Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Basketbal

Belgian Cats verliezen oefenmatch tegen Japan: “Duidelijk verschil in ritme”

Belgian Cats verliezen oefenmatch tegen Japan: “Duidelijk verschil in ritme”

do 15 juli 2021 16:36 OefenwedstrijdJapan  quartersBelgië 2612117221223231941184 76 De Belgian Cats hebben hun generale repetitie voor de Olympische Spelen niet kunnen winnen. In Saitama gingen onze Belgische basketbalvrouwen met 84-76 onderuit tegen gastland Japan. Vanwege de strenge coronamaatregelen zagen de Belgian Cats maandag  2 van hun 3 oefenwedstrijden geannuleerd worden. De enige overgebleven partij vond vandaag plaats in de Japanse stad Saitama, tegen gastland Japan.   Hoewel de Olympische Spelen in Tokio zonder publiek zullen plaatsvinden, troffen we in Saitama wel degelijk fans aan in het stadion. Een vreemde kronkel in de strategie van de Japanse overheid.   Het gastland schoot het sterkst uit de startblokken en maakte optimaal gebruik van de slordige passing bij de Cats. 26-21 na het 1e quarter was dan ook het logische gevolg.   De break had België duidelijk deugd gedaan en na enkele knappe punten hesen onze basketbalvrouwen zich voor het eerst in de partij op voorsprong. Toch dook Japan na goed stoorwerk met een bonus de rust in. 43-42 en werk aan de winkel voor de Cats.   In een gelijkopgaand 3e quarter wisselden beide teams betere met mindere momenten af. Een 65-65-stand zorgde ervoor dat het laatste quarter de beslissing moest brengen.   In quarter 4 toonde Japan zich uiteindelijk het sterkst. België had te veel fouten nodig om de snedige Japanners af te houden en wist zelf nog maar 11 punten te maken. 84-76 en een leerzame generale repetitie met het oog op Tokio. België treft op de Spelen in zijn groep allereerst topland Australië (27 juli). Daarna wachten Puerto Rico (30 juli) en China (2 augustus).   Philip Mestdagh: “Matchritme zorgde voor duidelijk verschil” Trainer Philip Mestdagh zag dat de Cats nog niet het nodig matchritme hebben om te strijden op het hoogste toneel. “De trainingen verlopen goed en de groep reageert goed op het tijdsverschil. Maar trainingen kunnen nooit de intensiteit van een wedstrijd vervangen.”     “In het eerste kwart hebben we duidelijk een verschil in ritme gezien, Japan was beter dan ons. Er waren nadien goede zaken, zoals onze rebounds, maar ook minder goede. We leden te veel balverlies. Zo is het onmogelijk een match te winnen”, verklaart hij.    Is het tekort aan matchritme na een zwaar EK de enige verklaring, of hebben de strenge coronaregels ook een invloed op de Belgian Cats?   “Op fysiek vlak kunnen we goed werken, wat het basketbal betreft ook. Maar het dagelijkse leven is minder evident door de maatregelen tegen het coronavirus. We mogen het gebouw niet verlaten. We zitten eigenlijk opgesloten op onze derde verdieping.” Het dagelijkse leven is niet evident, we zitten eigenlijk opgesloten op onze derde verdieping. Philip Mestdagh Meer matchritme opdoen, is dus de boodschap voor onze nationale basketbaltrots. Kan dat nog, acht dagen voor de start van de Spelen? “Er is misschien nog een kans dat we een of twee matchen kunnen spelen”, aldus Philip Mestdagh.  “Als we die matchen nog kunnen spelen, gaan we donderdag naar het olympisch dorp, daags voor de openingsceremonie. Zo niet, dan trekken we zonder enige twijfel wat vroeger daarheen”, meent hij. “We willen nog van de goede trainingsomstandigheden in Mito genieten.” Lees ook: Olympische Spelen Coronavirus stuurt voorbereiding Belgian Cats in de war: 2 oefenmatchen geannuleerd , Japan – België 13:4413 uur 44. EINDE: 84-76. Geen goede generale repetitie voor de Belgian Cats. Onze Belgische vrouwen gaan met 84-76 onderuit tegen Japan. .EINDE: 84-76Geen goede generale repetitie voor de Belgian Cats. Onze Belgische vrouwen gaan met 84-76 onderuit tegen Japan. 13:4013 uur 40. 84-73. Met een magere 8 punten in het 4e quarter moeten de Cats de rol lossen in deze oefenwedstrijd. Ondertussen doen de Japanners er nog eens 3 punten bij.  .84-73Met een magere 8 punten in het 4e quarter moeten de Cats de rol lossen in deze oefenwedstrijd. Ondertussen doen de Japanners er nog eens 3 punten bij.  13:3613 uur 36. Nog 3 minuten. Met nog 3 minuten op de klok bedraagt de voorsprong van Japan 8 punten. Hebben de Cats nog iets in petto? .Nog 3 minutenMet nog 3 minuten op de klok bedraagt de voorsprong van Japan 8 punten. Hebben de Cats nog iets in petto? 13:3413 uur 34. Miyoshi snijdt nog maar eens door de Belgische defensie en lokt de fout uit. Opnieuw 2 vrije worpen voor de Japanners. .Miyoshi snijdt nog maar eens door de Belgische defensie en lokt de fout uit. Opnieuw 2 vrije worpen voor de Japanners. 13:3013 uur 30. Keer op keer worden de Japanners foutief afgestopt de de Belgische defensie. De Cats lijken geen vuist meer te kunnen maken tegen een sterk spelend Japan. .Keer op keer worden de Japanners foutief afgestopt de de Belgische defensie. De Cats lijken geen vuist meer te kunnen maken tegen een sterk spelend Japan. 13:2813 uur 28. Japan bouwt voorsprong uit. Japan vergroot de kloof naar 7 punten. België heeft nog een kleine 6 minuten om de situatie om te keren.  .Japan bouwt voorsprong uitJapan vergroot de kloof naar 7 punten. België heeft nog een kleine 6 minuten om de situatie om te keren.  13:2413 uur 24. België heeft het moeilijk met de snelle en snedige Japanners. Deze keer is het Linskens die de fout moet begaan. De Cats lijken de wedstrijd uit handen te moeten geven. .België heeft het moeilijk met de snelle en snedige Japanners. Deze keer is het Linskens die de fout moet begaan. De Cats lijken de wedstrijd uit handen te moeten geven. 13:2213 uur 22. 2 driepunters voor Japan. Meteen slaan de Japanners toe met twee driepunters. Kunnen de Belgen zich nog herstellen? .2 driepunters voor JapanMeteen slaan de Japanners toe met twee driepunters. Kunnen de Belgen zich nog herstellen? 13:2013 uur 20. Start 4e quarter. Het laatste quarter gaat van start. Trekken de Cats met een goed gevoel richting Tokio straks? .Start 4e quarterHet laatste quarter gaat van start. Trekken de Cats met een goed gevoel richting Tokio straks? 13:1813 uur 18. Einde 3e quarter: 65-65. Na een snelle aanval toont Meeseman nog eens haar klasse. Na het einde van het derde quarter houden beide teams elkaar in evenwicht: 65-65. .Einde 3e quarter: 65-65Na een snelle aanval toont Meeseman nog eens haar klasse. Na het einde van het derde quarter houden beide teams elkaar in evenwicht: 65-65. 13:1413 uur 14. Het blijf een gelijkopgaande wedstrijd in Saitama. De Cats maken dankbaar gebruik van 2 gemiste driepunters bij de Japanners en komen op een 59-63-voorsprong. .Het blijf een gelijkopgaande wedstrijd in Saitama. De Cats maken dankbaar gebruik van 2 gemiste driepunters bij de Japanners en komen op een 59-63-voorsprong. 13:1013 uur 10. Miyoshi blijft een gesel voor de Cats. Deze keer moet ze foutief worden afgestopt. .Miyoshi blijft een gesel voor de Cats. Deze keer moet ze foutief worden afgestopt. 13:0813 uur 08. Miyoshi is een van de gevaarlijkste speelsters bij de Japanners. Met een driepunter maakt ze de kloof opnieuw wat groter.  .Miyoshi is een van de gevaarlijkste speelsters bij de Japanners. Met een driepunter maakt ze de kloof opnieuw wat groter.  13:0413 uur 04. Het blijft goed op en neer gaan in deze partij. Een tweepunter van Allemand brengt de Cats opnieuw op voorsprong, waarna Japan meteen reageert. .Het blijft goed op en neer gaan in deze partij. Een tweepunter van Allemand brengt de Cats opnieuw op voorsprong, waarna Japan meteen reageert. 12:5512 uur 55. Start 3e quarter. Japan en België zijn er opnieuw klaar voor. Wie trekt het laken naar zich toe? .Start 3e quarterJapan en België zijn er opnieuw klaar voor. Wie trekt het laken naar zich toe? 12:4812 uur 48. RUST: 43-42 voor Japan. Het moet gezegd worden: Japan blijft zeer goed druk zetten op de Cats en leunt niet achterover. Na een nieuwe steal trekken de Japanners met een 43-42-voorsprong de rust in. .RUST: 43-42 voor JapanHet moet gezegd worden: Japan blijft zeer goed druk zetten op de Cats en leunt niet achterover. Na een nieuwe steal trekken de Japanners met een 43-42-voorsprong de rust in. 12:4212 uur 42. Na een misser van de Cats probeert Japan het met een snelle tegenaanval. Dat is echter buiten Julie Vanloo gerekend. De point guard haalt de angel uit de aanval met een ultieme interceptie. .Na een misser van de Cats probeert Japan het met een snelle tegenaanval. Dat is echter buiten Julie Vanloo gerekend. De point guard haalt de angel uit de aanval met een ultieme interceptie. 12:3912 uur 39. Knappe driepunter Cats. Een heerlijke aanval over verschillende stationnetjes eindigt uiteindelijk in een knappe driepunter van onze Cats. Mooi gespeeld van België! .Knappe driepunter CatsEen heerlijke aanval over verschillende stationnetjes eindigt uiteindelijk in een knappe driepunter van onze Cats. Mooi gespeeld van België! 12:3612 uur 36. Een Japanse driepunter van Okoye brengt Japan tot op 2 punten van de Belgen. Beide teams geven elkaar geen duimbreed toe voorlopig. .Een Japanse driepunter van Okoye brengt Japan tot op 2 punten van de Belgen. Beide teams geven elkaar geen duimbreed toe voorlopig. 12:3212 uur 32. Cats op voorsprong. De pauze na het 1e quarter heeft de Cats blijkbaar deugd gedaan. Voor het eerst in deze partij heisen onze landgenotes zich op voorsprong. .Cats op voorsprongDe pauze na het 1e quarter heeft de Cats blijkbaar deugd gedaan. Voor het eerst in deze partij heisen onze landgenotes zich op voorsprong.alles weergevenalles weergeven Olympische Spelen basketbal basketbal op OS Belgian Cats taal- of schrijffout opgemerkt?

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Advertisement