Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Basketbal

Sterke Van Riel wordt 4e in olympische triatlon, Noor Blummenfelt pakt goud

Sterke Van Riel wordt 4e in olympische triatlon, Noor Blummenfelt pakt goud

ma 26 juli 2021 01:19 Marten Van Riel heeft net naast de felbegeerde prijzen gegrepen in het triatlon. Onze landgenoot finishte na een knappe wedstrijd op de ondankbare 4e plaats, op 48 seconden van de Noorse winnaar Kristian Blummenfelt. Marten Van Riel was de eerste Belg die in actie kwam op de olympische triatlon. Normaal gezien kreeg hij het gezelschap van Jelle Geens, maar dat positieve coronaverhaal kent u ondertussen al. Van Riel was naar eigen zeggen klaar voor de race en zette dat ook meteen in de verf. Onze 28-jarige landgenoot kwam met de besten uit het water en vormde in het fietsen een kopgroep met een aanzienlijk pak.    Van Riel schoof nog alert mee tijdens het lopen, maar moest halfweg – na een verschroeiende tempoversnelling van Blummenfelt – een iets sterker trio laten gaan. Van Riel eindigde nog als vierde op 48 seconden van de winnaar. Dat is twee plaatsjes hoger dan zijn eerste Spelen in Rio. Daar werd hij 6e.   Diezelfde Blummenfelt kreeg aanvankelijk nog de Brit Alex Yee (2e) en de Nieuw-Zeelander Hayden Wilde (3e) met zich mee, maar ook zij konden het Noorse tempo in de laatste ronde niet volgen. Blummenfelt volgt op de erelijst de Brit Alistair Brownlee op, die zowel in Rio als Londen (2012) goud won. Blummenfelt schreeuwt het na de finish uit van geluk. top 10 triatlon 1. Kristian Blummenfelt Noorwegen 1u45’04” 2. Alex Yee Broot-Brittannië +11″ 3. Hayden Wilde Nieuw-Zeeland +20″ 4. Marten Van Riel België +48″ 5. Jonathan Brownlee Groot-Brittannië +49″ 6. Kevin McDowell Verenigde Staten +50″ 7. Bence Bicsak Hongarije +52 8. Gustav Iden Noorwegen +56″ 9. Max Studer Zwitserland +1’02” 10. Mario Mola Spanje +1’09” Van Riel: “De eerste drie waren gewoon beter” “De eerste drie waren gewoon beter” reageerde een ontgoochelde Van Riel. “Ik heb al een lange weg afgelegd, maar er zijn nog steeds enkele lopers beter dan mij. Ik weet waar ik aan moet werken.”   “Ik ben wel blijven vechten tot het einde en ben trots op mijn race. Toch is dit wel heel ondankbaar, maar ik ga gewoon door tot in Parijs. Na een 5e en 4e plaats, hoop ik die positieve lijn daar door te trekken.” “Eigenlijk is het ironisch. Ik was deze week nog over een streekgenoot van mij bezig, Paul Vermeiren (boogschutter). Die werd 4e op de Olympische Spelen in Atalanta (1996) en dat werd meteen vergeten. Spijtig genoeg is dat waar, maar ik kan mezelf niks verwijten.” Toch moet Van Riel nog niet naar huis. Zaterdag moet hij weer vol aan de bak met de Belgian Hammers in de mixed relay. “Ik ben heel blij dat Jelle (Geens) er dan weer bij is. Die teamsfeer is ook eens leuk. We doen ons best om daar wel een medaille mee naar huis te nemen.” Bekijk het volledige interview van Van Riel: Bekijk hier de ruime samenvatting programma Marten Van Riel zondag 25 juli finale 4e verslag , Fase per fase 01:1701 uur 17. Eind goed, al goud voor Blummenfelt! Van Riel 4e. De Noor Kristian Blummenfelt is olympisch kampioen. Hij kan het zelf niet geloven en schreeuwt het uit. Topfavoriet Alex Yee en Hayden Wilde nemen respectievelijk zilver en brons. Onze landgenoot Marten Van Riel valt net naast het podium (4e) na een knappe wedstrijd. .Eind goed, al goud voor Blummenfelt! Van Riel 4eDe Noor Kristian Blummenfelt is olympisch kampioen. Hij kan het zelf niet geloven en schreeuwt het uit. Topfavoriet Alex Yee en Hayden Wilde nemen respectievelijk zilver en brons. Onze landgenoot Marten Van Riel valt net naast het podium (4e) na een knappe wedstrijd. 01:1601 uur 16. Blummenfelt voor goud. De kogel lijkt door de kerk. Met een ijzesterke inspanning laat hij iedereen achter. Yee probeert wel nog, maar de vogel lijkt gaan vliegen. .Blummenfelt voor goudDe kogel lijkt door de kerk. Met een ijzesterke inspanning laat hij iedereen achter. Yee probeert wel nog, maar de vogel lijkt gaan vliegen. 01:1501 uur 15. Blummenfelt op rozen? Blummenfelt zet alles op alles om zich los te weken van Yee en Wilde. Yee moet vol aan de bak, maar lijkt de strijd te verliezen. .Blummenfelt op rozen?Blummenfelt zet alles op alles om zich los te weken van Yee en Wilde. Yee moet vol aan de bak, maar lijkt de strijd te verliezen. 01:1401 uur 14. Blummenfelt wil het niet tot een sprint laten komen. De Noor wil zijn belagers met een tempoversnelling afschudden. Dirk Gerlo.Blummenfelt wil het niet tot een sprint laten komen. De Noor wil zijn belagers met een tempoversnelling afschudden.Dirk Gerlo 01:1001 uur 10. De medailleplaatsen lijken beslist. Yee, Blummenfelt en Wilde gaan als wildemannen tekeer en lijken de medailles onderling te verdelen. Onze landgenoot Van Riel volgt op negen seconden van het ontsnapte trio. .De medailleplaatsen lijken beslistYee, Blummenfelt en Wilde gaan als wildemannen tekeer en lijken de medailles onderling te verdelen. Onze landgenoot Van Riel volgt op negen seconden van het ontsnapte trio. 01:0901 uur 09. Van Riel lijkt af te haken. Blummenfelt op rozen. De Noor trekt serieus door en krijgt slechts 2 kompanen mee in zijn spoor. Van Riel moet nu het gat proberen dichten om een medaille te halen. .Van Riel lijkt af te hakenBlummenfelt op rozen. De Noor trekt serieus door en krijgt slechts 2 kompanen mee in zijn spoor. Van Riel moet nu het gat proberen dichten om een medaille te halen. 01:0601 uur 06. Met zes voor drie plaatsen. Gevaar geweken voor Van Riel. Hij sluit aan bij de eerste groep. Kan hij het tempo van de sterke loper Yee volgen? .Met zes voor drie plaatsenGevaar geweken voor Van Riel. Hij sluit aan bij de eerste groep. Kan hij het tempo van de sterke loper Yee volgen? 01:0201 uur 02. De kopgroep breekt even in twee brokken. Het verdict: 2 groepjes van 4 met Van Riel in het tweede groepje. .De kopgroep breekt even in twee brokken. Het verdict: 2 groepjes van 4 met Van Riel in het tweede groepje. 01:0001 uur . Toen waren ze nog met 9. Van Riel heeft nog 8 tegenstanders om een medaille te halen. Alex Yee is nu wel begonnen met een serieuze tempoversnelling.  .Toen waren ze nog met 9Van Riel heeft nog 8 tegenstanders om een medaille te halen. Alex Yee is nu wel begonnen met een serieuze tempoversnelling.  00:5600 uur 56. De eerste van de vier looprondes zit erop en Van riel gaat goed mee. Onze landgenoot beschikt over een goede spurt … Dirk Gerlo.De eerste van de vier looprondes zit erop en Van riel gaat goed mee. Onze landgenoot beschikt over een goede spurt …Dirk Gerlo 00:5200 uur 52. Yee dicteert het tempo. Alex Yee schudt aan de boom tijdens het lopen. Van Riel blijft voorlopig als 4e in het zog van de ontketende Brit. De achterdeur van de kopgroep staat nu wel serieus open. .Yee dicteert het tempoAlex Yee schudt aan de boom tijdens het lopen. Van Riel blijft voorlopig als 4e in het zog van de ontketende Brit. De achterdeur van de kopgroep staat nu wel serieus open. 00:4900 uur 49. Van Riel begint als 10e loper. Ook de kopgroep trekt nu de wisselpost in. Onze landgenoot Van Riel begint als 10e aan het lopen. Kan hij zijn plekje in de kopgroep vasthouden? .Van Riel begint als 10e loperOok de kopgroep trekt nu de wisselpost in. Onze landgenoot Van Riel begint als 10e aan het lopen. Kan hij zijn plekje in de kopgroep vasthouden? 00:4800 uur 48. 00:4700 uur 47. Salvisberg krijgt nu wel een grote voorsprong en gaat alleen aan het fietsen beginnen. De achtervolgers rekenen erop dat hij straks een vogel voor de kat is tijdens het lopen. Dirk Gerlo.Salvisberg krijgt nu wel een grote voorsprong en gaat alleen aan het fietsen beginnen. De achtervolgers rekenen erop dat hij straks een vogel voor de kat is tijdens het lopen.Dirk Gerlo 00:4300 uur 43. Penalty voor Pearson. Morgan Pearson, aanwezig in de kopgroep, krijgt een tijdstraf van de organisatie. Hij zal 15 seconden in een penalybox moeten doorbrengen tijdens het lopen. Waarom? De Amerikaan liet wat spullen achter toen hij al uit de eerste wisselpost was. .Penalty voor PearsonMorgan Pearson, aanwezig in de kopgroep, krijgt een tijdstraf van de organisatie. Hij zal 15 seconden in een penalybox moeten doorbrengen tijdens het lopen. Waarom? De Amerikaan liet wat spullen achter toen hij al uit de eerste wisselpost was. 00:4200 uur 42. De kopgroep rijdt in spaarstand momenteel. Straks gaat de wedstrijd pas echt losbarsten. Dirk Gerlo.De kopgroep rijdt in spaarstand momenteel. Straks gaat de wedstrijd pas echt losbarsten.Dirk Gerlo 00:3900 uur 39. Salvisberg krijgt 21″. Zachaus geeft het stokje door aan de Zwitser Andrea Salvisberg. Kan hij straks alleen de wisselpost bezoeken?  .Salvisberg krijgt 21″Zachaus geeft het stokje door aan de Zwitser Andrea Salvisberg. Kan hij straks alleen de wisselpost bezoeken?  00:2700 uur 27. Luxemburger komt in het vizier. Het is een kat-en-muisspelletje tussen het jagende “peloton” en de eenzame vluchter Zachaus. Al lijkt de Luxemburger steeds meer op een hapklaar brokje voor de groep Van Riel. .Luxemburger komt in het vizierHet is een kat-en-muisspelletje tussen het jagende “peloton” en de eenzame vluchter Zachaus. Al lijkt de Luxemburger steeds meer op een hapklaar brokje voor de groep Van Riel. 00:2000 uur 20. Zachaus gaat er solo vandoor. Het gaat te traag voor de Stefan Zachaus. Hij kiest het hazenpad, maar  voelt nog steeds de hete adem van Van Riel en co in zijn nek. De dood of de gladiolen voor de Luxemburger? .Zachaus gaat er solo vandoorHet gaat te traag voor de Stefan Zachaus. Hij kiest het hazenpad, maar  voelt nog steeds de hete adem van Van Riel en co in zijn nek. De dood of de gladiolen voor de Luxemburger? 00:1700 uur 17. De aansluiting is een feit. De kopgroep en de eerste achtervolgende groep smelten samen. Van Riel moet hopen dat er heel wat atleten met hun krachten gewoekerd hebben tijdens de achtervolging zodat hij het straks te voet kan afmaken. .De aansluiting is een feitDe kopgroep en de eerste achtervolgende groep smelten samen. Van Riel moet hopen dat er heel wat atleten met hun krachten gewoekerd hebben tijdens de achtervolging zodat hij het straks te voet kan afmaken.alles weergevenalles weergeven Olympische Spelen triatlon op OS Triatlon Marten Van Riel taal- of schrijffout opgemerkt?

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Advertisement