Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Basketbal

De vlam brandt: 1.800 drones, Osaka en Belgische delegatie schitteren in openingsceremonie

De vlam brandt: 1.800 drones, Osaka en Belgische delegatie schitteren in openingsceremonie

vr 23 juli 2021 16:49 Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar de Olympische Spelen kunnen eindelijk van start gaan. De openingsceremonie – in een nagenoeg leeg stadion – luidde het officiële begin in. Tennisster Naomi Osaka stak de vlam aan en tijdens de show waren het vooral de drones die adembenemend waren. 22 Belgische atleten genieten van de ceremonie De Belgen moesten tijdens de traditionele atletenparade lang wachten op hun beurt. Er werd gewerkt volgens het Japanse alfabet en zo kwamen de Belgen pas als 165e land het stadion in. Olympisch kampioene Nafi Thiam en hockeyspeler Felix Denayer voerden de selectie aan.   Die was eerder beperkt want alleen atleten die al in het olympische dorp verbleven, mochten gaan. Waren er zo bij: skateboarders Lore Bruggeman en Axel Cruysberghs, eventingruitster Lara de Liedekerke, badmintonster Lianne Tan, boogschutter Jarno De Smedt, kajakker Gabriel De Coster en het vrouwenbasketbalteam met Julie Allemand, Marjorie Carpréaux, Antonia Delaere, Kyara Linskens, Billie Massey, Emma Meesseman, Hanne Mestdagh, Kim Mestdagh, Heleen Nauwelaers, Jana Raman, Julie Vanloo en Ann Wauters.   De vlaggendragers mochten wel iemand uitnodigen en zo was er ook nog plaats voor Red Lions Tom Boon en Gus Meurmans en hordeloopster Hanne Claes. Ook enkele coaches en delegatieleider Olav Spahl wandelden mee.   De Belgen zagen er piekfijn uit. De vrouwen droegen outfits van Caroline Biss, de mannen van Scabal. Sobere ceremonie staat in het teken van verbondenheid Naast de atletenparade is er doorgaans ook plaats voor toeters en bellen, maar die bleven in Tokio al bij al beperkt. De ingetogenheid had uiteraard alles te maken met de coronapandemie die het afgelopen anderhalf jaar wereldwijd heel wat slachtoffers heeft geëist.   Zo werden alle hulpverleners in de bloemetjes gezet en was er een moment van stilte. Aan het begin van de ceremonie was er ook een choreografie die symbool stond voor alle atleten die in moeilijke omstandigheden waren blijven trainen.   Maar IOC-voorzitter Thomas Bach wou de start van de Spelen toch vooral zien als een moment van hoop. Ook de olympische eed werd aangepast en de atleten zweren nu ook te staan voor inclusie en gelijkheid en tegen discriminatie.   Na een ingetogen ceremonie was het tennisster Naomi Osaka die de vlam mocht aansteken. Drones, geoliede man en levende pictogrammen zorgen voor show Hier en daar was er uiteraard wel tijd voor wat spektakel. Een van de hoogtepunten was een show met maar liefst 1.824 drones. Die vormden eerst het logo van de Spelen in Tokio en daarna een wereldbol. Een technisch hoogstandje.   Ook op het einde van de ceremonie was er nog een visueel spektakel. Drie artiesten vormden in een choreografie de icoontjes van 50 sporten. Die iconen werden oorspronkelijk bedacht in Japan.   Tot slot was er ook nog een opvallend moment tijdens de parade. Pita Taufatofua uit Tonga stal andermaal de show met zijn lijf vol kokosolie. De atleet uit Tonga deed dat ook al in Rio in 2016 en tijdens de Winterspelen in 2018.  Herbekijk de intrede van de atleten: , Openingsceremonie Olympische Spelen 16:5016 uur 50. De mythische olympische vlam wordt aangestoken door Naomi Osaka.De mythische olympische vlam wordt aangestoken door Naomi Osaka 16:4816 uur 48. De olympische vlam is ontstoken! Nu zijn we helemaal klaar om aan deze Spelen te beginnen. Een jaartje later dan eerst gepland brandt de vlam in het stadion in Tokio. Naomi Osaka heeft de grote vlam ontstoken. Eindigen doen we met vuurwerk. En dat hopen we de komende weken nog regelmatig te zien, vooral van onze Belgische helden. .De olympische vlam is ontstoken!Nu zijn we helemaal klaar om aan deze Spelen te beginnen. Een jaartje later dan eerst gepland brandt de vlam in het stadion in Tokio. Naomi Osaka heeft de grote vlam ontstoken. Eindigen doen we met vuurwerk. En dat hopen we de komende weken nog regelmatig te zien, vooral van onze Belgische helden. 16:4616 uur 46. De fakkel nadert het podium. Tennisster Naomi Osaka draagt de vlam het podium op. .De fakkel nadert het podium. Tennisster Naomi Osaka draagt de vlam het podium op. 16:4116 uur 41. Het is een estafette. Na enkele sportkampioenen wordt de vlam nu doorgegeven aan een dokter en een verpleegster.  .Het is een estafette. Na enkele sportkampioenen wordt de vlam nu doorgegeven aan een dokter en een verpleegster.  16:3816 uur 38. De vlam! Hét moment waar we al uren op gewacht hebben: de mythische olympische vlam komt het stadion binnen.  .De vlam!Hét moment waar we al uren op gewacht hebben: de mythische olympische vlam komt het stadion binnen.  16:3216 uur 32. We naderen het einde van deze feestelijke opening. We wachten alleen nog op de olympische vlam. .We naderen het einde van deze feestelijke opening. We wachten alleen nog op de olympische vlam. 16:2416 uur 24. 16:2216 uur 22. De olympische vlag wordt binnengedragen.De olympische vlag wordt binnengedragen 16:2016 uur 20. We luisteren nog eens naar de olympische hymne. .We luisteren nog eens naar de olympische hymne. 16:1516 uur 15. 16:1416 uur 14. Vuurwerk! De 32e Spelen zijn geopend.Vuurwerk! De 32e Spelen zijn geopend 16:1316 uur 13. “De Spelen zijn geopend”. Vuurwerk! De Japanse keizer opent de 32e Spelen.  .”De Spelen zijn geopend”Vuurwerk! De Japanse keizer opent de 32e Spelen.  16:1016 uur 10. Bach is nu toch al 10 minuten aan het woord. We zijn er zeker van dat de competities spannender zullen zijn de komende weken. .Bach is nu toch al 10 minuten aan het woord. We zijn er zeker van dat de competities spannender zullen zijn de komende weken. 16:0016 uur . Nu is het aan Thomas Bach, de IOC-voorzitter, om de mensen toe te spreken. Er staan toch nog heel wat atleten te luisteren. “Vandaag is een dag van hoop, ook al zien deze Spelen er heel anders uit dan we het ons hadden voorgesteld. Maar we zijn hier samen.” .Nu is het aan Thomas Bach, de IOC-voorzitter, om de mensen toe te spreken. Er staan toch nog heel wat atleten te luisteren. “Vandaag is een dag van hoop, ook al zien deze Spelen er heel anders uit dan we het ons hadden voorgesteld. Maar we zijn hier samen.” 16:0016 uur . IOC-voorzitter Thomas Bach: “Vandaag is een dag van hoop”.IOC-voorzitter Thomas Bach: “Vandaag is een dag van hoop” 15:5615 uur 56. 15:5315 uur 53. Hashimoto Seiko van het organiserende comité neemt het woord. “Ik groet iedereen uit de grond van mijn hart. Zeker na de problemen waardoor de Spelen uitgesteld moesten worden. Ik wil mijn dankbaarheid en respect uitdrukken voor alle mensen die tijdens de coronapandemie in de eerste lijn gestaan hebben”, zegt ze. .Hashimoto Seiko van het organiserende comité neemt het woord. “Ik groet iedereen uit de grond van mijn hart. Zeker na de problemen waardoor de Spelen uitgesteld moesten worden. Ik wil mijn dankbaarheid en respect uitdrukken voor alle mensen die tijdens de coronapandemie in de eerste lijn gestaan hebben”, zegt ze. 15:4815 uur 48. Technisch hoogstandje: In de lucht boven het stadion vliegen 1.824 drones.Technisch hoogstandje: In de lucht boven het stadion vliegen 1.824 drones 15:4715 uur 47. Dit is toch het hoogtepunt van deze show. Inge Van Meensel.Dit is toch het hoogtepunt van deze show.Inge Van Meensel 15:4615 uur 46. 1.824 drones. Even een technisch hoogstandje. In de lucht boven het stadion vliegen 1.824 drones. Die vormen verschillende figuren in de lucht zoals het embleem van deze Spelen. .1.824 dronesEven een technisch hoogstandje. In de lucht boven het stadion vliegen 1.824 drones. Die vormen verschillende figuren in de lucht zoals het embleem van deze Spelen.alles weergevenalles weergeven Olympische Spelen taal- of schrijffout opgemerkt?

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Schaken

In een korte wedstrijddag van PogChamps 3 kwartfinales versloeg Tubbo CodeMiko in de troostbeugel. Hij speelt Neeko in de halve finale van de troostbeugel....

Formule 1

hockeyfinale racing – gantoiseclock 14:5614 uur 56. Wie kroont zich tot landskampioen hockey? In Louvain-la-Neuve strijden Gantoise en de Brusselse club Gantoise dit weekend...

Advertisement