Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Belgische turnploeg 8e in allereerste olympische teamfinale, topscore voor Derwael

Belgische turnploeg 8e in allereerste olympische teamfinale, topscore voor Derwael

De Belgische vrouwen moesten aan de balk beginnen en dat is geen dankbaar toestel. Zeker niet als – logischerwijs – de zenuwen nog erg aanwezig zijn in deze eerste olympische finale als team. Nina Derwael nam haar verantwoordelijkheid en beet de spits af met een erg degelijke oefening.   Ook Verkest deed het prima al wiebelde ze wel enkele keren. Bij Brassart liep het jammer genoeg al vanaf de opsprong mis. En tijdens haar oefening viel ze ook een tweede keer van de balk: 10.933. In de finale kan je geen score schrappen en dus begon België aan een inhaalrace.   Aan de vloer liep alles goed voor België en ook de sprong ging beter dan tijdens de kwalificatie. Derwael bleef voor dat onderdeel aan de kant, maar Lisa Vaelen toonde haar klasse met een sprong van 5.8 moeilijkheid en een score van 14.233.    De kloof was op dat moment wel al te groot voor de Belgen om nog plaatsjes op te schuiven. Maar er kwam toch nog een hoogtepunt aan de damesbrug. Nina Derwael zette een perfecte oefening neer: 15.400. Ze deed zo precies evengoed als Sunisa Lee, haar grote Amerikaanse concurrente. Zo eindigde  de competitie toch nog met een brede glimlach voor Team Belgium.  Bekijk de prachtige brugoefening van Nina Derwael Derwael: “Had Sunisa Lee haar oefening gezien dus wou me niet laten doen” “Het was al een hele prestatie voor ons om hier te raken, dus ik denk dat we wel tevreden mogen zijn”, zei boegbeeld Derwael achteraf. “Het was onze eerste keer in zo’n finale en ik ben blij dat we dit hebben kunnen meemaken. Voor mij was het ook een goede voorbereiding op donderdag en zondag.”   “De strijd met Sunisa Lee wordt heel leuk. Ik heb haar oefening gezien vandaag dus ik wou me niet laten doen. Ik ben heel tevreden over mijn brugoefening vandaag. Exact dezelfde score? De jury heeft het er precies om gedaan.”   “Net voor ik aan de brug begon zei Marjorie ook tegen mij dat ik het als een training moest bekijken. En dat heb ik ook gedaan.” Verkest: “Al heel trots dat we hier staan” “Ik ben wel tevreden”, zei ook Lisa Vaelen. “Ik heb ook een goeie sprong gedaan. Na die sprong in de kwalificaties, dacht ik nu bij mijn landing echt “yes”. Ik maakte aan de brug nog een klein foutje, maar ik ben wel blij met mijn prestatie.”   “Het was niet mijn beste wedstrijd”, zei Jutta Verkest. “Maar ik denk wel dat we heel trots mogen zijn dat we hier staan.”   Brassart: “Mijn eerste toestel was niet goed, maar mijn sprong was wel mooi. Het is al zo goed dat we hier stonden. De balk is ook een heel moeilijk toestel om mee te beginnen. Maar we zijn blij, de sfeer in het team zit ook heel goed. Heuls: “Ik heb echt goede zaken gezien” programma Nina Derwael zondag 25 juli kwalificaties allround 6e (naar F) verslag   kwalificaties brug 1e (naar F) verslag   kwalificaties team 5e (naar F) verslag dinsdag 27 juli finale team 8e verslag donderdag 29 juli finale allround 12.50 u   zondag 1 augustus brugfinale 12.27 u   programma Jutta Verkest zondag 25 juli kwalificaties team 5e (naar F) verslag   kwalificaties allround 20e (naar F) verslag dinsdag 27 juli finale team 8e verslag donderdag 29 juli finale allround 12.50 u   Ook Sunisa Lee maakt indruk op de brug met ongelijke leggers

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Formule 1

hockeyfinale racing – gantoiseclock 14:5614 uur 56. Wie kroont zich tot landskampioen hockey? In Louvain-la-Neuve strijden Gantoise en de Brusselse club Gantoise dit weekend...

Schaken

In een korte wedstrijddag van PogChamps 3 kwartfinales versloeg Tubbo CodeMiko in de troostbeugel. Hij speelt Neeko in de halve finale van de troostbeugel....

Advertisement