Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Red Lions blijven ongeslagen in hun groep en treffen zondag Spanje

Red Lions blijven ongeslagen in hun groep en treffen zondag Spanje

Voor de Belgen stond er tegen Groot-Brittannië niets meer op het spel, maar voor de tegenstander wel en dat was te merken in het wedstrijdbegin. De Britten wilden niet 4e eindigen in de groep en begonnen met veel meer grinta aan de partij.  Maar ze konden dat overwicht pas vroeg in het tweede kwart omzetten in een goal. De Lions verdedigden veel te slap en Shipperley kon Vanasch kloppen. De Belgen leken toch geen nederlaag te willen slikken en knokten zich beter in de partij. Al nam Alexander Hendrickx dat iets te letterlijk. Hij kreeg een stick vol in het gezicht en moest bloedend van het veld. Even werd gevreesd voor een gebroken neus, maar hij kon het einde van de wedstrijd zelfs nog zien vanop de tribunes.  Goal van Britten wordt niet toegekend, iedereen lijkt tevreden met gelijkspel De Britten scoorden eigenlijk nog een keer voor de rust. De bal was over de doellijn voor die werd weggewerkt, maar dat had de scheidsrechter niet gezien. en de Britten hadden geen video referral meer over. Zo bleef het 0-1. Het derde kwart stond bol van de actie. Het was Tom Boon die in afwezigheid van Hendrickx kon scoren op strafcorner. Maar na opnieuw veel te slap verdedigen stond het al heel snel weer 1-2. Het was Briels, die als invaller al elke match gespeeld heeft, die toch nog voor een gelijke stand zorgde. Beide ploegen leken meer dan tevreden met die stand en zo werd er in het vierde kwart gewoon doelloos rondgetikt. Dat zal zondag niet kunnen want dan begint het echte werk. De Lions treffen Spanje in hun kwartfinale. Doelpunten:   17′ Shipperley 37′ Boon 38′ Ansell 43′ Briels Bekijk de doelpunten uit de partij Denayer: “Het was vooral een bijzondere wedstrijd” “Het was vooral een bijzondere wedstrijd”, kijkt Felix Denayer terug op het gelijkspel tegen de Britten.  “Bij aanvang wisten we dat we eerste werden in de poule. Dat is toch niet altijd makkelijk om qua mindset aan die wedstrijd te beginnen.”     “Zij komen twee keer op voorsprong. Ik vind wel dat we daarna karakter hebben getoond. Daarbij kregen we ook te maken met twee kleine blessures. Al bij al ben ik wel trots op de groep. De kaarten liggen goed nu. Het echte werk kan beginnen.”   “We hebben hier vijf jaar lang naartoe gewerkt en zijn goed gestart aan het toernooi. We hopen ons beste hockey nog te laten zien. Nu leven we vol toe naar Spanje en laten we de groepsfase achter ons.”   “Spanje hebben we de laatste jaren een aantal keer getroffen. Het zijn echte “warmbloeden”. Voor één duel kunnen ze zich echt wel opladen. Ze hebben een aantal creatieve spelers waar we zeker voor moeten opletten. Maar we moeten gewoon focussen op onszelf. Als we ons beste hockey laten zien, zijn we gewoon de betere ploeg.” McLeod: “We hebben zeker wat geleerd” Bondscoach Shane McLeod was een tevreden man na de wedstrijd. “Als je op kop finisht in de groepsfase, dan heb je het nagenoeg perfect gedaan. Toch kunnen we een aantal lessen trekken uit de voorbije wedstrijden. Vooral uit de wedstrijd vandaag kunnen heel wat bijleren op tactisch vlak, maar ook op het vlak van discipline.”   “We maken in twee wedstrijden telkens negen doelpunten. Ik ben dus niet bezorgd over het aanvallend compartiment. Zij leveren goed werk. Maar ik geloof dat er in elke fase weer een ander compartiment gaat zijn die ons erdoor gaat sleuren.”   “Spanje is een goede loting, maar wee hebben zeker respect voor hen. We speelden er al een aantal keer tegen. Als we beide ons topniveau halen, trekken we normaalgezien aan het langste eind.”   “Het is zeker een goede wedstrijd met het oog op wat daarna komt. Het kan zo maar eens zijn dat we dan Groot-Brittanië of India tegenkomen. Hoe verder je komt, hoe moeilijker het wordt. We hebben hoge verwachtingen. We liggen op koers daarvoor, maar het wordt zeker niet makkelijk.”

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Formule 1

hockeyfinale racing – gantoiseclock 14:5614 uur 56. Wie kroont zich tot landskampioen hockey? In Louvain-la-Neuve strijden Gantoise en de Brusselse club Gantoise dit weekend...

Schaken

In een korte wedstrijddag van PogChamps 3 kwartfinales versloeg Tubbo CodeMiko in de troostbeugel. Hij speelt Neeko in de halve finale van de troostbeugel....

Advertisement