Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Wat een anti-climax! Belgian Cats missen EK-finale op de buzzer

Wat een anti-climax! Belgian Cats missen EK-finale op de buzzer

ONWAARSCHIJNLIJK! Cats scoren net na de buzzer en verliezen nipt van Servië De Belgian Cats wisten op voorhand dat Servië een fysiek sterke tegenstander was. Dat werd snel duidelijk in de openingsminuten. De Servische dames zetten hoog druk en scoorde nagenoeg elk shot dat ze ondernamen.  De Cats keken al snel aan tegen een fikse achterstand. Emma Meesseman werd niet bereikt, maar dankzij enkele driepunters van Hanne Mestdagh en Julie Allemand werd de schade beperkt tot 6 punten achterstand na quarter 1. In het 2e quarter was het aan de Belgen om een verschroeiende start te maken. Na een rommelige fase, nam Julie Allemand de regie in handen. Onder haar impuls gingen de Cats op en over hun tegenstander. Na de rust kwam er zand in de machine bij de Cats. Aanvallend stuitten ze op een muur, defensief vonden ze geen antwoord op Vasic en Crvendakic. Met dank aan de eerste puntjes van Emma Meesseman klampten de Cats vast aan hun voorsprong. Een thriller. Daar stevenden de Cats alweer op af. In het absolute slot deden de Belgische dames er alles aan op een nipte achterstand om te buigen in een overwinning.    En bijna was het zover. Kim Mestdagh scoorde op de buzzer de winnende treffer, maar de bal verliet haar hand een fractie van een seconde te laat. Geen finale voor de Belgian Cats, wel een wedstrijd om het brons tegen Wit-Rusland. Cats en Servië doen 18 minuten over de laatste 3 minuten België: Allemand 18, Delaere 14, Kim Mestdagh 11, Meesseman 8, Hanne Mestdagh 7, Linskens 8, Massey 5 en Geldof 2. Kim Mestdagh: “Toch jammer dat die review bestaat” Kim Mestdagh was de hoofdrolspeelster in de slotseconden van de wedstrijd. Hoe heeft zij die beleefd? “Ik wist dat het nog 1 seconde was en nam het shot. Dat ging erin”; vertelt ze.   “Op een of andere manier dacht ik dat niet kon doen binnen de seconde. Dat die review bestaat, is wel jammer”, lacht Mestdagh. “Ik voelde het meteen. Emma vroeg nog wat mijn gevoel was en ik zei dat het te laat was. Maar dan nog, je weet het nooit.” Ik voelde dat het te laat was, maar je weet nooit. Kim Mestdagh “2 minuten voor het einde dachten we dat Servië sterker was. Op een of andere zotte manier, creëer je dan toch die hoop. Die wordt na 1 minuut door een review weer weggenomen.”   Mestdagh is trots op de prestatie van de Cats tegen Servië. “Het was een moeilijke wedstrijd. We zijn blijven vechten, blijven knokken. Ook al hadden we enkele moeilijke momenten.” “Onze start was niet goed, zij beginnen scherp en scoren aan 100%. In de 2e helft gaven we te veel rebounds weg.” “Uiteindelijk is het een prestatie om trots op te zijn, maar dat is moeilijk om te beseffen nu”, besluit de Belgian Cat. Philip Mestdagh: “Te veel offensieve rebounds weggegeven” Kim Mestdagh: “Had wel het gevoel dat het te laat was” Delaere: “We hoopten toch even op dat mirakel”

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Atletiek

Elise Vanderelst (archieffoto)

Advertisement