Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Basketbal

Wat een drama! Belgian Cats missen EK-finale op de buzzer

Wat een drama! Belgian Cats missen EK-finale op de buzzer

za 26 juni 2021 22:41 EK basketbalServië  quartersBelgië 231179219223192041874 73 De nationale basketbalvrouwen zijn er net niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale van het Europees kampioenschap. Tegen Servië ging het op en neer, maar de beslissende score viel een milliseconde te laat binnen. Morgen om 18 uur bikkelen de Belgian Cats tegen Wit-Rusland om een (tweede) bronzen medaille. ONWAARSCHIJNLIJK! Cats scoren net na de buzzer en verliezen nipt van Servië De Belgian Cats wisten op voorhand dat Servië een fysiek sterke tegenstander was. Dat werd snel duidelijk in de openingsminuten. De Servische dames zetten hoog druk en scoorde nagenoeg elk shot dat ze ondernamen.  De Cats keken al snel aan tegen een fikse achterstand. Emma Meesseman werd niet bereikt, maar dankzij enkele driepunters van Hanne Mestdagh en Julie Allemand werd de schade beperkt tot 6 punten achterstand na quarter 1. In het 2e quarter was het aan de Belgen om een verschroeiende start te maken. Na een rommelige fase, nam Julie Allemand de regie in handen. Onder haar impuls gingen de Cats op en over hun tegenstander. Na de rust kwam er zand in de machine bij de Cats. Aanvallend stuitten ze op een muur, defensief vonden ze geen antwoord op Vasic en Crvendakic. Met dank aan de eerste puntjes van Emma Meesseman klampten de Cats vast aan hun voorsprong. Een thriller. Daar stevenden de Cats alweer op af. In het absolute slot deden de Belgische dames er alles aan op een nipte achterstand om te buigen in een overwinning.    En bijna was het zover. Kim Mestdagh scoorde op de buzzer de winnende treffer, maar de bal verliet haar hand een fractie van een seconde te laat. Geen finale voor de Belgian Cats, wel een wedstrijd om het brons tegen Wit-Rusland. Cats en Servië doen 18 minuten over de laatste 3 minuten België: Allemand 18, Delaere 14, Kim Mestdagh 11, Meesseman 8, Hanne Mestdagh 7, Linskens 8, Massey 5 en Geldof 2. Kim Mestdagh: “Toch jammer dat die review bestaat” Kim Mestdagh was de hoofdrolspeelster in de slotseconden van de wedstrijd. Hoe heeft zij die beleefd? “Ik wist dat het nog 1 seconde was en nam het shot. Dat ging erin”; vertelt ze.   “Op een of andere manier dacht ik dat niet kon doen binnen de seconde. Dat die review bestaat, is wel jammer”, lacht Mestdagh. “Ik voelde het meteen. Emma vroeg nog wat mijn gevoel was en ik zei dat het te laat was. Maar dan nog, je weet het nooit.” Voelde dat het te laat was, maar je weet nooit. Kim Mestdagh “2 minuten voor het einde dachten we dat Servië sterker was. Op een of andere zotte manier, creëer je dan toch die hoop. Die wordt na 1 minuut door een review weer weggenomen.”   Mestdagh is trots op de prestatie van de Cats tegen Servië. “Het was een moeilijke wedstrijd. We zijn blijven vechten, blijven knokken. Ook al hadden we enkele moeilijke momenten.” “Onze start was niet goed, zij beginnen scherp en scoren aan 100%. In de 2e helft gaven we te veel rebounds weg.” “Uiteindelijk is het een prestatie om trots op te zijn, maar dat is moeilijk om te beseffen nu”, besluit de Belgian Cat. Philip Mestdagh: “Te veel offensieve rebounds weggegeven” Kim Mestdagh: “Had wel het gevoel dat het te laat was” Delaere: “We hoopten toch even op dat mirakel” , Servië – België 22:4522 uur 45. Bekijk het vierde kwart tussen de Belgian Cats en Servië.Bekijk het vierde kwart tussen de Belgian Cats en Servië 22:4322 uur 43. ONWAARSCHIJNLIJK! Cats scoren net na de buzzer en verliezen nipt van Servië.ONWAARSCHIJNLIJK! Cats scoren net na de buzzer en verliezen nipt van Servië 22:4222 uur 42. Punt Mestdagh telt niet! Net te laat! De buzzer beater van Kim Mestdagh verliet net te laat haar handen. De Servische dames spelen de finale tegen Frankrijk. De Belgen Cats strijden om brons tegen Wit-Rusland. .Punt Mestdagh telt niet!Net te laat! De buzzer beater van Kim Mestdagh verliet net te laat haar handen. De Servische dames spelen de finale tegen Frankrijk. De Belgen Cats strijden om brons tegen Wit-Rusland. 22:4122 uur 41. Buzzer beater?? ONWAARSCHIJNLIJK! Kim Mestdagh schiet raak op de buzzer. Maar is het op tijd voor de overwinning? .Buzzer beater??ONWAARSCHIJNLIJK! Kim Mestdagh schiet raak op de buzzer. Maar is het op tijd voor de overwinning? 22:4022 uur 40. Cats en Servië doen 18 minuten over de laatste 3 minuten.Cats en Servië doen 18 minuten over de laatste 3 minuten 22:3922 uur 39. Verlengingen? Aan de overkant scoort Brooks haar vrijworpen. Maar Kim Mestdagh antwoordt meteen met een bom! Nog 1 puntje… .Verlengingen?Aan de overkant scoort Brooks haar vrijworpen. Maar Kim Mestdagh antwoordt meteen met een bom! Nog 1 puntje… 22:3722 uur 37. Hanne Mestdagh krijgt 2 vrijworpen. Ze mist de 1e, nummer 2 gaat wel binnen. Nog 2 punten achterstand met 7 seconden op de klok. .Hanne Mestdagh krijgt 2 vrijworpen. Ze mist de 1e, nummer 2 gaat wel binnen. Nog 2 punten achterstand met 7 seconden op de klok. 22:3522 uur 35. Linskens maakt lelijke val. Kyara Linskens incasseert een fout en valt hard. De scheidsrechter overlegt of er sprake was van een opzettelijke fout. .Linskens maakt lelijke valKyara Linskens incasseert een fout en valt hard. De scheidsrechter overlegt of er sprake was van een opzettelijke fout. 22:3422 uur 34. Linskens scoort snel, maar de Belgen begaan een fout. Opnieuw vrijworpen. Met een beetje geluk gaat de eerste poging binnen, de tweede wordt gemist. .Linskens scoort snel, maar de Belgen begaan een fout. Opnieuw vrijworpen. Met een beetje geluk gaat de eerste poging binnen, de tweede wordt gemist. 22:3322 uur 33. Ook Servië krijgt 2 vrijworpen. Jovanovic blijft koel en maakt 2 op 2. .Ook Servië krijgt 2 vrijworpen. Jovanovic blijft koel en maakt 2 op 2. 22:3122 uur 31. Delaere dwingt een fout af en krijgt vrijworpen. Ze scoort de beide en brengt de Cats op 2 punten. .Delaere dwingt een fout af en krijgt vrijworpen. Ze scoort de beide en brengt de Cats op 2 punten. 22:2822 uur 28. De Cats hebben 4 punten nodig in 30 seconden. Coach Philip Mestdagh maakt gebruik van een time out. .De Cats hebben 4 punten nodig in 30 seconden. Coach Philip Mestdagh maakt gebruik van een time out. 22:2622 uur 26. Vasic dribbelt zich een weg door de defensie en maakt het af. Het verschil is nu 4 punten. De beslissende score? .Vasic dribbelt zich een weg door de defensie en maakt het af. Het verschil is nu 4 punten. De beslissende score? 22:2522 uur 25. Nog anderhalve minuut… 2 punten achterstand met nog anderhalve minuut op de klok. Wat kunnen de Cats nog? .Nog anderhalve minuut…2 punten achterstand met nog anderhalve minuut op de klok. Wat kunnen de Cats nog? 22:2522 uur 25. Iedereen zit toch op z'n tandvlees hoor. Commentator Kris Meertens.Iedereen zit toch op z’n tandvlees hoor.Commentator Kris Meertens 22:2422 uur 24. Meesseman beleeft een lastige avond, maar pakt wel heel wat verdedigende rebounds. De Cats scoren niet in de tegenaanval, Anderson doet dat wel voor Servië. .Meesseman beleeft een lastige avond, maar pakt wel heel wat verdedigende rebounds. De Cats scoren niet in de tegenaanval, Anderson doet dat wel voor Servië. 22:2222 uur 22. Servië voert de druk op en scoort. Kan België na een paar wissels de bordjes weer in evenwicht hangen? .Servië voert de druk op en scoort. Kan België na een paar wissels de bordjes weer in evenwicht hangen? 22:2022 uur 20. Spanning troef! 60-60 en nog 5 minuten op de klok.  .Spanning troef!60-60 en nog 5 minuten op de klok.  22:1922 uur 19. Na een time-out begint België met een frisse combinatie. Mestdagh pakt uit met een goede layup. Aan de overkant valt meteen erna een bom. .Na een time-out begint België met een frisse combinatie. Mestdagh pakt uit met een goede layup. Aan de overkant valt meteen erna een bom. 22:1922 uur 19. Delaere mag door gaan en scoort eenvoudige basket.Delaere mag door gaan en scoort eenvoudige basketalles weergevenalles weergeven Belgian Cats EK basketbal basketbal taal- of schrijffout opgemerkt?

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Formule 1

hockeyfinale racing – gantoiseclock 14:5614 uur 56. Wie kroont zich tot landskampioen hockey? In Louvain-la-Neuve strijden Gantoise en de Brusselse club Gantoise dit weekend...

Schaken

In een korte wedstrijddag van PogChamps 3 kwartfinales versloeg Tubbo CodeMiko in de troostbeugel. Hij speelt Neeko in de halve finale van de troostbeugel....

Advertisement