Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Gretige gemengde 4x400m-ploeg naar finale en Kimeli (18e) kraakt in het slot op eerste atletiekdag

Gretige gemengde 4x400m-ploeg naar finale en Kimeli (18e) kraakt in het slot op eerste atletiekdag

De gemengde 4x400m-aflossingsploeg heeft de toon gezet in het atletiektoernooi. Met een verrassende opstelling, met de heroptredende Jonathan Borlée als sublieme slotloper, snelden ze rechtstreeks naar de finale in een Belgisch record (3’12″75). De Verenigde Staten (en ook de Dominicaanse Republiek) deden wat ze zo vaak doen in relays: knoeien! Lees hier het volledige relaas (en bekijk de stomme stokwissel van de VS): Olympische Spelen Gemengde 4x400m-ploeg (met verbluffende Jonathan Borlée) snelt in Belgisch… Jonge Ethiopiër haalt te snel gestarte 'haas' terug en wint 10.000m Een halfuurtje na het aflossingsgeweld werd met de 10.000 meter de eerste finale gelopen in het olympisch stadion. Isaac Kimeli mikte vooraf op een top 12-plaats.   De Oegandees Stephen Kessi had zich klaarblijkelijk van afstand vergist, want hij ging (veel te) snel van start. Toen de Ethiopiërs en Kenianen (onder leiding van de 21-jarige Selemon Barega) halverwege de race een achtervolgende entente opzetten, verdween Kissa heel snel van het toneel.   Isaac Kimeli liep tot op dat moment soepel mee in het pak, maar toen diezelfde tenoren het kaf van het koren scheidden in het laatste kwart van de race, moest hij de rol lossen. Kimeli zou uiteindelijk als 18e finishen (in 28’31″91).   In de voorlaatste ronde gooide de Oegandese wereldrecordhouder Joshua Cheptegei de knuppel staalhard in het hoenderhok. Zeven atleten vertikten het om te plooien. Meer zelfs, Barega (die eerder al een truitje uitgedaan had in de achtervolging op Kissa), had nog heel wat in zijn Ethiopische reservetank zitten.    Dankzij een verschroeiende slotronde mocht hij als eerste atleet op deze Spelen zijn handen (en een gouden medaille) in de lucht steken. De winnende tijd: 27’43″22. De Oegandezen Cheptegei en Kiplimo flankeren hem op het podium. Bekijk de eindfase van de 10km Kimeli: “Na zes kilometer begon mijn lichaam te zeggen: “Waarom?”” “Tot op zes kilometer van het einde ging het gemakkelijk, maar vanaf dat moment begon mijn lichaam te zeggen: “Waarom?”. Ik kon mijn tempo niet meer controleren, het was te lastig.”   “Door de warmte kreeg ik ook meteen verzuring over mijn hele lichaam, van boven tot beneden. Nadat ik moest lossen, heb ik nog geprobeerd mezelf te pushen. Maar op het laatste heb ik rustig uitgelopen., met het oog op de 5.000 meter van komende dinsdag.” programma Isaac Kimeli vrijdag 30 juli finale 10.000 meter 18e   dinsdag 3 augustus reeksen 5.000 meter 13 u   vrijdag 6 augustus finale 5.000 meter 14 u  

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Formule 1

hockeyfinale racing – gantoiseclock 14:5614 uur 56. Wie kroont zich tot landskampioen hockey? In Louvain-la-Neuve strijden Gantoise en de Brusselse club Gantoise dit weekend...

Schaken

In een korte wedstrijddag van PogChamps 3 kwartfinales versloeg Tubbo CodeMiko in de troostbeugel. Hij speelt Neeko in de halve finale van de troostbeugel....

Advertisement