Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Basketbal

Mertens na derde grandslamtitel: “Kon het niet geloven dat de match gedaan was”

Mertens na derde grandslamtitel: “Kon het niet geloven dat de match gedaan was”

za 10 juli 2021 21:55 WimbledonVeronika Kudermetova Elena Vesnina  setHsieh Su-Wei Elise Mertens 613527739 Elise Mertens en haar dubbelpartner Hsieh Su-Wei hebben de finale van het dubbelspel op Wimbledon gewonnen. Na een bloedstollende derde set klopten ze het Russische duo Kudermetova-Vesnina. Ze werkten twee matchballen weg in de tweede set en knokten zich naar de overwinning: 6-3, 5-7, 7-9. Kudermetova en Vesnina speelden nog maar drie toernooien samen, maar leken perfect op elkaar ingespeeld. Het Russische duo maakte een sterke start. Met behulp van agressief tennis aan het net wonnen ze makkelijk de eerste set.   Elise Mertens en Hsieh Su-Wei konden ook in de tweede set geen vuist maken. Bij een 5-4-stand mocht Vesnina de klus klaren op eigen service. Ze kreeg twee matchballen, maar die werkte het Belgisch-Taiwanese duo weg.   Het was een kantelpunt in de wedstrijd. Kudermetova, die een dijk van een partij speelde aan het net, stapelde de foutjes op en keek beteuterd naar het scorebord. Dat gaf plots een gelijke setstand weer.   In de derde set leken de Russinnen van slag. Bij 5-3 mocht Mertens een poging doen om de match uit te serveren, maar ook die was tevergeefs. Er werd gevochten voor elk punt in elke rally. Tot 7-7 gunden de speelsters elkaar niets.   Hsieh Su-Wei pakte uit met een sterk opslagspel op het cruciale moment. Het signaal voor Mertens om door te duwen. Na een bloedstollend slot kwam dan toch de verlossing: 7-9 en een derde grandslamtitel in het dubbelspel voor onze landgenote. Een die ze zich nog lang zal herinneren. Elise Mertens: “We zijn ervoor blijven vechten” Vol adrenaline analyseert Elise Mertens een bloedstollende match. “De eerste set speelden de Russinnen heel goed”, opent ze. “Ze kregen twee matchballen, die we konden wegwerken.”   “In het begin maakten we wat veel fouten, maar we groeiden als team in de wedstrijd. Een goede communicatie en voor elke bal blijven gaan, hebben het verschil gemaakt”, weet de nummer 1 van de wereld in het dubbelspel. Daarna volgde een straffe comeback. “We konden het op het einde niet geloven dat het gedaan was, zo spannend was het. We zijn ervoor blijven vechten, want het was een grandslamfinale. Die speel je niet elke dag.” We zijn ervoor blijven vechten, want een grandslamfinale speel je niet elke dag. Elise Mertens “Hsieh is a magician”, zegt Elise Mertens met de brede glimlach op de persconferentie. “Ze is iemand die aan het net alles kan. Het is een mooie speelster om naar te kijken.”   Onze landgenote geniet van het spelletje met haar nieuwe dubbelpartner. “Ik win voor het eerst een grandslamtoernooi op gras, wat Hsieh haar favoriete ondergrond is. Ze won hier in 2019 en we wilden vandaag haar titel verdedigen.” “Ik krijg zeer vaak de vraag of ik niet beter zou focussen op het enkelspel”, deelt Mertens. “Maar het is mijn leven en ik doe wat ik graag doe. Zo zie je maar, het is mijn derde grandslamtitel!”   Fase per fase 20:3520 uur 35. 20:3520 uur 35. 20:1820 uur 18. Het is zover! Elise Mertens pakt haar derde grandslamtitel in het dubbelspel! Ze gaat met haar Taiwanese partner door de opslag van de Russen na een bloedstollend slot! .Het is zover!Elise Mertens pakt haar derde grandslamtitel in het dubbelspel! Ze gaat met haar Taiwanese partner door de opslag van de Russen na een bloedstollend slot! 20:1220 uur 12. Love game! Bam! Hsieh pakt uit met een love game. 8-7 voorsprong. Een break alsjeblieft, als het even kan? .Love game!Bam! Hsieh pakt uit met een love game. 8-7 voorsprong. Een break alsjeblieft, als het even kan? 20:0820 uur 08. Nog steeds niet gedaan! Mertens en Hsieh volgen het voorbeeld van hun tegenstander en pakken uit met de rebreak. Hsieh staat alert te tennissen en dwingt haar opponent in de fout. 7-7! .Nog steeds niet gedaan!Mertens en Hsieh volgen het voorbeeld van hun tegenstander en pakken uit met de rebreak. Hsieh staat alert te tennissen en dwingt haar opponent in de fout. 7-7! 20:0120 uur 01. Dan toch de break. Is dit de beslissing? Mertens heeft het moeilijk met haar eerste service. Het Russische duo breakt en mag serveren voor de wedstrijd. .Dan toch de breakIs dit de beslissing? Mertens heeft het moeilijk met haar eerste service. Het Russische duo breakt en mag serveren voor de wedstrijd. 19:5919 uur 59. Op het puntje van de stoel. Kan het nog spannender? Een retorisch vraagje, want het antwoord is neen. Elk punt is een ware strijd, met meerdere deuces. Kudermetova en Vesnina kunnen breaken op de opslag van Mertens, maar onze landgenote toont veerkracht. .Op het puntje van de stoelKan het nog spannender? Een retorisch vraagje, want het antwoord is neen. Elk punt is een ware strijd, met meerdere deuces. Kudermetova en Vesnina kunnen breaken op de opslag van Mertens, maar onze landgenote toont veerkracht. 19:5519 uur 55. Op weg naar een marathonmatch? . De Russische dames geven niet op. Kudermetova is scherp aan het net en zorgt met goeie ingrepen voor een gelijke score. .Op weg naar een marathonmatch? De Russische dames geven niet op. Kudermetova is scherp aan het net en zorgt met goeie ingrepen voor een gelijke score. 19:5319 uur 53. Kudermetova speelt erg indrukwekkend met haar korte volleys aan het net. Dirk Gerlo op Radio 1.Kudermetova speelt erg indrukwekkend met haar korte volleys aan het net.Dirk Gerlo op Radio 1 19:5119 uur 51. 6-5! Vesnina aan de opslag. Bij een break van Mertens en Hsieh gaat de titel naar de Belgische en de Taiwanese.  .6-5!Vesnina aan de opslag. Bij een break van Mertens en Hsieh gaat de titel naar de Belgische en de Taiwanese.  19:5019 uur 50. Wat een spanning, het publiek geniet ervan! Er zitten nog steeds 14.000 toeschouwers. Dirk Gerlo op Radio 1.Wat een spanning, het publiek geniet ervan! Er zitten nog steeds 14.000 toeschouwers.Dirk Gerlo op Radio 1 19:4919 uur 49. Wat een spanning! De opslag van Hsieh loopt niet vlotjes. De Russische dames krijgen een breakpunt op 5-5, maar kunnen dat niet benutten. .Wat een spanning! De opslag van Hsieh loopt niet vlotjes. De Russische dames krijgen een breakpunt op 5-5, maar kunnen dat niet benutten. 19:4519 uur 45. Kudermetova is duidelijk niet van plan de titel weg te geven. Met een staalharde service brengt ze de score in evenwicht: 5-5. .Kudermetova is duidelijk niet van plan de titel weg te geven. Met een staalharde service brengt ze de score in evenwicht: 5-5. 19:4219 uur 42. De kans is voorlopig gaan vliegen. Dirk Gerlo op Radio 1.De kans is voorlopig gaan vliegen.Dirk Gerlo op Radio 1 19:4119 uur 41. Rebreak! . Het is nog niet gedaan… De Russische dames gaan vlot door de opslag van Mertens. Alles te herdoen: 5-4. .Rebreak! Het is nog niet gedaan… De Russische dames gaan vlot door de opslag van Mertens. Alles te herdoen: 5-4. 19:3719 uur 37. Break! Elise Mertens mag serveren voor de wedstrijd! Maakt ze het af? .Break!Elise Mertens mag serveren voor de wedstrijd! Maakt ze het af? 19:3319 uur 33. Kudermetova stapelt de foutjes op en kijkt beteuterd. Met drie smashes op rij maakt Elise Mertens een winner. 4-3 voor Hsieh en onze landgenote. .Kudermetova stapelt de foutjes op en kijkt beteuterd. Met drie smashes op rij maakt Elise Mertens een winner. 4-3 voor Hsieh en onze landgenote. 19:2819 uur 28. Ook Kudermetova laat geen steek vallen. Na enkele goede rally's kwamen Mertens en Hsieh op 30-30, maar de 24-jarige zorgt ervoor dat de stand in evenwicht blijft. .Ook Kudermetova laat geen steek vallen. Na enkele goede rally’s kwamen Mertens en Hsieh op 30-30, maar de 24-jarige zorgt ervoor dat de stand in evenwicht blijft. 19:2419 uur 24. Mertens op volle toeren: 3-2. Elise Mertens slaat een ace en brengt de score op 3-2. Het verschil met het begin van de wedstrijd is groot.  .Mertens op volle toeren: 3-2Elise Mertens slaat een ace en brengt de score op 3-2. Het verschil met het begin van de wedstrijd is groot.  19:2019 uur 20.alles weergevenalles weergeven , Wimbledon Elise Mertens Su-Wei Hsieh taal- of schrijffout opgemerkt?

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Schaken

In een korte wedstrijddag van PogChamps 3 kwartfinales versloeg Tubbo CodeMiko in de troostbeugel. Hij speelt Neeko in de halve finale van de troostbeugel....

Formule 1

hockeyfinale racing – gantoiseclock 14:5614 uur 56. Wie kroont zich tot landskampioen hockey? In Louvain-la-Neuve strijden Gantoise en de Brusselse club Gantoise dit weekend...

Advertisement