38df7-db32-4a70-af43-c742a6bda7e9","assetName":"reactie Devos","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2021/08/06/a51fa6a7-f6aa-11eb-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/matches/paardensport/2021-08/mf-teamcompetitie-jumping/jcr:content/par-body/timeline/video-c05d4a8b-e2e0-4b83-ab24-795dfd01fff7"},{"eventId":"1821296","title":"Pauze","source":"","time":"??+?","eventTime":1628248316252,"text":"

Met de Egyptenaar Mohamed Talaat en zijn Darshan zit het eerste deel erop in deze kwalificatiereeks. Marokko is voorlopig de verrassende leider met 16 strafpunten. Er volgt nu een vrij korte pauze en daarna is Jérôme Guéry als 7e aan de beurt. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Met de Egyptenaar Mohamed Talaat en zijn Darshan zit het eerste deel erop in deze kwalificatiereeks. Marokko is voorlopig de verrassende leider met 16 strafpunten. Er volgt nu een vrij korte pauze en daarna is Jérôme Guéry als 7e aan de beurt.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"1821293","title":"Weigering bij Mexico","source":"","time":"??+?","eventTime":1628247919969,"text":"

Tijd voor deel 2. Er is meteen pech voor de Mexicanen die het uitstekend deden in de eerste ronde. Het paard van Eugenio Garza Perez weigert om een hindernis te nemen en moet de strijd staken. Een stevige tegenvaller, Mexico staat plots onderin.  ","textStripped":"Tijd voor deel 2. Er is meteen pech voor de Mexicanen die het uitstekend deden in de eerste ronde. Het paard van Eugenio Garza Perez weigert om een hindernis te nemen en moet de strijd staken. Een stevige tegenvaller, Mexico staat plots onderin.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"1821298","title":"Foutloze ronde van Pieter Devos","time":"??+?","eventTime":1628247600000,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-efbc2363-5ef6-41ab-ada5-88cd1b5b2e7a","publicationId":"pbs-pub-6ec38df7-db32-4a70-af43-c742a6bda7e9","assetName":"run devos","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2021/08/06/5ed43a0c-f6a7-11eb-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/matches/paardensport/2021-08/mf-teamcompetitie-jumping/jcr:content/par-body/timeline/video-4f6ef298-d26f-4142-8945-ecdc0ddadcb0","offTime":"2021-08-15T13:08:00.000+0200"},{"eventId":"1821287","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1628247293335,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1423596130131132418"},{"eventId":"1821284","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1628246940000,"text":"

De Nederlanders openen heel wat minder met 13 strafpunten. Ruiter Willem Greve zal hier ongetwijfeld niet tevreden mee zijn, er is nog veel werk voor Nederland. België staat na de eerste ronde op een gedeelde 3e plaats, straks gaan we verder met deel twee. Dan komen Jérôme Guéry en Grégory Wathelet nog in actie.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"De Nederlanders openen heel wat minder met 13 strafpunten. Ruiter Willem Greve zal hier ongetwijfeld niet tevreden mee zijn, er is nog veel werk voor Nederland. België staat na de eerste ronde op een gedeelde 3e plaats, straks gaan we verder met deel twee. Dan komen Jérôme Guéry en Grégory Wathelet nog in actie.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"1821281","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1628246658809,"text":"

De laatste rechte lijn is een hele vervelende en Devos doet het met Claire Z zowaar foutloos. Hij komt net wat te laat binnen, goed voor 1 strafpuntje. Dit is een uitstekende start. ","textStripped":"De laatste rechte lijn is een hele vervelende en Devos doet het met Claire Z zowaar foutloos. Hij komt net wat te laat binnen, goed voor 1 strafpuntje. Dit is een uitstekende start.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"1821280","title":"Daar is Pieter Devos","source":"","time":"??+?","eventTime":1628246467961,"text":"

Onze "invaller" Pieter Devos mag proberen een sterk resultaat neer te zetten. Plaatst hij onze landgenoten meteen in de top van het klassement?

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Onze "invaller" Pieter Devos mag proberen een sterk resultaat neer te zetten. Plaatst hij onze landgenoten meteen in de top van het klassement?","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"1821277","title":"Brazilië naast Zweden","source":"","time":"??+?","eventTime":1628246466575,"text":"

Ook de Braziliaan Zanotelli loodst Edgar M naar een perfect rondje binnen de tijd. Zweden naast Brazilië met 0 strafpunten.  ","textStripped":"Ook de Braziliaan Zanotelli loodst Edgar M naar een perfect rondje binnen de tijd. Zweden naast Brazilië met 0 strafpunten.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"1821274","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1628246018920,"text":"

Frankrijk en Zweden krikken het niveau stevig op. Henrik von Eckermann is samen met zijn King Edward foutloos en binnen de tijd! Straffe prestatie. Zweden staat meteen op kop. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Frankrijk en Zweden krikken het niveau stevig op. Henrik von Eckermann is samen met zijn King Edward foutloos en binnen de tijd! Straffe prestatie. Zweden staat meteen op kop.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"1821272","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1628245500000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1423591284623613960"},{"eventId":"1821276","title":"Val van Sweetnam en zijn paard Alejandro","time":"??+?","eventTime":1628245500000,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-7cabf90d-967a-4f30-8a6a-cdefa42dfa27","publicationId":"pbs-pub-6ec38df7-db32-4a70-af43-c742a6bda7e9","assetName":"Val van Sweetnam en zijn paard Alejandro","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2021/08/06/58f1fa47-f6a2-11eb-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/matches/paardensport/2021-08/mf-teamcompetitie-jumping/jcr:content/par-body/timeline/video-9fa45d3e-fc30-4a24-8d40-21b9a908fcad","offTime":"2021-08-15T12:33:00.000+0200"},{"eventId":"1821271","title":"Ieren mogen goed resultaat vergeten","source":"","time":"??+?","eventTime":1628245320000,"text":"

De sterkere landen zijn nu aan zet, te beginnen met Ierland. Maar voor Shane Sweetnam en zijn paard Alejandro gaat het meteen fout. Alejandro lijkt zich bij een van de eerste hindernissen al te blesseren waarna het van kwaad naar erger gaat. Uiteindelijk komt Alejandro ten val, opgave en een ferme tegenvaller voor Ierland in deze teamcompetitie.  ","textStripped":"De sterkere landen zijn nu aan zet, te beginnen met Ierland. Maar voor Shane Sweetnam en zijn paard Alejandro gaat het meteen fout. Alejandro lijkt zich bij een van de eerste hindernissen al te blesseren waarna het van kwaad naar erger gaat. Uiteindelijk komt Alejandro ten val, opgave en een ferme tegenvaller voor Ierland in deze teamcompetitie.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"1821267","title":"Matige start","source":"","time":"??+?","eventTime":1628244702010,"text":"

Na Tsjechië loopt het ook bij China, Japan en Israël niet echt van een leien dakje met telkens meer dan 8 strafpunten. De 57-jarige Mexicaan Gonzalez laat wel zien hoe het moet en werkt het rondje foutloos af, maar komt wel net wat te laat binnen. Met 1 strafpuntje staat hij momenteel op kop.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Na Tsjechië loopt het ook bij China, Japan en Israël niet echt van een leien dakje met telkens meer dan 8 strafpunten. De 57-jarige Mexicaan Gonzalez laat wel zien hoe het moet en werkt het rondje foutloos af, maar komt wel net wat te laat binnen. Met 1 strafpuntje staat hij momenteel op kop.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"1821265","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1628244100133,"text":"

Ondrej Zvara gaat meteen ruim over de toegestane tijd en maakt ook enkele foutjes, geen al te beste start voor de Tsjechen dus. China is nu aan de beurt, het is nog even wachten op onze landgenoten die er als 17e aan beginnen. ","textStripped":"Ondrej Zvara gaat meteen ruim over de toegestane tijd en maakt ook enkele foutjes, geen al te beste start voor de Tsjechen dus. China is nu aan de beurt, het is nog even wachten op onze landgenoten die er als 17e aan beginnen.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"1821264","title":"Eerste ronde","source":"","time":"??+?","eventTime":1628244028205,"text":"

We beginnen aan de eerste ronde! Het zijn de Tsjechen die de spits mogen afbijten. Elk land mag nu 1 deelnemer naar voor schuiven, nadien volgt een korte pauze. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"We beginnen aan de eerste ronde! Het zijn de Tsjechen die de spits mogen afbijten. Elk land mag nu 1 deelnemer naar voor schuiven, nadien volgt een korte pauze.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"1821256","title":""Angstaanjagende" sumoworstelaar is verdwenen","source":"","time":"??+?","eventTime":1628242818103,"text":"

De omloop die de paarden straks moeten springen, is lichtjes aangepast in vergelijking met de individuele competitie. Onder meer een beeld van een sumoworstelaar, die heel wat paarden angst inboezemde, is verwijderd en ook de oxers omringd met Japanse kerselaars wordt vervangen. ","textStripped":"De omloop die de paarden straks moeten springen, is lichtjes aangepast in vergelijking met de individuele competitie. Onder meer een beeld van een sumoworstelaar, die heel wat paarden angst inboezemde, is verwijderd en ook de oxers omringd met Japanse kerselaars wordt vervangen.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"1821104","title":""We maken zeker kans op een medaille"","source":"","time":"??+?","eventTime":1628237626310,"text":"

De kwalificaties van de teamcompetitie staan vandaag op het programma om 12.00 u. Morgen wordt de finale gereden met de tien beste teams. 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Is België daarbij? "Ik denk dat we zeker kans maken op een medaille", zegt Ludo Philippaerts.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"De kwalificaties van de teamcompetitie staan vandaag op het programma om 12.00 u. Morgen wordt de finale gereden met de tien beste teams. Is België daarbij? "Ik denk dat we zeker kans maken op een medaille", zegt Ludo Philippaerts.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"1821100","time":"??+?","eventTime":1628237288623,"text":"Pieter Devos is zeker geen verzwakking. Alle ruiters die in Tokio zijn, zijn mekaar waard. Pieter zal erop gebrand zijn om iets te laten zien.","type":"QUOTE","sport":"GENERIC","url":"","person":"Ludo Philippaerts"},{"eventId":"1821098","title":"Ludo Philippaerts: "Denk dat ze gaan uitpakken"","source":"","time":"??+?","eventTime":1628237159209,"text":"

Ludo Philippaerts nam als ruiter vier keer deel aan de Olympische Spelen, in Sydney en Athene viel hij net naast het podium. De geknipte man dus om de kansen van de Belgen in te schatten. Wat verwacht hij van de teamcompetitie?

Advertisement. Scroll to continue reading.

"Het zal een beetje mee moeten zitten. Je kan heel goed in vorm zijn, maar toch moet je wat geluk hebben ook. Ik denk dat ze in de teamcompetitie echt gaan uitpakken." ","textStripped":"Ludo Philippaerts nam als ruiter vier keer deel aan de Olympische Spelen, in Sydney en Athene viel hij net naast het podium. De geknipte man dus om de kansen van de Belgen in te schatten. Wat verwacht hij van de teamcompetitie? "Het zal een beetje mee moeten zitten. Je kan heel goed in vorm zijn, maar toch moet je wat geluk hebben ook. Ik denk dat ze in de teamcompetitie echt gaan uitpakken."","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"1821102","time":"??+?","eventTime":1628236980000,"text":"We zijn de laatste jaren heel goed bezig en we hebben veel goede paarden en ruiters. Het zou mooi zijn mochten ze het afwerken in Tokio. Het is van 1976 dat we een medaille gepakt hebben.","type":"QUOTE","sport":"GENERIC","url":"","person":"Ludo Philippaerts"},{"eventId":"1821087","title":"Kijk naar Okiru, met onder andere Ludo Philippaerts:","time":"??+?","eventTime":1628236637198,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-2ba732f8-1413-4458-917d-802f75fe870a","publicationId":"pbs-pub-6ec38df7-db32-4a70-af43-c742a6bda7e9","assetName":"okiru met raes","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2021/08/06/3b1f0ed1-f680-11eb-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/matches/paardensport/2021-08/mf-teamcompetitie-jumping/jcr:content/par-body/timeline/video-b2c7fdcd-bb57-4071-9bcc-ff610f7522c7"},{"eventId":"1821071","title":"Meer succes als team?","source":"","time":"??+?","eventTime":1628236041673,"text":"

De Belgische springruiters zijn er niet in geslaagd om individueel een medaille te pakken in Tokio.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Jérôme Guéry en Niels Bruynseels zagen hun paard een hindernis weigeren, Grégory Wathelet tikt één balk aan en mocht zo de barrage om de medailles op zijn buik schrijven. 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Lukt het in de teamfinale, waarin Bruynseels vervangen wordt door Pieter Devos, wel om België een nieuwe medaille te schenken?

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"De Belgische springruiters zijn er niet in geslaagd om individueel een medaille te pakken in Tokio. Jérôme Guéry en Niels Bruynseels zagen hun paard een hindernis weigeren, Grégory Wathelet tikt één balk aan en mocht zo de barrage om de medailles op zijn buik schrijven. Lukt het in de teamfinale, waarin Bruynseels vervangen wordt door Pieter Devos, wel om België een nieuwe medaille te schenken?","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"permalink":"https://sporza.be/artikels/devos-vervangt-bruynseels-wiens-paard-op-hoefijzer-trapte-in-teamcompetitie-jumping~1628155532662/","teaser":{"externalId":"1628155532662","title":"Devos vervangt Bruynseels, wiens paard op hoefijzer trapte, in teamcompetitie jumping","description":"Morgen staan de kwalificaties in de teamcompetitie van de jumping op het programma. Daarin zal reserve Pieter Devos (met zijn paard Claire Z) de plaats innemen van Niels Bruynseels (met Delux van T&L).","externalUrl":"https://sporza.be/nl/2021/08/05/devos-vervangt-bruynseels-wiens-paard-op-hoefijzer-trapte-in-teamcompetitie-jumping~1628155532662/","imageTeaserUrl":"//images.vrt.be/orig/2021/08/03/3e92d55f-f460-11eb-b07d-02b7b76bf47f.jpg","tags":[{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/sports/paardensport","id":"functional:sporza/sports/paardensport","title":"paardensport","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/olympische-zomerspelen","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/olympische-zomerspelen","title":"Olympische Spelen"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/olympische-zomerspelen/olympische-spelen---sporten/paardensport-op-os","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/olympische-zomerspelen/olympische-spelen---sporten/paardensport-op-os","title":"paardensport op OS","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/andere-sporten/paardensport","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/andere-sporten/paardensport","title":"Paardensport","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/andere-sporten/paardensport/ruiters/niels-bruynseels","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/andere-sporten/paardensport/ruiters/niels-bruynseels","title":"Niels Bruynseels","description":""}]},"eventId":"1821065","source":"","time":"??+?","eventTime":1628235593451,"type":"TEASER","sport":"GENERIC"}],"matchId":"3300389","name":"MF teamcompetitie jumping","status":"LIVE","startTime":"2021-08-06T09:39:00.000+0200","teams":[],"highlight":false,"_links":{"self":{"href":"https://api.sporza.be/web/generic/matches/3300389"}}},"title":"Teamcompetitie jumping","matchID":"3300389","layout":"default","context":"web","slsHost":"https://sporza.be","apiHost":"https://api.sporza.be","timestamp":"1628280095178","sportApiUrl":"https://api.sporza.be/web/generic/matches/3300389","interval":10}-->
Olympische Spelen paardensport op OS Paardensport Niels Bruynseels Jerome Guery Gregory Wathelet
taal- of schrijffout opgemerkt?

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Formule 1

hockeyfinale racing – gantoiseclock 14:5614 uur 56. Wie kroont zich tot landskampioen hockey? In Louvain-la-Neuve strijden Gantoise en de Brusselse club Gantoise dit weekend...

Schaken

In een korte wedstrijddag van PogChamps 3 kwartfinales versloeg Tubbo CodeMiko in de troostbeugel. Hij speelt Neeko in de halve finale van de troostbeugel....

Advertisement