Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Basketbal

Goud! Nina Derwael zweeft en zwaait naar olympische titel aan de brug

Goud! Nina Derwael zweeft en zwaait naar olympische titel aan de brug

zo 01 augustus 2021 13:17 Nina Derwael heeft België een eerste gouden medaille op deze Olympische Spelen bezorgd. In de finale aan de brug met ongelijke leggers was ze een klasse apart, ook omdat haar concurrente Sunisa Lee geen perfecte oefening turnde. Ze doet het! Herbekijk de gouden brugoefening van Nina Derwael Het zwaartepunt van deze olympische finale lag al in het begin. Sunisa Lee, op papier de grootste concurrente van onze landgenote, kwam als eerste in actie. Met het goud uit de allroundfinale al in haar rugzak, draaide ze niet meer zo soepel rond. Haar combinaties kwamen er niet uit en zo zakte haar moeilijkheidsgraad naar 6.2.   Na haar afsprong lachte de Amerikaanse wat gelaten. Ze wist dat het geen tweede titel zou worden en na wat overleg maakte ook de jury dat duidelijk. Het werd 14.500. Een heel eind onder haar gebruikelijke niveau.   Derwael kwam als derde aan zet en durfde niet naar de oefening van Sunisa Lee te kijken. Ook de Belgische had wat last van stress en turnde geen foutloze oefening. Bij de landing zette ze een heel kleine pas.   Voor uitvoering liet ze zo wat punten liggen, maar op onversneden klasse turnde zich toch naar een score van 15.200.    Daarna was het nog 5 oefeningen lang nagelbijten. Na de val van Yilin Fan, ook een ex-wereldkampioene, kwam de ultieme droom van Derwael steeds dichterbij. Ze hield haar vreugde nog even in, maar na de allerlaatste oefening barstte ze eindelijk uit. Na 5 jaar voorbereiden zet ze in Tokio een prachtige kroon op al haar werk. medailles: goud: Nina Derwael – 15.200 zilver: Anastasiia Iliankova (Rus) – 14.833 brons: Sunisa Lee (VS) – 14.500 Het goud is binnen, Derwael mag vieren! “Zie ik daar tranen in je ogen, Dirk?” Brabançonne weerklinkt in Tokio voor gouden Nina Derwael Derwael: “Heb het gevoel alsof ik nog aan het dromen ben” Heuls: “Dit is een werk van jaren en jaren: hier mogen we van genieten” Derwael toont trots haar medaille Lees ook: Olympische Spelen Iedereen is blij voor Nina Derwael: “Hoe knap, zo presteren onder druk!” , Finale brug met ongelijke leggers 13:3213 uur 32. Brabançonne weerklinkt in Tokio voor gouden Nina Derwael.Brabançonne weerklinkt in Tokio voor gouden Nina Derwael 13:2213 uur 22. Het goud is binnen, Derwael mag vieren! “Zie ik daar tranen in je ogen, Dirk?”.Het goud is binnen, Derwael mag vieren! “Zie ik daar tranen in je ogen, Dirk?” 13:2013 uur 20. Wat een vreugde bij Derwael. Ze valt Brassart in de armen met de Belgische vlag om de schouders. Een historisch moment voor ons land is dit. .Wat een vreugde bij Derwael. Ze valt Brassart in de armen met de Belgische vlag om de schouders. Een historisch moment voor ons land is dit. 13:1613 uur 16. Goud voor Derwael! Nina Derwael is olympisch kampioen! Ja, dat leest u goed. België heeft een gouden medaille in het turnen. Ze turnde niet perfect, maar met haar 15.200 stak ze er toch met kop en schouders bovenuit. .Goud voor Derwael!Nina Derwael is olympisch kampioen! Ja, dat leest u goed. België heeft een gouden medaille in het turnen. Ze turnde niet perfect, maar met haar 15.200 stak ze er toch met kop en schouders bovenuit. 13:1413 uur 14. Nog 1 turnster! De Duitse Seitz is de laatste die in actie komt. Verandert zij nog iets aan het podium? .Nog 1 turnster!De Duitse Seitz is de laatste die in actie komt. Verandert zij nog iets aan het podium? 13:1213 uur 12. Yufei Lu turnt een oefening met 6.2 moeilijkheid. Ook hier is de uitvoering niet perfect. De afsprong is wel goed, maar dit zou geen bedreiging mogen vormen voor Nina Derwael. .Yufei Lu turnt een oefening met 6.2 moeilijkheid. Ook hier is de uitvoering niet perfect. De afsprong is wel goed, maar dit zou geen bedreiging mogen vormen voor Nina Derwael. 13:1113 uur 11. Nina Derwael is nu al zeker van een medaille. En die zal waarschijnlijk een gouden kleur hebben. Nog twee turnsters. .Nina Derwael is nu al zeker van een medaille. En die zal waarschijnlijk een gouden kleur hebben. Nog twee turnsters. 13:1013 uur 10. Ook Chinese komt ten val: “Dat goud is binnen!”.Ook Chinese komt ten val: “Dat goud is binnen!” 13:0913 uur 09. Dat goud is binnen. Ik ga het al zeggen. Wat een vreemde finale. Inge Van Meensel.Dat goud is binnen. Ik ga het al zeggen. Wat een vreemde finale.Inge Van Meensel 13:0813 uur 08. Een val bij de afsprong. Yilin Fan valt bij haar afsprong. Zo spijtig voor de Chinese. .Een val bij de afsprongYilin Fan valt bij haar afsprong. Zo spijtig voor de Chinese. 13:0713 uur 07. Yilin Fan kan in theorie een oefening turnen die in de buurt komt van de 15.200 van Derwael. Het is dus nog nagelbijten. .Yilin Fan kan in theorie een oefening turnen die in de buurt komt van de 15.200 van Derwael. Het is dus nog nagelbijten. 13:0613 uur 06. Je zag bij Nina ook die spanning en die stress, maar ze kan dat onder controle houden. Inge Van Meensel.Je zag bij Nina ook die spanning en die stress, maar ze kan dat onder controle houden.Inge Van Meensel 13:0513 uur 05. Ook Iljankova komt niet in de buurt van Derwael, Melnikova valt zelfs van de brug.Ook Iljankova komt niet in de buurt van Derwael, Melnikova valt zelfs van de brug 13:0413 uur 04. Melnikova zal Derwael ook niet bedreigen. Zij valt van de brug. .Melnikova zal Derwael ook niet bedreigen. Zij valt van de brug. 13:0213 uur 02. Bij de Russische Iliankova staat de brug niet goed opgesteld. Toch brengt ze het er nog aardig vanaf: 14.833. Dat is voorlopig zilver. Sunisa Lee zakt naar de bronzen plek. .Bij de Russische Iliankova staat de brug niet goed opgesteld. Toch brengt ze het er nog aardig vanaf: 14.833. Dat is voorlopig zilver. Sunisa Lee zakt naar de bronzen plek. 13:0213 uur 02. 13:0013 uur . Haar moeilijkheid staat op 6.7 en voor de uitvoering krijgt ze 8.5. Dit is haar laagste score hier in Tokio. Maar wat geeft het? We hopen dat het volstaat. Duimen maar. .Haar moeilijkheid staat op 6.7 en voor de uitvoering krijgt ze 8.5. Dit is haar laagste score hier in Tokio. Maar wat geeft het? We hopen dat het volstaat. Duimen maar. 13:0013 uur . 15.200! Is het goud binnen? Derwael valt haar coach in de armen. Ze krijgt 15.200. Dit zou echt moeten volstaan voor de titel. .15.200!Is het goud binnen? Derwael valt haar coach in de armen. Ze krijgt 15.200. Dit zou echt moeten volstaan voor de titel. 13:0013 uur . Het is de minste oefening die ze hier al geturnd heeft. Dirk Van Esser.Het is de minste oefening die ze hier al geturnd heeft.Dirk Van Esser 13:0013 uur . Prachtige brugoefening van Nina Derwael in de finale: “15.200, dat moet volstaan!”.Prachtige brugoefening van Nina Derwael in de finale: “15.200, dat moet volstaan!”alles weergevenalles weergeven Olympische Spelen turnen op OS Turnen Nina Derwael taal- of schrijffout opgemerkt?

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Advertisement