Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Martinez is duidelijk over zijn toekomst: “Mijn focus blijft bij de Rode Duivels”

Martinez is duidelijk over zijn toekomst: “Mijn focus blijft bij de Rode Duivels”

De toekomst van Martinez: “Zal zorgen dat we klaar zijn voor september en oktober” Roberto Martinez nam uitgebreid de tijd om elke vraag te beantwoorden. Het persmoment duurde uiteindelijk een uur en Martinez gaf een ontspannen indruk. Bij de allereerste vraag waren de twijfels over zijn eigen toekomst al de wereld uitgeholpen. Hij blijft bondscoach en technisch directeur.   “Er is veel over mijn toekomst gesproken, maar ikzelf heb dat zeker nooit aangewakkerd. Mijn focus blijft heel duidelijk (op de Rode Duivels). De ontgoocheling was groot, maar over 8 weken spelen we al drie belangrijke WK-kwalificatiematchen. En in oktober is er de Nations League. Ik zal zorgen dat de ploeg klaar is voor september en oktober.”   Over de toekomst van Thierry Henry in de staf van Martinez kwam er geen nieuws. “De samenwerking met Thierry heeft ons altijd veel bijgedragen. Of de samenwerking wordt voortgezet zal ook afhangen van zijn persoonlijke situatie, maar op dit moment is er geen beslissing genomen.” Nederlaag tegen Italië: “Niet efficiënt genoeg en veel gereisd” Roberto Martinez heeft zes dagen de tijd gehad om na te denken over de teleurstellende match tegen Italië. De Rode Duivels verloren, maar ze ondergingen ook de wedstrijd. Het verschil lag in details, is zijn conclusie.   “Ik vind niet dat we gefaald hebben door de halve finale niet te halen. Falen zou zijn als je niet probeert te winnen. Op dat vlak waren alle spelers uitzonderlijk. Kijk maar naar Witsel en De Bruyne en dit team heeft willen afzien tegen Portugal.”   “Tegen Italië waren we onszelf niet. Daar moet je Italië krediet voor geven, maar een van de conclusies die ik heb getrokken is dat sommige nationale ploegen zoals wij veel energie hebben moeten steken in het reizen. Het waren stressvolle weken met 10 vluchten. Italië speelde meestal in Rome.”   “We waren niet op ons best in de eerste helft tegen Italië en dat is ook iets waar we aan moeten werken. We creëerden voldoende kansen, maar waren niet altijd efficiënt genoeg. In de groepsfase kom je daar soms mee weg, maar Italië was wel efficiënt. Dat zijn kleine verschillen.”   “Ook al gaven we de bal soms te makkelijk weg en waren we minder energiek dan anders, dan nog vond ik dat hun doelman Donnarumma voor hun beste momenten zorgde. Dat toont dat we echt wel gedreigd hebben.” Ook al gaven we tegen Italië de bal soms te makkelijk weg, dan nog vond ik dat hun doelman Donnarumma voor hun beste momenten zorgde. Niets nagelaten op EK? “We hebben de Europese kampioen verslagen” Roberto Martinez was het niet eens met de kritiek dat België op het EK – in tegenstelling tot op het WK – geen resultaat en ook geen attractief voetbal heeft nagelaten.    “We hebben vier matchen gewonnen zonder verlengingen of penalty’s en we hebben de Europese kampioen verslagen.”   “Maar ik aanvaard kritiek en ik aanvaard dat ik verantwoordelijk word gehouden voor de uitschakeling. Maar ik heb geen spijt van mijn keuzes. Het waren geen gokken, maar achteraf merk je soms dat iets anders uitdraait.”   Volgens de bondscoach is deze generatie ook zeker nog niet over zijn top. Meer nog, de selectie was sterker dan drie jaar geleden in Rusland. “Op het WK hadden we een groter probleem gehad als iemand als Castagne was uitgevallen op de flank. Nu hebben we op elke positie twee opties.”   “Wat veranderd is, zijn de verwachtingen. Het is een verrassing geworden als België verliest. We moeten natuurlijk alert blijven wat onze concurrenten vanaf nu gaan doen, maar zowel tegen Portugal als tegen Italië toonden we de wil om af te zien.”   “Dat onze aanpak nu te pragmatisch was? Dat vind ik veel te zwart-wit. Tegenstanders speelden anders. Daar heeft het ook veel mee te maken. Ik vond tegen Portugal dat we enkel in de laatste 20 minuten pragmatisch waren. Tegen Italië was het anders, maar daar zijn veel redenen voor. Ze spelen niet voor niets de finale.” Verjonging? “Geen enkele speler heeft aangegeven te willen stoppen” Roberto Martinez moet in de volgende weken ook nadenken over de toekomst. Van de oudere spelers lijkt er niet meteen iemand af te haken. “Er is geen speler waarvan ik nu denk dat ik hem niet meer zal oproepen”, zei Martinez.   “En er heeft mij ook geen enkele speler gezegd dat hij zal stoppen zoals Dembélé of Fellaini na het WK. Als we het EK hadden gewonnen was er bij sommige spelers misschien het gevoel geweest dat hun job erop zit.”   Toch zal de Belgische selectie op korte of middellange termijn moeten verjongen. Martinez zei daarover dat hij een lijst van 12 spelers heeft, die in het oog worden gehouden voor het WK in Qatar.   “Er zijn 4 spelers die een goede kans hebben om er bij te komen. Doku natuurlijk, maar ook Vanheusden, De Ketelaere en Verschaeren. De andere 8 hebben een kans om de concurrentie aan te gaan.”    “De volgende maanden worden voor al deze spelers heel belangrijk. Een land als België kan zich niet veroorloven om talenten verloren te laten gaan. Ik leg veel focus op het besef bij jonge spelers dat ze zullen spelen als ze laten zien dat ze er klaar voor zijn. Maar ik selecteer ook geen jonge spelers enkel voor de vorm.” Ik leg veel focus op het besef bij jonge spelers dat ze zullen spelen als ze laten zien dat ze er klaar voor zijn. Maar ik selecteer ook geen jonge spelers enkel voor de vorm.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Atletiek

Elise Vanderelst (archieffoto)

Advertisement