Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Basketbal

Red Lions breken pas na de rust door de Spaanse muur en halen halve finale

Red Lions breken pas na de rust door de Spaanse muur en halen halve finale

zo 01 augustus 2021 13:03 Olympische SpelenBelgië Spanje einde3101-08-2021 11:30 De Belgische hockeymannen hebben de halve finales bereikt in Tokio, al liep het niet van een leien dakje tegen Spanje. De Spanjaarden kwamen op voorsprong na een owngoal” Pas na de rust gingen de Red  Lions er alsnog op en over. Bekijk de doelpunten uit België – Spanje De Red Lions hebben de Spaanse armada tot zinken gebracht, maar aan de rust zag het er even naar uit dat de Spanjaarden onze rode vloot zouden enteren. Ondanks enorm Belgisch veldoverwicht, doken de Iberiërs de pauze in met een 0-1 voorsprong.   Op het eerste gezicht leek de owngoal erg controversieel. De Sloover devieerde een inzet van Alegre in eigen doel, maar het schot van de Spanjaard leek van buiten de halve cirkel te vertrekken. Na een dubbelcheck van de Nederlandse videoref, telde het doelpunt toch. Achtervolgen dus aan de rust!   In de tweede helft rekende bondscoach McLeod op een sprankeltje magie om de match te doen kantelen. Voor hocuspocus ben je bij Alexander Hendrickx, die in de laatste groepsmatch een Harry Potter-litteken aan zijn voorhoofd opliep, aan het juiste adres. Hij poeierde de vijfde Belgische strafcorner centraal voorbij de Spaanse goalie.    Erop en erover was het niet meteen, want amper enkele seconden na de gelijkmaker puften de Lions van opluchting toen een Spaanse strafcorner op de paal uiteenspatte. Aan de overzijde was het twee minuten later wel raak: de Spaanse doelman gooide nog lijf en leden in de strijd om Hendrickx en Dockier het scoren te beletten, maar Tom Boon had geen genade: 2-1 voor de Lions.   Eindelijk kat in het bakkie, zou je dan denken, maar niets was minder waar. Met tien man (na een gele kaart voor Kina) moest Vanasch nog twee keer broodnodig tussenbeide komen. Drie minuten voor tijd zorgde Hendrickx – wie anders – alsnog voor het orgelpunt met zijn elfde doelpunt van deze Spelen. Komende dinsdag nemen de Red Lions het om 3.30 uur ’s nachts op tegen India in de halve finales. Bekijk het verslag in Het journaal: Boon: “Hebben er samen voor moeten vechten” Topscorer Hendrickx: “Gecontesteerd doelpunt? Videoref is enorme hulp in onze sport” Lees ook: Olympische Spelen Spanjaarden laten Lions schrikken: “We hebben het spannender gemaakt dan… Programma Red Lions halve finales dinsdag 3 augustus België – India 3.30 u     Australië – Duitsland 12 u   kwartfinales zondag 1 augustus België – Spanje 3-1 verslag   India – Groot-Brittannië 3-1     Australië – Nederland 2-2 (3-0 n.p.) verslag   Duitsland – Argentinië 3-1 verslag groepsfase zaterdag 24 juli Nederland – België 1-3 verslag maandag 26 juli Duitsland – België 1-3 verslag dinsdag 27 juli België – Zuid-Afrika 9-4 verslag donderdag 29 juli België – Canada 9-1 verslag vrijdag 30 juli België – Groot-Brittannië 2-2 verslag     M W G V +/- punten 1. België 5 4 1 0 +17 13 2. Duitsland 5 3 0 2 +9 9 3. Groot-Brittannië 5 2 2 1 0 8 4. Nederland 5 2 1 2 0 7 5. Zuid-Afrika 5 1 1 3 -8 4 6. Canada 5 0 1 4 -18 1 eindfase       dinsdag 3 augustus halve finale (evt) 3.30 u + 12 u   donderdag 5 augustus finale (evt) 12 u   , België – Spanje 13:0013 uur . Einde: sterk derde kwart helpt Lions voorbij strijdvaardige Spanjaarden. Het was spannender dan verwacht, maar de Lions staan in de halve finale. In het tweede kwart kregen ze een enorme (en onbegrijpelijke) opdoffer, maar Hendrickx en Boon draaiden de rollen om in een daverend derde kwart. De Spanjaarden bleven vechten tot de laatste snik, maar BelgIë liet zich de kaas niet meer van het brood eten.  .Einde: sterk derde kwart helpt Lions voorbij strijdvaardige SpanjaardenHet was spannender dan verwacht, maar de Lions staan in de halve finale. In het tweede kwart kregen ze een enorme (en onbegrijpelijke) opdoffer, maar Hendrickx en Boon draaiden de rollen om in een daverend derde kwart. De Spanjaarden bleven vechten tot de laatste snik, maar BelgIë liet zich de kaas niet meer van het brood eten.  12:5812 uur 58. De Spaanse stop mislukt volledig, dus die kans gaat in rook op. Nog twee minuten op de klok. .De Spaanse stop mislukt volledig, dus die kans gaat in rook op. Nog twee minuten op de klok. 12:5712 uur 57. Maakt Spanje het toch nog spannend? Met de moed der wanhoop gooit de Spaanse armada alle trossen los. Het levert hen zelfs nog een strafcorner. .Maakt Spanje het toch nog spannend?Met de moed der wanhoop gooit de Spaanse armada alle trossen los. Het levert hen zelfs nog een strafcorner. 12:5512 uur 55. Hendrickx geeft Red Lions ademruimte.Hendrickx geeft Red Lions ademruimte 12:5412 uur 54. Held Hendrickx zorgt voor verlossing: 3-1. Met een snoeiharde strafcorner pegelt Hendrickx ons definitief naar de halve finales. Het is zijn elfde treffer al op deze Spelen. .Held Hendrickx zorgt voor verlossing: 3-1Met een snoeiharde strafcorner pegelt Hendrickx ons definitief naar de halve finales. Het is zijn elfde treffer al op deze Spelen. 12:5212 uur 52. Nog 5 minuten verwijderd van halve finale. De Belgen laten het balletje nu tikitakagewijs rondgaan. Via een Spaanse stick dwingt De Kerpel uiteindelijk de achtste strafcorner voor de Lions af. .Nog 5 minuten verwijderd van halve finaleDe Belgen laten het balletje nu tikitakagewijs rondgaan. Via een Spaanse stick dwingt De Kerpel uiteindelijk de achtste strafcorner voor de Lions af. 12:4912 uur 49. Nog eens dicht bij Spaanse doelmond. Dockier wil de schaapjes volledig op het droge hockeyen, maar daar steekt Piera letterlijk een stokje voor. (Nog) geen 3-1 dus. .Nog eens dicht bij Spaanse doelmondDockier wil de schaapjes volledig op het droge hockeyen, maar daar steekt Piera letterlijk een stokje voor. (Nog) geen 3-1 dus. 12:4812 uur 48. We zijn weer met 11! Wat een opluchting, want Kina komt het veld weer op! Kunnen de Lions het veldevenwicht herstellen? .We zijn weer met 11!Wat een opluchting, want Kina komt het veld weer op! Kunnen de Lions het veldevenwicht herstellen? 12:4612 uur 46. Spanje dringt aan, Vanasch opnieuw op post.Spanje dringt aan, Vanasch opnieuw op post 12:4512 uur 45. Lions verdedigen alsof hun leven ervan afhangt. Op dit eigenste moment staan Nina Derwael en co klaar op aan hun brugfinale te beginnen. Ook de Belgische hockeybrug zakt nog niet in. Vanasch haalt de angel uit een gevaarlijke voorzet. .Lions verdedigen alsof hun leven ervan afhangtOp dit eigenste moment staan Nina Derwael en co klaar op aan hun brugfinale te beginnen. Ook de Belgische hockeybrug zakt nog niet in. Vanasch haalt de angel uit een gevaarlijke voorzet. 12:4412 uur 44. Met een pionnetje minder worden de Lions logischerwijze in het verweer gedwongen. Na een schitterende pass van Van Aubel kunnen ze even op adem komen. .Met een pionnetje minder worden de Lions logischerwijze in het verweer gedwongen. Na een schitterende pass van Van Aubel kunnen ze even op adem komen. 12:4412 uur 44. Het blijft bloedlink. Spannender dan dit is het de voorbije jaren nooit geweest tegen de Spanjaarden. Eddy Demarez.Het blijft bloedlink. Spannender dan dit is het de voorbije jaren nooit geweest tegen de Spanjaarden.Eddy Demarez 12:4312 uur 43. Vanasch redt! (x2).Vanasch redt! (x2) 12:4012 uur 40. Lions gaan vierde kwart in met een man minder. Met een ultieme tegenaanval proberen de Spanjaarden de bordjes nog voor aanvang van het vierde kwart in evenwicht te hangen, maar Vincent “The Wall” Vanasch demonstreert nogmaals waarom hij intussen een standbeeld verdient. In het countergewoel is Kina wel tegen een gele kaart aangelopen, waardoor hij vijf minuten naar de strafbank verwezen wordt. .Lions gaan vierde kwart in met een man minderMet een ultieme tegenaanval proberen de Spanjaarden de bordjes nog voor aanvang van het vierde kwart in evenwicht te hangen, maar Vincent “The Wall” Vanasch demonstreert nogmaals waarom hij intussen een standbeeld verdient. In het countergewoel is Kina wel tegen een gele kaart aangelopen, waardoor hij vijf minuten naar de strafbank verwezen wordt. 12:3712 uur 37. Spaans salvo. Kat in het bakkie is het zeker nog niet! Via de stick van Van Doren caprioleert de bal gevaarlijk door de lucht: wederom strafcorner! “Leuvenaar” Quemada ziet de gelijkmaker al voor zich, maar de Lions komen met de schrik vrij. .Spaans salvoKat in het bakkie is het zeker nog niet! Via de stick van Van Doren caprioleert de bal gevaarlijk door de lucht: wederom strafcorner! “Leuvenaar” Quemada ziet de gelijkmaker al voor zich, maar de Lions komen met de schrik vrij. 12:3512 uur 35. Drie schoten nodig, maar de bal van Boon gaat erin.Drie schoten nodig, maar de bal van Boon gaat erin 12:3512 uur 35. 12:3412 uur 34. Boon is bepalend: 2-1. In drie tijden staan we op voorsprong! Cortes gooit nog lijf en leden in de strijd om Hendrickx en Dockier het scoren te beletten, maar Tom Boon laat de Spaanse goalie geen schijn van kans met een loeier in het dak van het doel. .Boon is bepalend: 2-1In drie tijden staan we op voorsprong! Cortes gooit nog lijf en leden in de strijd om Hendrickx en Dockier het scoren te beletten, maar Tom Boon laat de Spaanse goalie geen schijn van kans met een loeier in het dak van het doel. 12:3312 uur 33. Slag om slinger strafcorners. De strafcorners vliegen ons nu om de oren. Na een rondedansje in de halve cirkel, krijgen de Lions loon naar werken. .Slag om slinger strafcornersDe strafcorners vliegen ons nu om de oren. Na een rondedansje in de halve cirkel, krijgen de Lions loon naar werken. 12:3212 uur 32. Lions komen met de schrik vrij: Spanje mikt op de paal.Lions komen met de schrik vrij: Spanje mikt op de paalalles weergevenalles weergeven Olympische Spelen hockey op OS hockey Red Lions taal- of schrijffout opgemerkt?

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Atletiek

Elise Vanderelst (archieffoto)

Advertisement