Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

World Matchplay: Van Den Bergh met bloed, zweet en tranen en 14x 180 voorbij Chisnall

World Matchplay: Van Den Bergh met bloed, zweet en tranen en 14x 180 voorbij Chisnall

Van Den Bergh had nog een eitje te pellen met Chisnall, want die had onze ambitieuze landgenoot eind vorig jaar uit het WK geknikkerd ondanks een gemiddelde van meer dan 100.   Dancing Dimi wist dat hij minstens hetzelfde nodig had. En hij maakte er een partijtje met een 103-gemiddelde van. Maar dat was dan vooral te danken aan zijn geweldige scoring. Na 6 legs had hij al 7 180’s gegooid.   Maar toch stond het gewoon 3-3. Omdat Van Den Bergh het liet afweten bij de checkouts. Hij gaf Chisnall telkens opnieuw kansen bij het uitgooien op de dubbels. Zo miste hij dubbel 9 of dubbel 12 met meerdere pijlen. Met 6 pijlen miste hij zelfs D12 en D6.   Van Den Bergh schudde zijn hoofd, Chisnall profiteerde. Zo kregen we liefst 9 breaks op een rij. In het 9e leg pakte Dimi uit met een 8e 180 en een 121-checkout eindigend in de bull. (lees voort onder tweet) Van Den Bergh kon in het 10e spel als eerste zijn leg houden (6-4), maar na een korte pauze leek hij even de draad kwijt. Hij bleef hoog scoren, maar ook missen op de uitworpen.   Chisnall won 3 legs op een rij: 6-7. Van Den Bergh leek vertwijfeld steun te zoeken bij zijn entourage. Even leek het momentum naar Chisnall, die nochtans niet enorm goed aan het gooien was (soms 140, soms 45), te gaan.   Die liet de kans om op 7-8 te komen liggen door de bull te missen. Van Den Bergh profiteerde met T16 en D12. Zo kwam hij 8-7 voor en toen liep het plots als een trein.    Hij liep we naar 10-7, waarvoor hij wel 4 pijlen nodig had op D20. En bijna pakte hij de match met een geweldige 167-checkout: T20, T19 en bull, maar zijn laatste pijl miste net het rode midden.   Chisnal liet hem nog een keer terugkomen, maar een D4-uitworp lukte hem onbegrijpelijk niet. Maar bij 10-8 toonde Van Den Bergh toch dat hij de beste is: met een 14e 180 was de buit binnen. Die 14 is trouwens een record in de 2e ronde van de World Matchplay.   In de kwartfinale donderdag wacht nummer 1 Gerwyn Price, die brandhout maakte van zijn landgenoot Jonny Clayton (11-3). De Welshe wereldkampioen was de topfavoriet voor de Premier League Darts, maar mocht niet meedoen na een valspositieve coronatest. Hij is nu uit op revanche. Van Den Bergh: “Alles is mogelijk nu” Het was een euforische Van Den Bergh in zijn eerste reactie in de zaal. Hij bedankte uitvoerig het talrijke publiek: “Dankzij jullie kon ik dit brengen. Ik voel dat ik toonde dat ik hier sta.”   “Dit is toch een revanche voor het verlies van vorig jaar op het WK. Toen gooide ik erg goed, maar verloor toch. Ik voelde me sterk, maar er was toch wat twijfel, maar nu ben ik over die lijn. Ik weet dat ik het kan. Alles is mogelijk nu”, klonk het erg zelfzeker.   “Ik ben klaar voor de volgende, wie dat ook is. Ik hoef me enkel te concentreren op mijn eigen spel en mijn eigen voorbereiding. En dit publiek zal me ook weer bijstaan.” Tweets van vanavond:

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Formule 1

hockeyfinale racing – gantoiseclock 14:5614 uur 56. Wie kroont zich tot landskampioen hockey? In Louvain-la-Neuve strijden Gantoise en de Brusselse club Gantoise dit weekend...

Schaken

In een korte wedstrijddag van PogChamps 3 kwartfinales versloeg Tubbo CodeMiko in de troostbeugel. Hij speelt Neeko in de halve finale van de troostbeugel....

Advertisement