Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Bizarre wegrit: Nederlands drama, Kopecky 4e, vluchter pakt goud

Bizarre wegrit: Nederlands drama, Kopecky 4e, vluchter pakt goud

De olympische wegrit in een notendop: Sleutelmoment: Op goed 40 kilometer van de streep laat Anna Kiesenhofer haar overgebleven medevluchters Omer Shapira en Anna Plichta achter zich. Ze rijdt solo naar de streep. De Belgen: Lotte Kopecky reed een alerte koers. Ze overleefde de klim Doushi Road en reed in het slot nog naar een knappe 4e plaats. Volgende afspraak: De Olympische Spelen zitten er nog niet op voor Lotte Kopecky. Ze rijdt op 6 augustus nog de ploegkoers met Jolien D’hoore en op 8 augustus het omnium in het baanwielrennen.  Kiesenhofer verrast met goud op de wegrit bij de vrouwen, Kopecky wordt vierde Een verrassing van formaat. Anna Kiesenhofer zorgde daar vandaag voor. De 30-jarige Oostenrijkse, die zelfs niet voor een profploeg rijdt, reed op de Fuji Speedway naar een delirium. En dat na 137 kilometer in de aanval te hebben gereden. Het is de eerste gouden medaille voor Oostenrijk sinds 2004.    Kiesenhofer nam de benen met 4 andere renners (Plichta, Oberholzer, Looser en Shapira) en het peloton liet maar begaan. Op een gegeven moment hadden de koplopers maar liefst 10 minuten voorsprong. Bij topfavoriet Nederland leken ze er gerust in. Maar dat getreuzel zouden onze noorderburen cash betalen. Nog 53km te gaan en Van Vleuten springt weg op zoek naar de leiders Van Vleuten denkt dat ze wint Kiesenhofer had haar race namelijk goed ingedeeld en  kletste de ene na de andere medevluchter uit het wiel. De Nederlandse vrouwen probeerden nog wel met onder meer een aanval van Annemiek van Vleuten, maar de gouden medaille was weg.  Van Vleuten, die aan de finish dacht dat ze won, moest tevreden zijn met zilver. Het brons ging naar de Italiaanse Elisa Longo Borghini. Lotte Kopecky bolde na een sterke koers als nummer 4 over de streep. Een ondankbare plek op de Olympische Spelen, maar tegelijkertijd ook een sterke prestatie. Dolblije Van Vleuten denkt te winnen, tot ze beseft dat ze tweede is… Lees ook: Olympische Spelen Zure ontknoping voor Nederland: Van Vleuten juicht voor goud, maar weet niet… Rituitslag Olympische SpelenRituitslag Olympische Spelen  naamploegresultaat1Anna KiesenhoferOOS3:52:452Annemiek van VleutenNED+1:153Elisa Longo BorghiniITA+1:294Lotte KopeckyBEL+1:395Marianne VosNED+1:466Lisa BrennauerDUI+1:467Coryn RiveraVS+1:468Marta CavalliITA+1:469Olga ZabelinskayaOEZ+1:4610Cecilie LudwigDEN+1:46alles weergevenalles weergeven Fase per fase 10:1410 uur 14. Kopecky 4e. Het zilver is voor Annemiek van Vleuten en het brons gaat naar Longo Borghini. Lotte Kopecky valt als 4e net naast de medailles. .Kopecky 4eHet zilver is voor Annemiek van Vleuten en het brons gaat naar Longo Borghini. Lotte Kopecky valt als 4e net naast de medailles. 10:1310 uur 13. Kiesenhofer wint! De 30-jarige Oostenrijkse beleeft de mooiste dag van haar professionele carrière. Anna Kiesenhofer pakt goud in de olympische wegrit bij de vrouwen. .Kiesenhofer wint!De 30-jarige Oostenrijkse beleeft de mooiste dag van haar professionele carrière. Anna Kiesenhofer pakt goud in de olympische wegrit bij de vrouwen. 10:1010 uur 10. De ene Nederlandse versnelling volgt de andere op. Van der Breggen en Van Vleuten proberen het nog. Het is Van Vleuten die weg kan rijden.  .De ene Nederlandse versnelling volgt de andere op. Van der Breggen en Van Vleuten proberen het nog. Het is Van Vleuten die weg kan rijden.  10:0810 uur 08. Aanval Niewiadoma. Niewiadoma schudt een ferme demarrage uit haar kuiten op het laatste hellende stuk. Kopecky hangt er nog altijd aan. Kan zij nog iets forceren in de sprint? .Aanval NiewiadomaNiewiadoma schudt een ferme demarrage uit haar kuiten op het laatste hellende stuk. Kopecky hangt er nog altijd aan. Kan zij nog iets forceren in de sprint? 10:0610 uur 06. We krijgen nog een strijd voor de zilveren en bronzen medaille. Shapira en Plichta zijn eraan voor de moeite. Kopecky heeft nog altijd een kans.  .We krijgen nog een strijd voor de zilveren en bronzen medaille. Shapira en Plichta zijn eraan voor de moeite. Kopecky heeft nog altijd een kans.  10:0110 uur 01. Kiesenhofer mag zo stilaan beginnen denken aan genieten. Ze heeft nog 5 kilometer voor de boeg en haalt het onderste nog uit de kan.  .Kiesenhofer mag zo stilaan beginnen denken aan genieten. Ze heeft nog 5 kilometer voor de boeg en haalt het onderste nog uit de kan.  09:5709 uur 57. Nederland zet zich dan toch een keer op kop van het peloton. Ze komen met nog 7,5 kilometer te gaan allicht rijkelijk te laat.  .Nederland zet zich dan toch een keer op kop van het peloton. Ze komen met nog 7,5 kilometer te gaan allicht rijkelijk te laat.  09:5609 uur 56. Krijgen we dan toch nog een strijd voor de zilveren en bronzen medaille? Shapira en Plichta moeten wat terrein prijsgeven. Dat verhoogt de kansen dan ook voor Kopecky. .Krijgen we dan toch nog een strijd voor de zilveren en bronzen medaille? Shapira en Plichta moeten wat terrein prijsgeven. Dat verhoogt de kansen dan ook voor Kopecky. 09:5509 uur 55. Sterke Kopecky haalt Van Vleuten terug.Sterke Kopecky haalt Van Vleuten terug 09:5009 uur 50. 09:4809 uur 48. Ook Shapira en Plichta bollen nu over de streep. Zij hebben nog een voorsprong van goed 2 minuten op het grote peloton. Samen met Kiesenhofer lijken de medailles nu wel vast te liggen. Of is er nog een verrassing in de maak? .Ook Shapira en Plichta bollen nu over de streep. Zij hebben nog een voorsprong van goed 2 minuten op het grote peloton. Samen met Kiesenhofer lijken de medailles nu wel vast te liggen. Of is er nog een verrassing in de maak? 09:4409 uur 44. Laatste ronde. De rensters moeten nog 1 rondje van 18 kilometer afhaspelen op de Fuji Speedway. Anna Kiesenhofer begint er alvast aan.  .Laatste rondeDe rensters moeten nog 1 rondje van 18 kilometer afhaspelen op de Fuji Speedway. Anna Kiesenhofer begint er alvast aan.  09:4109 uur 41. 09:3609 uur 36. Nog 20 kilometer te gaan en Kiesenhofer heeft nog een riante voorsprong van 4'38″. Is dat ook genoeg voor de eindzege?  .Nog 20 kilometer te gaan en Kiesenhofer heeft nog een riante voorsprong van 4’38”. Is dat ook genoeg voor de eindzege?  09:3509 uur 35. Kopecky schuift mee in een tegenaanval.Kopecky schuift mee in een tegenaanval 09:3209 uur 32. Liggen de medailles al vast? De mot zit er namelijk in bij de achtervolgers. Iedereen kijkt wat naar elkaar en dat komt het tempo niet ten goede.  .Liggen de medailles al vast? De mot zit er namelijk in bij de achtervolgers. Iedereen kijkt wat naar elkaar en dat komt het tempo niet ten goede.  09:2609 uur 26. Van Vleuten gegrepen. Kopecky voelt zich blijkbaar goed. Ze schudt hard aan de boom op een hellend stuk en rekent zo nu Van Vleuten in. We krijgen een achtervolgende groep van zo'n 10 rensters. .Van Vleuten gegrepenKopecky voelt zich blijkbaar goed. Ze schudt hard aan de boom op een hellend stuk en rekent zo nu Van Vleuten in. We krijgen een achtervolgende groep van zo’n 10 rensters. 09:2309 uur 23. Ondertussen bij Lotte Kopecky. Onze landgenote heeft zich in de afdaling met 3 andere rensters afgescheiden van het peloton.  .Ondertussen bij Lotte Kopecky. Onze landgenote heeft zich in de afdaling met 3 andere rensters afgescheiden van het peloton.  09:2009 uur 20. Ook de rensters in het grote pak komen nu boven aan de Kagosaka Pass aan. Kunnen zij de kloof met leidster Kiesenhofer nog dichten? De voorsprong bedraagt nog iets minder dan 6 minuten.  .Ook de rensters in het grote pak komen nu boven aan de Kagosaka Pass aan. Kunnen zij de kloof met leidster Kiesenhofer nog dichten? De voorsprong bedraagt nog iets minder dan 6 minuten.  09:1909 uur 19. Anna Kiesenhofer, dit is misschien de kans van je leven. Ruben Van Gucht.Anna Kiesenhofer, dit is misschien de kans van je leven.Ruben Van Guchtalles weergevenalles weergeven ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleiderSpelen25/07 06u22/>/>Tokio – Shizuoka137 kmKiesenhoferKiesenhofer

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Advertisement