Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Ocon wint doldwaze race in Hongarije, Verstappen baalt 2e keer op rij

Ocon wint doldwaze race in Hongarije, Verstappen baalt 2e keer op rij

Regen = chaos in F1. Dat is nog maar eens gebleken in een onwaarschijnlijke GP van Hongarije. Al in de eerste bocht ging het mis: Bottas remde te laat en katapulteerde de bolide van Lando Norris tegen de Red Bulls van Verstappen en Perez.   Door de vele brokstukken op het circuit werd de race meteen stilgelegd. Red Bull probeerde de bolide van Verstappen nog zo goed mogelijk op te knappen, maar de schade was groot. Een tweede klap op rij na het drama op Silverstone.   Voor Bottas (Mercedes), Perez (Red Bull), Stroll (Aston Martin), Norris (McLaren) en Leclerc (Ferrari) was de wedstrijd zelfs al na één bocht afgelopen. Mazepin moest even later ook parkeren in de garage.   En nog was het drama niet afgelopen. Bij de herstart dook iedereen de pitstraat in voor slicks, omdat het circuit voldoende opgedroogd was. Alleen Hamilton bleef op zijn regenbanden rondrijden. Een monumentale blunder. De wereldkampioen wisselde pas een ronde later van banden en moest helemaal achteraan aansluiten. Alonso stuit inhaalrace Hamilton Het leverde een onwaarschijnlijke situatie op vooraan: Esteban Ocon (Alpine) was van de 8e plek opgeschoven naar de leiding, met Sebastian Vettel (Aston Martin) en zowaar de Williams van Nicholas Latifi in zijn zog.   Voor Verstappen werd al snel duidelijk dat hij met zijn beschadigde bolide vooral de schade zou moeten beperken, Hamilton begon aan een stevige inhaalrace.    De wereldkampioen rukte probleemloos op naar de 5e plek, tot hij achter Fernando Alonso (Alpine) zat. De Spanjaard maakte van zijn ervaring gebruik om de Brit op te houden en zijn ploegmaat zo de overwinning te schenken.    Hamilton moest vrede nemen met de 3e plek, maar neemt wel de leidersplaats in de WK-stand over van Max Verstappen, die een 2e race op rij pech heeft. Voor Esteban Ocon werd een droom werkelijkheid: zijn 2e podiumplek in de F1 is meteen een overwinning. Venijnig staartje voor Vettel Uiteindelijk hield de 2e plaats van Sebastian Vettel niet stand. Lewis Hamilton schuift na zijn diskwalificatie op naar de 2e plaats en heeft nu een voorsprong van 8 punten op Max Verstappen. Lees ook: Formule 1 Te weinig brandstof in de tank: Sebastian Vettel (2e) wordt geschrapt uit… De chaotische start in Hongarije: Hamilton vergeet banden te komen halen: Uitslag:

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Advertisement