Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Gezondheid

Candida supplementen: Zijn er meer soorten naast probiotica?

Candida supplementen: Zijn er meer soorten naast probiotica?

Wanneer je kijkt naar het aanbod van candida supplementen, zie je dat de meest voorkomende variant hiervan probiotica zijn. Dat is ook niet gek. Probiotica supplementen zijn namelijk in staat om candida infecties tegen te gaan. Toch zijn er ook andere mogelijkheden om een candida infectie te verhelpen of om het helemaal tegen te gaan.

Advertisement. Scroll to continue reading.

In dit artikel kijken we naar de verschillende soorten candida supplementen die je kunnen helpen bij het bevechten van een infectie. Ook kijken we naar wat candida is en hoe je het kan voorkomen.

De inhoud van dit artikel is gebaseerd op wetenschappelijke publicaties en is geschreven in samenwerking met medische specialisten / voedingsdeskundigen.

Advertisement. Scroll to continue reading.
 1. Wat is candida?
 2. Welke candida supplementen zijn effectief?
  1. 1. Probiotica
  2. 2. Candida supplementen: knoflook
  3. 3. Kurkuma
 3. Welke opties zijn er nog meer naast candida supplementen?
  1. 1. Het candida dieet
  2. 2. Minder suikers eten
  3. 3. Meer kokosolie gebruiken
  4. 4. Essentiële oliën

Wat is candida?

candida supplementen effectief voorkomen en genezen
Wat is candida nu precies?

Candida is een van de meest voorkomende schimmels in ons lichaam en het omvat wel 150 verschillende soorten. Je kan deze schimmel voornamelijk op plekken met slijmvliezen vinden, zoals je mond, neus, rectum, vagina en onder je nagels. Veel candida soorten zijn niet schadelijk en helpen je lichaam juist om gezond te blijven. Er zijn echter een aantal soorten die voor vervelende infecties zorgen. Dit noemen we een schimmelinfectie.

Hoewel een schimmelinfectie vaak niet heel schadelijk is, kan het wel erg irriteren. Het is daarom belangrijk om er zo snel mogelijk van af te raken. Symptomen van een infectie zijn onder andere:

 • Een geïrriteerde huid
 • Een opgeblazen gevoel
 • Diarree
 • Misselijkheid
 • Vermoeidheid
 • Blaasontstekingen
 • Gewrichtspijn
 • Klachten van angst of depressie

Wanneer je last hebt van een infectie, is het verstandig deze zo snel mogelijk op te lossen. Dit kan door middel van candida supplementen of andere medicatie.

Welke candida supplementen zijn effectief?

In veel gevallen, wanneer je een candida infectie hebt, krijg je hier supplementen of een zalfje voor. Beiden zijn effectieve oplossingen, maar niet alle supplementen zijn even effectief. We kijken hier naar 3 verschillende supplementen die helpen om candida te verhelpen of om het tegen te gaan. Ook kijken we naar de reden waarom probiotica zo effectief is.

Advertisement. Scroll to continue reading.

1. Probiotica

Probiotica wordt als één van de meest bekende oplossingen van een candida infectie genoemd. Dit komt omdat probiotica allemaal verschillende bacteriën zijn die je lichaam beschermen tegen verkeerde stoffen. Hoewel candida soorten over het algemeen onschadelijk zijn, kan een teveel tot infecties leiden. Probiotica verhelpt dit probleem door het teveel aan candida bacteriën te vernietigen. Ook helpen probiotica om de groei van candida bacteriën te verminderen, waardoor de kans op infecties kleiner is.

2. Candida supplementen: knoflook

Knoflook bevat allicine, een stofje dat effectief is in het bestrijden van gisten en bacteriën. Uit onderzoek is gebleken dat het eten van knoflook, of het nemen van knoflook supplementen effectief kan zijn tegen candida. Dit komt omdat het de mogelijkheid om aan je speeksel cellen te koppelen wegneemt. Toch is er meer onderzoek nodig om de precieze effecten te weten te komen, maar de huidige bevindingen zijn veelbelovend.

Advertisement. Scroll to continue reading.

3. Kurkuma

Kurkuma bevat het stofje curcumine. Dit bevat veel antioxidanten en is effectief in de bestrijding van schimmels en bacteriële infecties. Zo vertraagt het de groei van de candida schimmels en voorkomt het dat ze zich koppelen aan de cellen van je speeksel. Er is zelfs een mogelijkheid dat curcumine effectiever is dan een antischimmelmiddel, maar de bevindingen hiervan zijn nog niet vastgesteld.

Welke opties zijn er nog meer naast candida supplementen?

essentiële olie helpt voorkomen
Goede candida supplementen gebruiken

Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen, en is het fijn om een aantal mogelijkheden te hebben om de kans op een candida infectie te verkleinen. Gelukkig zijn er een aantal methoden waarop je dat kan doen. Deze hebben zowel te maken met de dingen die je eet, als andere leefwijzen.

1. Het candida dieet

Wanneer je vatbaar bent voor een candida infectie, kan het helpen om het candida dieet te volgen. Bij dit dieet vermijd je bepaalde voedselgroepen die de kans op een candida infectie verhogen. Ook eet je hierbij veel producten die probiotische bacteriën bevatten.

Advertisement. Scroll to continue reading.

2. Minder suikers eten

Als je niet het candida dieet wil volgen, kan het ook al helpen om minder suikers te eten. Suikers zijn namelijk een goede omgeving voor de candida schimmel om in de groeien, het is tenslotte een soort gist. Door minder suikers te eten, geef je de schimmel minder kans om te groeien.

3. Meer kokosolie gebruiken

Kokosolie bevat laurinezuur. Dit stofje is erg effectief bij het tegengaan van schimmelgroei en helpt dus ook bij het voorkomen van een candida infectie. Omdat kokosolie een olie is, valt het niet onder de candida supplementen, maar je kan het wel gebruiken tijdens het koken en bakken.

Advertisement. Scroll to continue reading.

4. Essentiële oliën

Bepaalde oliën, zoals muntolie of kruidnagelolie, hebben antibacteriële en antischimmel eigenschappen. Wanneer je deze oliën combineert met een huidveilige olie, zoals kokosolie of olijfolie, kan het smeren van de essentiële olie helpen om de groei van candida op je lichaam tegen te gaan. Neem een essentiële olie echter nooit oraal in, dit kan schadelijk zijn. Ook is het belangrijk om de olie altijd te mengen met een veilige olie. Een essentiële olie puur aanbrengen, kan tot schade aan de huid leiden.

Total
0
Deelacties
Advertisement. Scroll to continue reading.
Delen 0
Tweet 0
Pin it 0
Share 0
Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Formule 1

hockeyfinale racing – gantoiseclock 14:5614 uur 56. Wie kroont zich tot landskampioen hockey? In Louvain-la-Neuve strijden Gantoise en de Brusselse club Gantoise dit weekend...

Schaken

In een korte wedstrijddag van PogChamps 3 kwartfinales versloeg Tubbo CodeMiko in de troostbeugel. Hij speelt Neeko in de halve finale van de troostbeugel....

Advertisement