Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Basketbal

Atletiekdag bomvol finales: eindelijk goud voor Team USA in het lopen?

Atletiekdag bomvol finales: eindelijk goud voor Team USA in het lopen?

Dag zeven van het olympische atletiektoernooi staat bol van de finales. Onder anderen de Grenadaanse spurtbom Kirani James is klaar om te ontploffen. De 28-jarige 400 meter-loper kan vandaag (om 14 uur) de eerste gouden medaille voor zijn land uit de brand slepen. Ook Team USA gaat op zoek naar hun eerste gouden medaille in het lopen. Volg het algemene atletieknieuws hier op de voet.

Advertisement. Scroll to continue reading.

De atletiekfinales van de dag:

 • Hinkstapspringen (mannen): 04.00 uur
 • Kogelstoten (mannen): 04.05 uur
 • 110 meter horden (mannen): 04.55 uur
 • 20km snelwandelen (mannen): 09.30 uur
 • Polsstokspringen (vrouwen):  12.00 uur
 • 400 meter (mannen): 14.00 uur

Via onderstaande blog kan u de ontknoping in de zevenkamp van Nafi Thiam en Noor Vidts volgen. Met welke medaille gaat ons Belgisch duo naar huis?

Advertisement. Scroll to continue reading.

Lees ook:

Olympische Spelen
Advertisement. Scroll to continue reading.
Revelatie Noor Vidts is 2e na dag 1 van zevenkamp, Thiam prijkt op 3e stek
Advertisement. Scroll to continue reading.
Advertisement. Scroll to continue reading.

,

Advertisement. Scroll to continue reading.

Atletiek, dag 7

 1. Kan Holloway zijn PR van 12″81 scherpstellen? 01 uur 57.

  Kan Holloway zijn PR van 12″81 scherpstellen?

 2. 01 uur 30. Is Grant Holloway de laatste kans voor USA-touchdown? De bal ligt in het kamp van Grant Holloway.  Om 04.55 uur kijkt Amerika mee over de schouders van Grant Holloway. De 23-jarige Amerikaan wordt op de 400 meter horden naar voren geschoven als dé grote topfavoriet.  Als Holloway die favorietenrol waarmaakt, is er geen vuiltje aan de lucht voor Team USA. Doet hij dat niet, dan morst hij wat inkt op de Amerikaanse geschiedschrijving.  Met nog slechts 4 loopnummers te gaan, zijn de Amerikaanse atleten er tot nog toe niet in geslaagd om een gouden medaille op een loopnummer in de wacht te slepen.  Als ook Holloway zijn goudenmedailledroom niet kan waarmaken, zou het zomaar de eerste keer ooit kunnen zijn dat Amerika niet op het hoogste schavot in een loopdiscipline op het olympische atletiektoernooi prijkt.  Kan de 23-jarige Grant Holloway, die in zijn studententijd bijna voor een NFL-carrière koos, vandaag de touchdown voor Team USA scoren? .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Is Grant Holloway de laatste kans voor USA-touchdown?

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  De bal ligt in het kamp van Grant Holloway. 

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Om 04.55 uur kijkt Amerika mee over de schouders van Grant Holloway. De 23-jarige Amerikaan wordt op de 400 meter horden naar voren geschoven als dé grote topfavoriet. 

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Als Holloway die favorietenrol waarmaakt, is er geen vuiltje aan de lucht voor Team USA. Doet hij dat niet, dan morst hij wat inkt op de Amerikaanse geschiedschrijving. 

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Met nog slechts 4 loopnummers te gaan, zijn de Amerikaanse atleten er tot nog toe niet in geslaagd om een gouden medaille op een loopnummer in de wacht te slepen. 

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Als ook Holloway zijn goudenmedailledroom niet kan waarmaken, zou het zomaar de eerste keer ooit kunnen zijn dat Amerika niet op het hoogste schavot in een loopdiscipline op het olympische atletiektoernooi prijkt. 

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Kan de 23-jarige Grant Holloway, die in zijn studententijd bijna voor een NFL-carrière koos, vandaag de touchdown voor Team USA scoren?

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 3. 01 uur 18.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  Olympische Spelen
  Advertisement. Scroll to continue reading.
  Welke medailles grijpen Nafi Thiam, Noor Vidts en de Red Lions op donderdag?

 4. 01 uur 09. De atletiekfinales van de dag:. – Hinkstapspringen (mannen): 04.00 uur – Kogelstoten (mannen): 04.05 uur – 110 meter horden (mannen): 04.55 uur – 20km snelwandelen (mannen): 09.30 uur – Polsstokspringen (vrouwen):  12.00 uur – 400 meter (mannen): 14.00 uur .

  De atletiekfinales van de dag:

  – Hinkstapspringen (mannen): 04.00 uur

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  – Kogelstoten (mannen): 04.05 uur

  – 110 meter horden (mannen): 04.55 uur

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  – 20km snelwandelen (mannen): 09.30 uur

  – Polsstokspringen (vrouwen):  12.00 uur

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  – 400 meter (mannen): 14.00 uur

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 5. 01 uur . Kirani James wil 400m domineren. Op de 400m hoopt Kirani James zijn land een eerste medaille te schenken op deze Spelen. Een gouden, als het even kan. Dan moet hij wel afrekenen met de Colombiaan Anthony Jose Zambrano en de Amerikanen Norman en Cherry.    Iedereen in Grenada kijkt met hoge verwachtingen naar James. De eilandengroep vormt het op tien na kleinste land ter wereld. Mogen ze voor het eerst vieren? U ziet het om 14 uur. .

  Kirani James wil 400m domineren

  Op de 400m hoopt Kirani James zijn land een eerste medaille te schenken op deze Spelen. Een gouden, als het even kan. Dan moet hij wel afrekenen met de Colombiaan Anthony Jose Zambrano en de Amerikanen Norman en Cherry. 

  Advertisement. Scroll to continue reading.

   

  Iedereen in Grenada kijkt met hoge verwachtingen naar James. De eilandengroep vormt het op tien na kleinste land ter wereld. Mogen ze voor het eerst vieren? U ziet het om 14 uur.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

Om 04.55 uur kijkt Amerika mee over de schouders van Grant Holloway. De 23-jarige Amerikaan wordt op de 400 meter horden naar voren geschoven als dé grote topfavoriet. 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Als Holloway die favorietenrol waarmaakt, is er geen vuiltje aan de lucht voor Team USA. Doet hij dat niet, dan morst hij wat inkt op de Amerikaanse geschiedschrijving. 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Met nog slechts 4 loopnummers te gaan, zijn de Amerikaanse atleten er tot nog toe niet in geslaagd om een gouden medaille op een loopnummer in de wacht te slepen. 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Als ook Holloway zijn goudenmedailledroom niet kan waarmaken, zou het zomaar de eerste keer ooit kunnen zijn dat Amerika niet op het hoogste schavot in een loopdiscipline op het olympische atletiektoernooi prijkt. 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Kan de 23-jarige Grant Holloway, die in zijn studententijd bijna voor een NFL-carrière koos, vandaag de touchdown voor Team USA scoren?

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"De bal ligt in het kamp van Grant Holloway. Om 04.55 uur kijkt Amerika mee over de schouders van Grant Holloway. De 23-jarige Amerikaan wordt op de 400 meter horden naar voren geschoven als dé grote topfavoriet. Als Holloway die favorietenrol waarmaakt, is er geen vuiltje aan de lucht voor Team USA. Doet hij dat niet, dan morst hij wat inkt op de Amerikaanse geschiedschrijving. Met nog slechts 4 loopnummers te gaan, zijn de Amerikaanse atleten er tot nog toe niet in geslaagd om een gouden medaille op een loopnummer in de wacht te slepen. Als ook Holloway zijn goudenmedailledroom niet kan waarmaken, zou het zomaar de eerste keer ooit kunnen zijn dat Amerika niet op het hoogste schavot in een loopdiscipline op het olympische atletiektoernooi prijkt. Kan de 23-jarige Grant Holloway, die in zijn studententijd bijna voor een NFL-carrière koos, vandaag de touchdown voor Team USA scoren?","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"permalink":"https://sporza.be/artikels/welke-medailles-grijpen-nafi-thiam-noor-vidts-en-de-red-lions-op-donderdag~1628088282339/","teaser":{"externalId":"1628088282339","title":"Welke medailles grijpen Nafi Thiam, Noor Vidts en de Red Lions op donderdag?","description":"Dag 13 op de Olympische Spelen wordt een om niet snel te vergeten. Nafi Thiam en Noor Vidts gaan op zoek naar een medaille in de zevenkamp, de Red Lions spelen tegen Australië met als inzet de olympische titel in het hockey. Wordt dag 13 een geluksdag voor de Belgen?","externalUrl":"https://sporza.be/nl/2021/08/04/welke-medailles-grijpen-nafi-thiam-noor-vidts-en-de-red-lions-op-donderdag~1628088282339/","imageTeaserUrl":"//images.vrt.be/orig/2021/08/04/be7b7064-f533-11eb-b07d-02b7b76bf47f.jpg","tags":[{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/sports/olympische-spelen","id":"functional:sporza/sports/olympische-spelen","title":"Olympische Spelen","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/olympische-zomerspelen","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/olympische-zomerspelen","title":"Olympische Spelen"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/olympische-zomerspelen/olympische-spelen---sporten/atletiek-op-os","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/olympische-zomerspelen/olympische-spelen---sporten/atletiek-op-os","title":"atletiek op OS","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/olympische-zomerspelen/olympische-spelen---sporten/hockey-op-os","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/olympische-zomerspelen/olympische-spelen---sporten/hockey-op-os","title":"hockey op OS","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/olympische-zomerspelen/olympische-spelen---sporten/kano-kajak-op-os","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/olympische-zomerspelen/olympische-spelen---sporten/kano-kajak-op-os","title":"kano kajak op OS","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/olympische-zomerspelen/olympische-spelen---sporten/golf-op-os","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/olympische-zomerspelen/olympische-spelen---sporten/golf-op-os","title":"golf op OS","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/atletiek/spelers/v/noor-vidts","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/atletiek/spelers/v/noor-vidts","title":"Noor Vidts","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/atletiek/spelers/t/thiam-nafi","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/atletiek/spelers/t/thiam-nafi","title":"Nafi Thiam"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/andere-sporten/hockey/ploegen/r/red-lions","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/andere-sporten/hockey/ploegen/r/red-lions","title":"Red Lions","description":""}]},"eventId":"1816421","source":"","time":"??+?","eventTime":1628119095893,"type":"TEASER","sport":"GENERIC"},{"eventId":"1816420","title":"De atletiekfinales van de dag:","source":"","time":"??+?","eventTime":1628118553549,"text":"

- Hinkstapspringen (mannen): 04.00 uur

- Kogelstoten (mannen): 04.05 uur

Advertisement. Scroll to continue reading.

- 110 meter horden (mannen): 04.55 uur

- 20km snelwandelen (mannen): 09.30 uur

Advertisement. Scroll to continue reading.

- Polsstokspringen (vrouwen):  12.00 uur

- 400 meter (mannen): 14.00 uur

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"- Hinkstapspringen (mannen): 04.00 uur - Kogelstoten (mannen): 04.05 uur - 110 meter horden (mannen): 04.55 uur - 20km snelwandelen (mannen): 09.30 uur - Polsstokspringen (vrouwen): 12.00 uur - 400 meter (mannen): 14.00 uur","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"1816419","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1628118076579,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1423037277249282049"},{"eventId":"1816418","title":"Kirani James wil 400m domineren","source":"","time":"??+?","eventTime":1628118053643,"text":"

Op de 400m hoopt Kirani James zijn land een eerste medaille te schenken op deze Spelen. Een gouden, als het even kan. Dan moet hij wel afrekenen met de Colombiaan Anthony Jose Zambrano en de Amerikanen Norman en Cherry. 

 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Iedereen in Grenada kijkt met hoge verwachtingen naar James. De eilandengroep vormt het op tien na kleinste land ter wereld. Mogen ze voor het eerst vieren? U ziet het om 14 uur. ","textStripped":"Op de 400m hoopt Kirani James zijn land een eerste medaille te schenken op deze Spelen. Een gouden, als het even kan. Dan moet hij wel afrekenen met de Colombiaan Anthony Jose Zambrano en de Amerikanen Norman en Cherry. Iedereen in Grenada kijkt met hoge verwachtingen naar James. De eilandengroep vormt het op tien na kleinste land ter wereld. Mogen ze voor het eerst vieren? U ziet het om 14 uur.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"}],"matchId":"3300055","name":"matchfiche atletiek op de Olympische Spelen dag 7 donderdag 5 augustus","startTime":"2021-08-05T00:00:00.000+0200","teams":[],"highlight":false,"_links":{"self":{"href":"https://api.sporza.be/web/generic/matches/3300055"}}},"title":"Atletiek, dag 7","matchID":"3300055","layout":"default","context":"web","slsHost":"https://sporza.be","apiHost":"https://api.sporza.be","timestamp":"1628121869332","sportApiUrl":"https://api.sporza.be/web/generic/matches/3300055","interval":10}-->

Advertisement. Scroll to continue reading.
Olympische Spelen atletiek op OS Atletiek
taal- of schrijffout opgemerkt?

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Schaken

In een korte wedstrijddag van PogChamps 3 kwartfinales versloeg Tubbo CodeMiko in de troostbeugel. Hij speelt Neeko in de halve finale van de troostbeugel....

Formule 1

hockeyfinale racing – gantoiseclock 14:5614 uur 56. Wie kroont zich tot landskampioen hockey? In Louvain-la-Neuve strijden Gantoise en de Brusselse club Gantoise dit weekend...

Advertisement