Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Sifan Hassan pakt haar 1e (van 3?) gouden medailles op 5.000m

Sifan Hassan pakt haar 1e (van 3?) gouden medailles op 5.000m

Hassan maakt haar droom waar: deel 1 van 3 De atletiekavond in Tokio werd geteisterd door de regen, maar daar leken de lopers niet al te veel last van te hebben. Op de 3.000m steeple maakte de Marokkaan El Bakkali zijn favorietenrol waar en moest Kenia voor het eerst sinds 1980 de gouden plak op zijn buik schrijven.   In de finale van de 5.000 meter bij de vrouwen was het uitkijken naar Sifan Hassan. Zij liep in de voormiddag nog de reeksen van de 1.500 meter want de Nederlandse wil het onmogelijke doen, titels pakken op de 1.500, de 5.000 en de 10.000 meter.   Een medaille is nu al binnen. Hassan begon naar goede gewoonte behouden aan de race, maar schoof stelselmatig op. Na 4.000 meter was het duidelijk dat een groep van 7 zou strijden om de medailles. De atletes uit Kenia en Ethiopië deden hun uiterste best, maar ze kregen Hassan er niet af en nog voor de laatste bocht zette Hassan een verschroeiende sprint in.   Ze liet haar concurrentes achter en snelde naar winst in 14’36″79. Het is haar 1e gouden plak op deze Spelen. En ze hoopt dat er dus nog twee volgen. Eerste worp is voor Allman meteen van goudwaarde De regen stroeide wel roet in het eten van de discuswerpers. De plaat werd gevaarlijk glad en de wedstrijd moest halfweg een hele tijd onderbroken worden. Maar toen had de Amerikaanse Valarie Allman haar goude worp al achter de rug.    Bij haar eerste poging ging het 68,98 meter ver. Daar kwam niemand meer in de buurt. Het was pas de eerste gouden plak voor de Verenigde Staten in het atletiekstadion op deze Spelen.   De Cubaanse Perez lag een tijd op koers naar zilver, maar de vijfde worp van Kristin Pudenz stak daar een stokje voor. De Duitse atlete liet 66,86 optekenen en pakt zilver. Perez moest vrede nemen met brons. Titelverdedigster Perkovic moest vrede nemen met plek 4. Regen verstoort polsstokspringer, Morris is uitgeschakeld Ook in het polsstokspringen waren de omstandigheden allesbehalve ideaal. Voor Fanny Smets was het snel afgelopen, maar ook de toppers lieten al snel steken vallen. Sandi Morris, de zilveren medaille van Rio, riep als een van de eersten om een regenpauze.   En die kwam er ook. Maar ook na de regen liep het niet voor Morris. Bij haar eerste poging op 4,55 brak haar stok en kwam ze onzacht ten val. Daarbij leek ze zich ook te blesseren en zo gingen al haar pogingen op die hoogte de mist in. Morris was in tranen en besefte dat haar gouden droom al heel vroeg eindigt.   Omdat de kwalificaties zo moeizaam verliepen beslisten de officials om de competitie stop te zetten. Iedereen die over 4,55m was geraakt, stoot door naar de finale. Oorspronkelijk lag de kwalificatiehoogte op 4,70m. Lees ook: Olympische Spelen Finale is te hoog gegrepen voor Sacoor: “Dit is enorm teleurstellend” Olympische Spelen Paulien Couckuyt ondanks Belgisch record net niet naar finale Olympische Spelen Polsstokspringster Smets moet al vroeg passen in kwalificaties

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Advertisement