Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Basketbal

Judoka Matthias Casse zwoegt zich naar de halve finales in Tokio

Judoka Matthias Casse zwoegt zich naar de halve finales in Tokio

di 27 juli 2021 07:57 Matthias Casse blijft na de ochtendsessie op koers voor olympisch goud. De Belg won zijn eerste drie kampen en vecht straks voor een plaats in de finale tegen de Japannar Nagase. Matthias Casse, de regerende wereldkampioen, begon dinsdagochtend aarzelend tegen de Puerto Ricaan Adrian Gandia. De nummer 33 van de wereld flirtte in het begin van de kamp met ippon, maar Casse kon zich nog net genoeg draaien en zo bleef het bij waza-ari.   De Belg was wel wakkergeschud en scoorde zelf ook prompt een waza-ari, waarna hij de controle over het gevecht overnam. Toch was het wachten tot de golden score vooraleer hij het pleit in zijn voordeel kon beslechten. Een armklem van Casse werd Gandia fataal.   Ook tegen de taaie Zweed Pacek had Casse het aanvankelijk niet onder de markt, maar naarmate de kamp vordere nam de fysiek sterkere Belg de bovenhand. In de golden score nam hij Pacek te grazen met ippon.   In de kwartfinales hielden Casse en de Rus Choebetsov elkaar lang in balans, maar onze uitgekookte landgenoot trok opnieuw het laken naar zich toe in de golden score. De uitgeputte Choebetsov kon geen aanval meer inzetten en moest uiteindelijk inpakken na een derde bestraffing.   In de halve finales neemt Casse het, wellicht rond 11 uur, op tegen Takanori Nagase. De Japanner is de nummer 13 van de wereld. Hij werd in 2015 wereldkampioen en pakte een jaar later brons op de Olympische Spelen in Rio. Casse mag naar halve finale na 3 bestraffingen voor Choebetsov Casse zet Pacek opzij in de tweede kamp Casse gaat voorbij Gandia in de eerste kamp programma Matthias Casse (-81 kg) R1 vrij     R2 Adrian Gandia (PRi) ippon (naar 1/8e finales) verslag 8F Robin Pacek (Zwe) ippon (naar 1/4e finales) verslag KF Alan Choebetsov (Rus) ippon (naar 1/2e finales) verslag HF Takanori Nagase (Jap) 8e kamp vanaf 10u   , Matthias Casse in -81 kg 07:5507 uur 55. Casse mag naar halve finale na 3 bestraffingen voor Choebetsov .Casse mag naar halve finale na 3 bestraffingen voor Choebetsov 07:5407 uur 54. Casse naar de halve finales. Casse is nu echt dominant en Choebetsov weet van geen hout meer pijlen te maken. De Rus loopt tegen zijn derde bestraffing aan, Casse zit in de halve finales! .Casse naar de halve finalesCasse is nu echt dominant en Choebetsov weet van geen hout meer pijlen te maken. De Rus loopt tegen zijn derde bestraffing aan, Casse zit in de halve finales! 07:5407 uur 54. Casse forceert bijna een offerworp, maar Choebetsov kan zich nog net draaien zodat hij niet op zijn rug ploft. .Casse forceert bijna een offerworp, maar Choebetsov kan zich nog net draaien zodat hij niet op zijn rug ploft. 07:5207 uur 52. Choebetsov krijgt zijn tweede bestraffing. Dat betekent dat de Rus moet gaan opletten, want een derde shido betekent dat Casse wint. .Choebetsov krijgt zijn tweede bestraffing. Dat betekent dat de Rus moet gaan opletten, want een derde shido betekent dat Casse wint. 07:5107 uur 51. Golden score. Het zal voor Casse opnieuw in de golden score moeten gebeuren. Haalt de Belg weer de bovenhand dankzij zijn fysieke paraatheid? .Golden scoreHet zal voor Casse opnieuw in de golden score moeten gebeuren. Haalt de Belg weer de bovenhand dankzij zijn fysieke paraatheid? 07:5107 uur 51. Beide judoka's krijgen nu wel een bestraffing aan hun been voor passief vechten. .Beide judoka’s krijgen nu wel een bestraffing aan hun been voor passief vechten. 07:5007 uur 50. Zolang Casse de Rus niet echt vastkrijgt, kan hij moeilijk een worp inzetten. Marc Willems.Zolang Casse de Rus niet echt vastkrijgt, kan hij moeilijk een worp inzetten.Marc Willems 07:4807 uur 48. Halfweg de kamp is er nog niks gebeurd, Casse heeft de boel nog onder controle. .Halfweg de kamp is er nog niks gebeurd, Casse heeft de boel nog onder controle. 07:4707 uur 47. Ze zijn eraan begonnen. Hopelijk zien we een betere start van Casse dan in zijn vorige kampen, waarin hij telkens een waza-ari achter kwam. Marc Willems.Ze zijn eraan begonnen. Hopelijk zien we een betere start van Casse dan in zijn vorige kampen, waarin hij telkens een waza-ari achter kwam.Marc Willems 07:4507 uur 45. 07:4407 uur 44. Matthias Casse staat klaar in de coulissen en oogt erg ontspannen. Er kan nog een lachje af bij onze landgenoot. .Matthias Casse staat klaar in de coulissen en oogt erg ontspannen. Er kan nog een lachje af bij onze landgenoot. 07:4107 uur 41. Het blijft wachten op Casse. De schoonmaakploeg komt nog even de tatami proper maken. .Het blijft wachten op Casse. De schoonmaakploeg komt nog even de tatami proper maken. 07:3507 uur 35. Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar de match tussen Mollaei en Fatiëv is eindelijk afgelopen. Mollai wint in de golden score met waza-ari. Nu is het aan Matthias Casse. .Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar de match tussen Mollaei en Fatiëv is eindelijk afgelopen. Mollai wint in de golden score met waza-ari. Nu is het aan Matthias Casse. 07:2907 uur 29. Fatiëv heeft last van een bloedneus en moet verzorgd worden. Het geduld van de Belgische judofan wordt op de proef gesteld. .Fatiëv heeft last van een bloedneus en moet verzorgd worden. Het geduld van de Belgische judofan wordt op de proef gesteld. 07:2807 uur 28. Ook deze kamp lijkt opnieuw af te stevenen op een golden score. De fans van Matthias Casse moeten nog heel even geduld oefenen. .Ook deze kamp lijkt opnieuw af te stevenen op een golden score. De fans van Matthias Casse moeten nog heel even geduld oefenen. 07:1707 uur 17. Het is bijna opnieuw aan Matthias Casse. Eerst nog de kamp van Saeid Mollaei tegen Moerad Fatiëv in de 1/8e finales. .Het is bijna opnieuw aan Matthias Casse. Eerst nog de kamp van Saeid Mollaei tegen Moerad Fatiëv in de 1/8e finales. 06:4706 uur 47. Exit Muki. De eerste grote naam sneuvelt in de categorie van Matthias Casse en het is ook meteen de angstgegner van onze landgenoot: de Israëliër Sagi Muki, de wereldkampioen van 2019, verliest na een felbevochten wedstrijd van de Oostenrijker Shamil Borchashvili. .Exit MukiDe eerste grote naam sneuvelt in de categorie van Matthias Casse en het is ook meteen de angstgegner van onze landgenoot: de Israëliër Sagi Muki, de wereldkampioen van 2019, verliest na een felbevochten wedstrijd van de Oostenrijker Shamil Borchashvili. 06:2606 uur 26. Bekijk de kamp van Casse tegen Pacek:.Bekijk de kamp van Casse tegen Pacek: 06:2206 uur 22. Casse krijgt nu een Rus op zijn bord. In de kwartfinales moet Matthias Casse het opnemen tegen Alan Choebetsov. De Rus, de nummer 8 van de wereld, won zonet zijn kamp tegen de Canadees Valois-Fortier. .Casse krijgt nu een Rus op zijn bordIn de kwartfinales moet Matthias Casse het opnemen tegen Alan Choebetsov. De Rus, de nummer 8 van de wereld, won zonet zijn kamp tegen de Canadees Valois-Fortier. 06:2106 uur 21. Dankzij zijn plaats in de kwartfinales is Casse meteen ook al zeker van het vangnet van de herkansingen. Mocht de Belg zijn volgende kamp verliezen, kan hij nog altijd proberen om brons te halen in de herkansingen. .Dankzij zijn plaats in de kwartfinales is Casse meteen ook al zeker van het vangnet van de herkansingen. Mocht de Belg zijn volgende kamp verliezen, kan hij nog altijd proberen om brons te halen in de herkansingen.alles weergevenalles weergeven Olympische Spelen judo op OS Judo Matthias Casse taal- of schrijffout opgemerkt?

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Advertisement