Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Zelfde circuit, zelfde winnaar in Oostenrijk: Verstappen rijdt naar derde zege op rij

Zelfde circuit, zelfde winnaar in Oostenrijk: Verstappen rijdt naar derde zege op rij

Oostenrijk kleurt oranje. Een week na de overwinning van Max Verstappen op de Red Bull Ring, doet de Nederlander dat nog eens over. Van start tot finish reed Max soeverein aan de leiding.   Achter de Red Bull van Verstappen viel wel heel wat te beleven. Al na 4 bochten gingen Sergio Perez en Lando Norris in het duel. De Mexicaan eindigde in de grindbak en viel terug naar plek 10, de jonge rijder van McLaren kreeg een tijdstraf van 5 seconden.    Met Perez moest Mercedes geen rekening meer houden. Hamilton en Bottas passeerden Norris en leken op weg naar een flinke smak punten, maar een probleempje bij de Britse wereldkampioen gooide roet in het eten.   Bottas ging voorbij zijn ploegmaat naar plaats 2. Lando Norris profiteerde optimaal en reed naar een podiumplek. Hamilton moet tevreden zijn met plek 4 en ziet Verstappen 32 punten uitlopen in de WK-stand. “Campeone, campeone! Olé, olé, olé!” Onder luid gejoel van de Nederlandse fans rijdt Max Verstappen over de finishlijn. De “Max Mania” zorgde voor sfeer in Oostenrijk. Daar heeft de leider in de WK-stand ook van genoten.   “De wagen was geweldig, een plezier om mee te rijden”, deelt Verstappen mee. “Ik ben zelf een beetje verbaasd, ik had niet verwacht dat het zo goed zou zijn.”   “Het is ongelooflijk om zoveel oranje te zien hier”, zegt hij terwijl zijn fans in de tribune luidkeels hun held toezingen. “Dat zorgde voor een gigantische boost aan motivatie!” Voor Red Bull is het al de vijfde overwinning op rij dit seizoen. Norris klopt een Mercedes, maar baalt “Ik kan je niet verstaan!”, roept Lando Norris naar de interviewer. Het publiek is uitzinning om zijn podiumplek. “Bedankt aan jullie, de fans!”    De Brit met Vlaamse roots moest een straftijd van 5 seconden uitzitten. Dat bleef na de race even nazinderen. ‘”Ik ben een beetje teleurgesteld, want ik verdiende de tweede plek.”   “Ik duwde Perez niet van de baan en vond de straf een beetje overdreven”, vindt het jonge talent. “Het was voor het eerst in jaren dat we Mercedes het vuur aan de schenen kunnen leggen, dat smaakt naar meer!” Ik duwde Perez niet van de baan en vond de straf een beetje overdreven. Lando Norris, McLaren De vreugde is groot bij McLaren. Net niet voor Russell George Russell rijdt alweer een knap seizoen in een matige wagen. Hij stuurde zijn Williams gisteren tot in Q3 en mocht op plaats 8 beginnen aan de race vandaag.   Na wat terugval herpakte de jonge Brit zich en leek hij voor het eerst punten te pakken voor Williams dit seizoen. Daar stak ex-wereldkampioen Fernando Alonso een stokje voor in de slotronden. De top 10:

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Formule 1

hockeyfinale racing – gantoiseclock 14:5614 uur 56. Wie kroont zich tot landskampioen hockey? In Louvain-la-Neuve strijden Gantoise en de Brusselse club Gantoise dit weekend...

Schaken

In een korte wedstrijddag van PogChamps 3 kwartfinales versloeg Tubbo CodeMiko in de troostbeugel. Hij speelt Neeko in de halve finale van de troostbeugel....

Advertisement