Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Geen medaille voor Belgian Hammers: triatleten stranden op de 5e plaats

Geen medaille voor Belgian Hammers: triatleten stranden op de 5e plaats

In de gemengde triatlon, een nieuwe olympische discipline, bestaan de teams uit vier atleten (twee mannen en twee vrouwen) die elkaar aflossen. Allemaal zwemmen ze 300 meter, fietsen ze 6,8 km en lopen ze 2 km.    Voor België verschenen Claire Michel, Marten Van Riel, Valerie Barthelemy en Jelle Geens aan de start. Het kwartet droomde stiekem van een medaille, maar moest de hele race achtervolgen. Het eindverdict: een felbevochten 5e plaats. De Hammers werden op hun waarde geklopt. Achtervolgen in flitsende race, Britten behalen goud Pang! Claire Michel dook als eerste het water in aan het Odaiba Marine Park. Enkele dagen nadat ze in de individuele race met kuitproblemen kampte, hield de Belgische er goed stand.    Marten Van Riel kon daarom als zevende aan zijn race beginnen. De nummer vier uit de wedstrijd bij de mannen startte met een achterstand van 36 seconden op de leiders. Na het zwemmen en fietsen had hij tien seconden goedgemaakt, maar in het lopen moest Van Riel opnieuw wat terrein prijsgeven.    Halfweg hadden de Hammers 39 seconden achterstand op de Britse leiders.  Valerie Barthelemy nam dan als derde over en net als dinsdag, toen ze mooi tiende werd bij de vrouwen, presteerde ze uitstekend.    Na het zwemmen vormde ze met Nederland, Duitsland en Frankrijk een groepje achter leider Groot-Brittannië en achtervolger Verenigde Staten. Uiteindelijk mocht Jelle Geens als vijfde beginnen aan zijn race, op 53 seconden van de kop van de wedstrijd.      Geens, die door een coronabesmetting de individuele wedstrijd had gemist, hield stand in het zwemmen en het fietsen en begon als vijfde aan het lopen, traditioneel zijn sterkste discipline.    De kloof met de VS, nummer drie, was evenwel te groot en een medaille was dus buiten bereik. Hij finishte uiteindelijk ook als vijfde, na een spurtje met zijn Nederlandse concurrent.      Het goud ging naar het Britse team bestaande uit Jessica Learmonth, Jonathan Brownlee, Gerogia Taylor-Brown en Alex Yee. Die laatste twee wonnen eerder individueel al zilver. De VS en Frankrijk vervolledigden het podium. Herbekijk de finish van de mixed relay triatlon: “Op cruciale momenten was het gat net iets te groot” “We hebben het hoogst haalbare gehaald vandaag”, meent Belgian Hammer Jelle Geens. “We hadden op voorhand gezegd dat we enkel kans zouden maken op een medaille als het wedstrijdscenario zich exact in ons voordeel ontplooide. Dat was vandaag niet het geval.” “Op de cruciale momenten was het gat net iets te groot. Zo vond Valerie (Barthelemy) – bij het zwemmen – bijvoorbeeld bijna aansluiting met de kopgroep, maar ze kwam juist enkele slagen tekort. Dat geluk hadden we vandaag niet.” “Toch mogen we fier zijn op deze prestatie. Vier jaar geleden begon ons mixed relay-verhaal, vandaag worden we al vijfde op de Spelen én laten we enkele landen met een grote triatlongeschiedenis achter ons. Dat is iets om trots op te zijn.” Over 3 jaar krijgen de Belgian Hammers een nieuwe kans om een olympische medaille op de kop te tikken. Het Belgische kwartet kijkt alleszins al positief vooruit. Op de vraag of ze er dan weer bij zijn, knikken ze allemaal gretig van wel. “Als er geen COVID-19 is, waarschijnlijk wel”, grapt Geens nog.  Bekijk het volledige interview met de Hammers: programma Belgian Hammers zaterdag 31 juli Mixed Relay 5e verslag

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Advertisement