Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Federer (39) voor 7e keer op rij naar kwartfinales op Wimbledon

Federer (39) voor 7e keer op rij naar kwartfinales op Wimbledon

In 2001 haalde Federer op Roland Garros zijn eerste kwartfinale op een grandslamfinale, ruim 20 jaar later draait de Zwitser nog altijd mee aan de top. Voor de 7e keer op rij haalt hij de kwartfinales op Wimbledon, waarmee hij de oudste kwartfinalist is op een grand slam sinds 1977.   Tegen de 13 jaar jongere Lorenzo Sonego moest hij in de eerste set zwoegen. Federer gaf een break bij 5-4 nog uit handen, maar trok de set uiteindelijk met 7-5 naar zich toe. Een korte regenpauze tussendoor had duidelijk deugd gedaan.   In de volgende sets ging het steeds vlotter voor de 20-voudige grandslamwinnaar. In de kwartfinale neemt Federer het op tegen Daniil Medvedev of Hubert Hurkacz, een wedstrijd die werd afgeblazen door de regen en de invallende duisternis.   Federer is na een knie-operatie op zoek naar zijn 9e eindzege op Wimbledon. Vorige maand gaf hij in de 4e ronde van Roland Garros op om zich volledig te kunnen focussen op zijn favoriete grastoernooi. Fase per fase 21:1221 uur 12. Federer stoot door. Na een moeilijke eerste set ging het steeds vlotter voor Federer. De Zwitser staat in de kwartfinales na 6-2 in de 3e set. .Federer stoot doorNa een moeilijke eerste set ging het steeds vlotter voor Federer. De Zwitser staat in de kwartfinales na 6-2 in de 3e set. 20:4320 uur 43. Ook set 2 voor Federer. Sonego speelt een verdienstelijke wedstrijd, maar wordt nog niet beloond op het scorebord. Hij kon geen breakkans afdwingen in de 2e set, Federer sloeg één keer toe en kon zo doorstomen naar 6-4. .Ook set 2 voor FedererSonego speelt een verdienstelijke wedstrijd, maar wordt nog niet beloond op het scorebord. Hij kon geen breakkans afdwingen in de 2e set, Federer sloeg één keer toe en kon zo doorstomen naar 6-4. 20:4220 uur 42. 20:1120 uur 11. Eerste set binnen. Federer kan toch een tiebreak vermijden. Hij dwingt – opnieuw met wat moeite – een break af en kan de set nu wil in de wacht slepen. Heeft de regenpauze deugd gedaan? .Eerste set binnenFederer kan toch een tiebreak vermijden. Hij dwingt – opnieuw met wat moeite – een break af en kan de set nu wil in de wacht slepen. Heeft de regenpauze deugd gedaan? 19:2019 uur 20. 5-5. Federer zal nog wat meer moeten vechten in de eerste set. Lorenzo Sonego komt zowaar op 40-0 op de opslag van Federer en brengt de stand weer in evenwicht. De Zwitser zal zijn ticket voor de kwartfinales niet cadeau krijgen. .5-5Federer zal nog wat meer moeten vechten in de eerste set. Lorenzo Sonego komt zowaar op 40-0 op de opslag van Federer en brengt de stand weer in evenwicht. De Zwitser zal zijn ticket voor de kwartfinales niet cadeau krijgen. 19:1319 uur 13. 5-3. Federer heeft lang moeten zwoegen, maar heeft dan toch zijn eerste break kunnen afdwingen en bevestigen. De Zwitser neemt een optie op de eerste set. .5-3Federer heeft lang moeten zwoegen, maar heeft dan toch zijn eerste break kunnen afdwingen en bevestigen. De Zwitser neemt een optie op de eerste set.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Formule 1

hockeyfinale racing – gantoiseclock 14:5614 uur 56. Wie kroont zich tot landskampioen hockey? In Louvain-la-Neuve strijden Gantoise en de Brusselse club Gantoise dit weekend...

Schaken

In een korte wedstrijddag van PogChamps 3 kwartfinales versloeg Tubbo CodeMiko in de troostbeugel. Hij speelt Neeko in de halve finale van de troostbeugel....

Advertisement