Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Derwaels grote brugconcurrente grijpt allroundgoud, Derwael zelf 6e, jonge Verkest charmeert

Derwaels grote brugconcurrente grijpt allroundgoud, Derwael zelf 6e, jonge Verkest charmeert

Stabiele Sunisa Lee maakt het verschil aan de brug Na het afhaken van Simone Biles, die in de kwalificaties met voorsprong de beste score had geturnd en vanmiddag haar collega’s aanmoedigde vanuit de tribune,  mocht een kransje atleten van goud dromen in de allroundfinale.   De Braziliaanse Rebeca Andrade, die zich als op één na beste kwalificeerde, wipte met een sublieme sprong als eerste richting die gouden hemel.    Maar vanaf de tweede rotatie kwam de Amerikaanse Sunisa Lee helemaal in haar element: met een bangelijke brugoefening, een duizelingwekkend balkkunstje (met onder meer een drievoudige schroef bij de afsprong) en een gedegen vloeroefening zweefde zij naar de olympische allroundtitel.   Andrade bibberde zelfs nog even met het oog op de medailles, maar hield uiteindelijk toch twee Russinnen af in de strijd om zilver. Angelina Melnikova stond als beste Russin mee op het podium.  Duizel mee met Sunisa Lee aan de balk: Derwael: iets te simpele sprong, net geen perfecte brug, balen op balk en vlekkeloze vloeroefening Voor Nina Derwael werd het al snel duidelijk dat een allroundmedaille iets te hoog gegrepen is. Daarvoor is vooral haar sprong niet moeilijk genoeg. Toen ze ook nog eens een hupje moest maken bij de landing, wist Derwael meteen dat ze voor een dichte ereplaats zou turnen.   Toestelgewijs was het dan ook vooral uitkijken naar haar brugoefening, die als generale repetitie diende voor de toestelfinale van komende zondag. Dan gaat ze voor niets anders dan goud!   Die generale repetitie verliep gracieus, met een resem aartsmoeilijke combinaties, maar niet helemaal perfect. Een met het blote oog amper waar te nemen pasje bij de landing zorgde ervoor dat Derwael haar recordscore van in de teamfinale (15.400) vandaag niet kon evenaren: 15.266.    Sunisa Lee, haar grote opponente zondag, won vandaag nipt de mentale staredown aan die brug (met 15.300 punten), maar komende zondag belooft het écht menens en bovenal superspannend te worden!   Na een baaloefening op de balk, waarbij Derwael bij de opsprong ei zo na haar evenwicht verloor, sloot de Truiense haar allroundnamiddag af met een vloeroptreden (op de tonen van Vivaldi) waar de componist zelf trots op zou zijn geweest. In totaal sprokkelde Derwael 55.598 punten. Dat is 6 tiende minder dan in de kwalificaties, maar wel nog altijd goed voor een puike 6e plaats.  Bekijk Derwaels brugoefening, waarvoor ze net iets minder punten kreeg dan eerder deze week: Verkest betaalt vooral aan de brug leergeld Wat een flair en maturiteit straalt Jutta Verkest op haar 15e al uit! Als jongste gymnaste op deze Olympische Spelen haalde ze heel mooi de allroundfinale. En daar stond ze ook meer dan haar mannetje!   Aan de balk, sprong en vloer turnde ze sterk, waardoor ze halverweg zelfs 15e stond. Helaas sleepten haar voeten tijdens haar routine aan de brug over de grond, waardoor ze een volledig punt aftrek kreeg. Zuur! Meer dan een voorlaatste plaats zat er dan ook niet in, maar met het oog op de toekomst heeft Verkest wel meteen haar visitekaartje afgegeven en een pak ervaring opgedaan.  Bekijk de enorme sprongkracht van Verkest:   sprong brug balk vloer totaal (positie) Nina Derwael 13.900 15.266 13.366 13.433 55.965 (6e) Jutta Verkest 13.400 12.466 12.733 12.633 51.232 (23e) programma Nina Derwael zondag 25 juli kwalificaties allround 6e (naar F) verslag   kwalificaties brug 1e (naar F) verslag   kwalificaties team 5e (naar F) verslag dinsdag 27 juli finale team 8e verslag donderdag 29 juli finale allround 6e verslag zondag 1 augustus brugfinale 12.27 u   programma Jutta Verkest zondag 25 juli kwalificaties team 5e (naar F) verslag   kwalificaties allround 20e (naar F) verslag dinsdag 27 juli finale team 8e verslag donderdag 29 juli finale allround 23e verslag

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Atletiek

Elise Vanderelst (archieffoto)

Advertisement