Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

China houdt Belgian Cats van een 3 op 3, maar België is wel reekshoofd bij de loting

China houdt Belgian Cats van een 3 op 3, maar België is wel reekshoofd bij de loting

Door hun prachtige prestaties in de eerste twee groepsmachten waren de Cats al voor aanvang van deze wedstrijd nagenoeg zeker van de status van reekshoofd bij de loting. Daardoor ontlopen ze het ongenaakbare Team USA. Enkel een nederlaag met meer dan 43 punten tegen China zou hen nog tot niet-reekshoofd degraderen.   Maar zover kwam het uiteraard niet. Integendeel! Ze legden China ruim een halfuur lang het vuur aan de schenen voor groepswinst.   In het eerste kwart was de hoofdrol weggelegd voor twee grote vrouwen, letterlijk en figuurlijk. De 2 meter lange Li maakte 8 punten, maar aan Belgische zijde deed Meesseman nog beter met 12 punten. Verdedigend zat het ook snor: 17-21 voor de Cats.   Het enige hiaat in het openingskwart van de Belgen (en eigenlijk in de volledige match) was hun driepuntshot. Geen enkele van hun vijf geloste afstandspogingen trof doel. Amper luttele seconden in het tweede kwart verwees Allemand die statistiek naar de vuilisbak met een bom.   Met een “three point play” en een mooie connectie tussen Meesseman en Kim Mestdagh liepen de Cats zelfs zeven punten uit (tot 20-27), maar amper 1 minuut en 44 seconden later hing Yang de bordjes alweer gelijk met een driepunter. De secure Chinezen duwden door met de rust in zicht, maar Meesseman hield de Cats eigenhandig in het Aziatische zog: 38-37 aan de rust.   Meessemans statistieken waren weer impressionant: 20 punten, waarvan 8 op 8 tweepunters en 4 op 4 vrijworpen. En dat allemaal na amper 20 minuten. Bekijk de geweldige assist van Meesseman naar Mestdagh: Meesseman wordt geneutraliseerd, andere Cats kunnen zichzelf niet overtreffen Meteen na de Japanse thee bezorge Antonia Delaere zichzelf (en haar team) een laat verjaardagscadeautje. Gisteren mocht de Antwerpse 27 kaarsjes uitblazen en dat vierde ze met een loepzuivere driepunter.    Veel meer viel er in de tweede helft helaas niet te vieren. Met heel gevarieerd basketbal en een uitmuntende shotselectie liepen de Chinezen uit tot 59-52. Met een vinnige drive van Vanloo en twee snelle scores van Kim Mestdagh wierpen de Cats de lont nog even in het kruitvat, maar nadien werden ze helemaal de mond gesnoerd.   Waar Meesseman in de eerste helft nog alles kon doen waar ze zin in had, werd ze in de tweede helft uitstekend geneutraliseerd. De Ieperse kon nog maar vier punten scoren. In de laatste vier minuten kwam zelfs geen enkele Cat nog tot scoren, waardoor België uiteindelijk met 12 punten verschil de boot inging.   Maar totaal niet getreurd! Na een sterke groepsfase stoten de Cats als beste tweede door en zijn ze straks reekshoofd bij de loting voor de kwartfinales. In die volgende fase wordt Servië (dat België vorige maand nog uit de EK-finale hield) of Japan (waar de Cats in het olympisch kwalificatietoernooi van wonnen) de tegenstander. Even schrikken! Kim Mestdagh verkeert in ademnood: Mestdagh: “We vielen een maatje te klein uit” Meesseman: “Wij hebben eerder de match verloren, dan dat China de match gewonnen heeft” Vanloo: “Het zijn echt bomen van vrouwen” programma Belgian Cats dinsdag 27 juli Australië – België 70-85 verslag vrijdag 30 juli België – Puerto Rico 87-52 verslag maandag 2 augustus China – België 74-62 verslag     M W V +/- punten 1. China 3 3 0 +56 6 2. België 3 2 2 +38 5 3. Australië 2 0 2 -17 2 4. Puerto Rico 2 0 2 -77 2 eindfase woensdag 4 augustus kwartfinales     vrijdag 6 augustus halve finales (evt) 6.40 u of 13 u   zondag 8 augustus finale (evt) 4.30 u   Herbekijk de match van de Cats tegen China: Lees ook: Olympische Spelen Cats zien fysiek sterretjes: “Hoop mijn team sterker te krijgen tijdens kwartfinale”

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Advertisement