Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Basketbal

World Matchplay: Van Den Bergh met bloed, zweet en tranen en 14x 180 voorbij Chisnall

World Matchplay: Van Den Bergh met bloed, zweet en tranen en 14x 180 voorbij Chisnall

wo 21 juli 2021 00:01 Dimitri Van Den Bergh (PDC-8) blijft met succes zijn titel verdedigen op het World Matchplay. Onze landgenoot versloeg in de 1/8e finale de Engelsman Dave Chisnall (PDC-9) met 11-8. Van Den Bergh maakte het zich wel onnodig moeilijk: scoren ging als de beste, maar zijn checkouts trokken vaak op niets. In de volgende ronde wacht nummer 1 Gerwyn Price. Van Den Bergh had nog een eitje te pellen met Chisnall, want die had onze ambitieuze landgenoot eind vorig jaar uit het WK geknikkerd ondanks een gemiddelde van meer dan 100.   Dancing Dimi wist dat hij minstens hetzelfde nodig had. En hij maakte er een partijtje met een 103-gemiddelde van. Maar dat was dan vooral te danken aan zijn geweldige scoring. Na 6 legs had hij al 7 180’s gegooid.   Maar toch stond het gewoon 3-3. Omdat Van Den Bergh het liet afweten bij de checkouts. Hij gaf Chisnall telkens opnieuw kansen bij het uitgooien op de dubbels. Zo miste hij dubbel 9 of dubbel 12 met meerdere pijlen. Met 6 pijlen miste hij zelfs D12 en D6.   Van Den Bergh schudde zijn hoofd, Chisnall profiteerde. Zo kregen we liefst 9 breaks op een rij. In het 9e leg pakte Dimi uit met een 8e 180 en een 121-checkout eindigend in de bull. (lees voort onder tweet) Van Den Bergh kon in het 10e spel als eerste zijn leg houden (6-4), maar na een korte pauze leek hij even de draad kwijt. Hij bleef hoog scoren, maar ook missen op de uitworpen.   Chisnall won 3 legs op een rij: 6-7. Van Den Bergh leek vertwijfeld steun te zoeken bij zijn entourage. Even leek het momentum naar Chisnall, die nochtans niet enorm goed aan het gooien was (soms 140, soms 45), te gaan.   Die liet de kans om op 7-8 te komen liggen door de bull te missen. Van Den Bergh profiteerde met T16 en D12. Zo kwam hij 8-7 voor en toen liep het plots als een trein.    Hij liep we naar 10-7, waarvoor hij wel 4 pijlen nodig had op D20. En bijna pakte hij de match met een geweldige 167-checkout: T20, T19 en bull, maar zijn laatste pijl miste net het rode midden.   Chisnal liet hem nog een keer terugkomen, maar een D4-uitworp lukte hem onbegrijpelijk niet. Maar bij 10-8 toonde Van Den Bergh toch dat hij de beste is: met een 14e 180 was de buit binnen. Die 14 is trouwens een record in de 2e ronde van de World Matchplay.   In de kwartfinale donderdag wacht nummer 1 Gerwyn Price, die brandhout maakte van zijn landgenoot Jonny Clayton (11-3). De Welshe wereldkampioen was de topfavoriet voor de Premier League Darts, maar mocht niet meedoen na een valspositieve coronatest. Hij is nu uit op revanche. Van Den Bergh: “Alles is mogelijk nu” Het was een euforische Van Den Bergh in zijn eerste reactie in de zaal. Hij bedankte uitvoerig het talrijke publiek: “Dankzij jullie kon ik dit brengen. Ik voel dat ik toonde dat ik hier sta.”   “Dit is toch een revanche voor het verlies van vorig jaar op het WK. Toen gooide ik erg goed, maar verloor toch. Ik voelde me sterk, maar er was toch wat twijfel, maar nu ben ik over die lijn. Ik weet dat ik het kan. Alles is mogelijk nu”, klonk het erg zelfzeker.   “Ik ben klaar voor de volgende, wie dat ook is. Ik hoef me enkel te concentreren op mijn eigen spel en mijn eigen voorbereiding. En dit publiek zal me ook weer bijstaan.” Tweets van vanavond: , Fase per fase 23:5723 uur 57. Van Den Bergh wint met 11-8. Het heeft hem meer moeite gekost dan nodig, maar Van Den Bergh staat in de kwartfinale. Hij maakte het zichzelf vooral moeilijk door zijn checkouts de hele tijd te missen. Met 14 180's was er qua scoring niets op aan te merken. Maar de uitworpen speelden hem meer dan parten. Op een gegeven moment zag hij het precies niet meer zitten, maar hij herpakte zich toch glansrijk. .Van Den Bergh wint met 11-8Het heeft hem meer moeite gekost dan nodig, maar Van Den Bergh staat in de kwartfinale. Hij maakte het zichzelf vooral moeilijk door zijn checkouts de hele tijd te missen.Met 14 180’s was er qua scoring niets op aan te merken. Maar de uitworpen speelden hem meer dan parten. Op een gegeven moment zag hij het precies niet meer zitten, maar hij herpakte zich toch glansrijk. 23:5323 uur 53. 10-8. Van Den Bergh gooit bijna een geweldige 167 uit, met triple 20, triple 19 en net niet de bull. Hij mag nog een keer terugkomen met 25, maar mist op D4 om de kwartfinale te bereiken. Chisnall gelooft niet dat hij tot 10-8 mag terugkeren. .10-8Van Den Bergh gooit bijna een geweldige 167 uit, met triple 20, triple 19 en net niet de bull. Hij mag nog een keer terugkomen met 25, maar mist op D4 om de kwartfinale te bereiken. Chisnall gelooft niet dat hij tot 10-8 mag terugkeren. 23:5023 uur 50. 10-7. Van Den Bergh heeft 4 pijlen nodig om 40 uit te gooien. Hij mist 3 keer op D20, waarna Chisnall op D18 met een derde pijl zijn checkout mist. De 4e pijl is de goeie voor VDB: 10-7. Dit zou niet meer mogen misgaan. .10-7Van Den Bergh heeft 4 pijlen nodig om 40 uit te gooien. Hij mist 3 keer op D20, waarna Chisnall op D18 met een derde pijl zijn checkout mist. De 4e pijl is de goeie voor VDB: 10-7. Dit zou niet meer mogen misgaan. 23:4823 uur 48. Met een uitworp op dubbel 20: 9-7. Van Den Bergh bevestigt op zijn eigen leg en gooide uit met een top 20. De vuist toont dat hij er weer helemaal in gelooft.  De Belg heeft nog 2 legs nodig. Wie eerst 11 legs heeft, wint. .Met een uitworp op dubbel 20: 9-7Van Den Bergh bevestigt op zijn eigen leg en gooide uit met een top 20. De vuist toont dat hij er weer helemaal in gelooft. De Belg heeft nog 2 legs nodig. Wie eerst 11 legs heeft, wint. 23:4523 uur 45. Van Den Bergh breekt tot 8-7. Chisnall mist op de bull, waardoor Van Den Bergh kan uitgooien met triple 16 en dubbel 12. 8-7. .Van Den Bergh breekt tot 8-7Chisnall mist op de bull, waardoor Van Den Bergh kan uitgooien met triple 16 en dubbel 12. 8-7. 23:4423 uur 44. 12x 180 in 14 legs. Van Den Bergh herpakt zich blijkbaar. Hij gooit een 12e keer 180 in 14 legs en maakt er 7-7 van. .12x 180 in 14 legsVan Den Bergh herpakt zich blijkbaar. Hij gooit een 12e keer 180 in 14 legs en maakt er 7-7 van. 23:4323 uur 43. Van Den Bergh kijkt vertwijfeld. Onze landgenoot zoekt steun bij zijn entourage en doorbreekt ook zijn gewoonlijke rituelen. Hij is toch wel onder de indruk van wat er gebeurt. .Van Den Bergh kijkt vertwijfeldOnze landgenoot zoekt steun bij zijn entourage en doorbreekt ook zijn gewoonlijke rituelen. Hij is toch wel onder de indruk van wat er gebeurt. 23:4223 uur 42. 3 legs op een rij. Chisnall is na 2e break beter op dreef. Van Den Bergh blijft scoren, maar kan het niet uitmaken. Chisnalle wint 3 legs op een rij: 7-6 voor de Engelsman. De volgende leg is belangrijk. .3 legs op een rijChisnall is na 2e break beter op dreef. Van Den Bergh blijft scoren, maar kan het niet uitmaken. Chisnalle wint 3 legs op een rij: 7-6 voor de Engelsman. De volgende leg is belangrijk. 23:4123 uur 41. Chisnall met 6-6. Van Den Bergh laat het in het 11e leg weer liggen en Chisnall profiteert tot 6-5 en maakt nadien ook een 130 uit: 6-6. .Chisnall met 6-6Van Den Bergh laat het in het 11e leg weer liggen en Chisnall profiteert tot 6-5 en maakt nadien ook een 130 uit: 6-6. 23:3423 uur 34. Pas 1e break voor 6-4. Dimitri Van Den Bergh staat ijzersterk te gooien, toch qua scoren: na 10 legs gooide hij al 8 keer 180. Maar pas in het 10e leg kon hij een break pakken, als eerste. Van Den Bergh begon wervelend maar het liep mis op checkouts: hij miste op D9 en op D13. Chisnall stond niet erg goed te gooien, maar profiteerde telkens. En ook later in leg 6 miste hij 6 darts om uit te maken op D12 of D6. Chisnall maakte er weer 3-3 van. De 1e break voor Dimi leek een feit bij 4-3, maar weer kon hij niet uitgooien. Van Den Bergh begreep het niet. Maar hij bleef ook 180 gooien, een 8e keer. En zo kon hij toch een eerste keer breaken met een checkout van 16. Met 6-4 kon hij even gaan rusten. .Pas 1e break voor 6-4Dimitri Van Den Bergh staat ijzersterk te gooien, toch qua scoren: na 10 legs gooide hij al 8 keer 180. Maar pas in het 10e leg kon hij een break pakken, als eerste.Van Den Bergh begon wervelend maar het liep mis op checkouts: hij miste op D9 en op D13. Chisnall stond niet erg goed te gooien, maar profiteerde telkens.En ook later in leg 6 miste hij 6 darts om uit te maken op D12 of D6. Chisnall maakte er weer 3-3 van.De 1e break voor Dimi leek een feit bij 4-3, maar weer kon hij niet uitgooien. Van Den Bergh begreep het niet.Maar hij bleef ook 180 gooien, een 8e keer. En zo kon hij toch een eerste keer breaken met een checkout van 16. Met 6-4 kon hij even gaan rusten. Darts Andere sporten taal- of schrijffout opgemerkt?

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Formule 1

hockeyfinale racing – gantoiseclock 14:5614 uur 56. Wie kroont zich tot landskampioen hockey? In Louvain-la-Neuve strijden Gantoise en de Brusselse club Gantoise dit weekend...

Schaken

In een korte wedstrijddag van PogChamps 3 kwartfinales versloeg Tubbo CodeMiko in de troostbeugel. Hij speelt Neeko in de halve finale van de troostbeugel....

Advertisement