Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Basketbal

Sifan Hassan pakt haar 1e (van 3?) gouden medailles op 5.000m

Sifan Hassan pakt haar 1e (van 3?) gouden medailles op 5.000m

ma 02 augustus 2021 14:56 Sifan Hassan heeft haar eerste horde genomen op weg naar haar grote droom: 3 olympische titels winnen. De Nederlandse snelde in de finale van de 5.000 meter in de laatste ronde weg van haar concurrentes. In het discuswerpen ging het goud naar de Amerikaanse Valarie Allman. Hassan maakt haar droom waar: deel 1 van 3 De atletiekavond in Tokio werd geteisterd door de regen, maar daar leken de lopers niet al te veel last van te hebben. Op de 3.000m steeple maakte de Marokkaan El Bakkali zijn favorietenrol waar en moest Kenia voor het eerst sinds 1980 de gouden plak op zijn buik schrijven.   In de finale van de 5.000 meter bij de vrouwen was het uitkijken naar Sifan Hassan. Zij liep in de voormiddag nog de reeksen van de 1.500 meter want de Nederlandse wil het onmogelijke doen, titels pakken op de 1.500, de 5.000 en de 10.000 meter.   Een medaille is nu al binnen. Hassan begon naar goede gewoonte behouden aan de race, maar schoof stelselmatig op. Na 4.000 meter was het duidelijk dat een groep van 7 zou strijden om de medailles. De atletes uit Kenia en Ethiopië deden hun uiterste best, maar ze kregen Hassan er niet af en nog voor de laatste bocht zette Hassan een verschroeiende sprint in.   Ze liet haar concurrentes achter en snelde naar winst in 14’36″79. Het is haar 1e gouden plak op deze Spelen. En ze hoopt dat er dus nog twee volgen. Eerste worp is voor Allman meteen van goudwaarde De regen stroeide wel roet in het eten van de discuswerpers. De plaat werd gevaarlijk glad en de wedstrijd moest halfweg een hele tijd onderbroken worden. Maar toen had de Amerikaanse Valarie Allman haar goude worp al achter de rug.    Bij haar eerste poging ging het 68,98 meter ver. Daar kwam niemand meer in de buurt. Het was pas de eerste gouden plak voor de Verenigde Staten in het atletiekstadion op deze Spelen.   De Cubaanse Perez lag een tijd op koers naar zilver, maar de vijfde worp van Kristin Pudenz stak daar een stokje voor. De Duitse atlete liet 66,86 optekenen en pakt zilver. Perez moest vrede nemen met brons. Titelverdedigster Perkovic moest vrede nemen met plek 4. Regen verstoort polsstokspringer, Morris is uitgeschakeld Ook in het polsstokspringen waren de omstandigheden allesbehalve ideaal. Voor Fanny Smets was het snel afgelopen, maar ook de toppers lieten al snel steken vallen. Sandi Morris, de zilveren medaille van Rio, riep als een van de eersten om een regenpauze.   En die kwam er ook. Maar ook na de regen liep het niet voor Morris. Bij haar eerste poging op 4,55 brak haar stok en kwam ze onzacht ten val. Daarbij leek ze zich ook te blesseren en zo gingen al haar pogingen op die hoogte de mist in. Morris was in tranen en besefte dat haar gouden droom al heel vroeg eindigt.   Omdat de kwalificaties zo moeizaam verliepen beslisten de officials om de competitie stop te zetten. Iedereen die over 4,55m was geraakt, stoot door naar de finale. Oorspronkelijk lag de kwalificatiehoogte op 4,70m. Lees ook: Olympische Spelen Finale is te hoog gegrepen voor Sacoor: “Dit is enorm teleurstellend” Olympische Spelen Paulien Couckuyt ondanks Belgisch record net niet naar finale Olympische Spelen Polsstokspringster Smets moet al vroeg passen in kwalificaties , Atletiek op de Olympische Spelen 15:4415 uur 44. Smets: “Ik heb gewoon slecht gesprongen”.Smets: “Ik heb gewoon slecht gesprongen” 15:1015 uur 10. Discuswerpster Valarie Allman gooit al bij haar eerste poging een gouden worp.Discuswerpster Valarie Allman gooit al bij haar eerste poging een gouden worp 15:0915 uur 09. Discusgoud voor Amerika! De Amerikanen pakken hun eerste goud in het atletiekstadion dankzij Valarie Allman. Zij wierp meteen raak: 68,98 bij haar eerste poging en daar kwam niemand nog aan. Het zilver is voor de Duitse Pudenz (66,86) en het brons voor Perez (65,72). .Discusgoud voor Amerika!De Amerikanen pakken hun eerste goud in het atletiekstadion dankzij Valarie Allman. Zij wierp meteen raak: 68,98 bij haar eerste poging en daar kwam niemand nog aan.Het zilver is voor de Duitse Pudenz (66,86) en het brons voor Perez (65,72). 15:0815 uur 08. 15:0515 uur 05. Geen Sandi Morris in de polsstokfinale na een blessure.Geen Sandi Morris in de polsstokfinale na een blessure 15:0315 uur 03. Sandi Morris sneuvelt. We zien tranen bij de Amerikaanse Morris. Zij raakt ook bij haar derde poging niet over 4,55m en sneuvelt zo al in de kwalificaties. De omstandigheden zitten niet mee, maar ze lijkt ook ergens last van te hebben. .Sandi Morris sneuveltWe zien tranen bij de Amerikaanse Morris. Zij raakt ook bij haar derde poging niet over 4,55m en sneuvelt zo al in de kwalificaties. De omstandigheden zitten niet mee, maar ze lijkt ook ergens last van te hebben. 15:0015 uur . Slotfase van de 5.000m bij de vrouwen met indrukwekkende Sifan Hassan.Slotfase van de 5.000m bij de vrouwen met indrukwekkende Sifan Hassan 14:5514 uur 55. Hassan naar goud! En ze doet het! Sifan Hassan snelt in de laatste ronde weg van de concurrentie. Ze pakt haar eerste gouden plak hier in Tokio in een tijd van 14'36″79. .Hassan naar goud!En ze doet het! Sifan Hassan snelt in de laatste ronde weg van de concurrentie. Ze pakt haar eerste gouden plak hier in Tokio in een tijd van 14’36″79. 14:5314 uur 53. De laatste 800 meter. Ze zijn nog met een groepje van 7 voor de medailles. .De laatste 800 meter. Ze zijn nog met een groepje van 7 voor de medailles. 14:4914 uur 49. Grovdal heeft al afgehaakt op de 5.000 meter. Ook de Amerikaanse vrouwen kunnen het tempo niet meer volgen. Hassan zit nog in het voorste pak. .Grovdal heeft al afgehaakt op de 5.000 meter. Ook de Amerikaanse vrouwen kunnen het tempo niet meer volgen. Hassan zit nog in het voorste pak. 14:4314 uur 43. In het polsstokspringen zien we traantjes bij Sandi Morris. De Amerikaanse raakt niet over 4,55 meter en lijkt ergens last van te hebben. .In het polsstokspringen zien we traantjes bij Sandi Morris. De Amerikaanse raakt niet over 4,55 meter en lijkt ergens last van te hebben. 14:4214 uur 42. Sifan Hassan begint behouden aan de race. Ze loopt voorlopig achteraan het pak mee. De Japanse Hironaka bepaalt het tempo. .Sifan Hassan begint behouden aan de race. Ze loopt voorlopig achteraan het pak mee. De Japanse Hironaka bepaalt het tempo. 14:4114 uur 41. 14:3514 uur 35. Finale 5.000 meter. Het is uitkijken naar Sifan Hassan nu in de finale van de 5.000 meter. Zij gaat voor een golden sweep. .Finale 5.000 meterHet is uitkijken naar Sifan Hassan nu in de finale van de 5.000 meter. Zij gaat voor een golden sweep. 14:3014 uur 30. El Bakkali zegeviert op de 3.000m steeple.El Bakkali zegeviert op de 3.000m steeple 14:2914 uur 29. Nu de regen wat weg is, wordt er opnieuw met een discus geworpen. Daar heeft Valarie Allman voorlopig goud in handen met 68,98 meter. .Nu de regen wat weg is, wordt er opnieuw met een discus geworpen. Daar heeft Valarie Allman voorlopig goud in handen met 68,98 meter. 14:2614 uur 26. El Bakkali pakt goud. Het goud op dit nummer is voor Marokko. Soufiane El Bakkali had de race altijd onder controle en de favoriet kwam als eerste over de finish. Het zilver ging naar de Ethiopiër Girma en het brons naar Kigen (Ken). Het is al van 1980 geleden dat het goud op dit nummer niet naar Kenia ging. .El Bakkali pakt goudHet goud op dit nummer is voor Marokko. Soufiane El Bakkali had de race altijd onder controle en de favoriet kwam als eerste over de finish. Het zilver ging naar de Ethiopiër Girma en het brons naar Kigen (Ken).Het is al van 1980 geleden dat het goud op dit nummer niet naar Kenia ging. 14:2014 uur 20. Couckuyt: “Als ik horde 8 niet verpest dan ben ik erbij”.Couckuyt: “Als ik horde 8 niet verpest dan ben ik erbij” 14:1614 uur 16. De 3000 meter steeple is aan de gang. Voorlopig ligt het tempo daar niet al te hoog. .De 3000 meter steeple is aan de gang. Voorlopig ligt het tempo daar niet al te hoog. 14:1014 uur 10. We hebben onze doelen al voor Parijs. Daar moet het echt een finale worden. Paulien Couckuyt.We hebben onze doelen al voor Parijs. Daar moet het echt een finale worden.Paulien Couckuytalles weergevenalles weergeven Olympische Spelen atletiek op OS Atletiek taal- of schrijffout opgemerkt?

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Formule 1

hockeyfinale racing – gantoiseclock 14:5614 uur 56. Wie kroont zich tot landskampioen hockey? In Louvain-la-Neuve strijden Gantoise en de Brusselse club Gantoise dit weekend...

Schaken

In een korte wedstrijddag van PogChamps 3 kwartfinales versloeg Tubbo CodeMiko in de troostbeugel. Hij speelt Neeko in de halve finale van de troostbeugel....

Advertisement