Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Verstappen is ongenaakbaar op het Oostenrijkse thuiscircuit van zijn werkgever

Verstappen is ongenaakbaar op het Oostenrijkse thuiscircuit van zijn werkgever

Samenvatting van de GP Formule 1 van Oostenrijk Verstappen domineerde van begin tot einde Op het circuit van Spielberg stond er vandaag geen maat op Max Verstappen. De Nederlander kende een perfecte start in de GP van Stiermarken en gaf de leiding nooit uit handen.    Achter hem groeide de achterstand van Hamilton ronde na ronde. De Brit trok in de voorlaatste ronde de pitstraat in voor een stel nieuwe banden om vervolgens nog de snelste tijd neer te zetten in de laatste ronde. Het leverde Hamilton een extra punt op.   Valtteri Bottas werd na zijn slip in de pitstraat op plek vijf gezet aan de start. Een trage pitstop bij Sergio Perez zorgde ervoor dat Bottas de derde plek kon veroveren.    Perez kwam nog een tweede keer binnen voor nieuwe banden en kwam zo zeer dicht bij Bottas, maar de Mexicaan strandde met zijn Red Bull op plek vier.   Voor Max Verstappen is het al zijn vierde overwinning van het seizoen op een totaal van acht races. In het klassement vergroot de Nederlander zijn voorsprong op Lewis Hamilton tot 18 punten. Ongelukkige Gasly en Russell Vlak na de start kwamen Pierre Gasly en Charles Leclerc lichtjes met elkaar in aanraking. De voorvleugel van Leclerc scheurde de achterband van Gasly aan flarden. Voor Gasly betekende dat het einde van zijn wedstrijd.   Russell leek zich met zijn Williams in de punten te rijden in Oostenrijk, maar hij kende pech met zijn wagen. Bij zijn derde passage in de pit stapte de Brit uit zijn bolide. Een gemiste kans voor Williams. De inhaalrace van Charles Leclerc Na slechte kwalificaties reden de twee Ferrari’s zich vandaag toch in de punten. Caros Sainz vertrok vanop de 12e plaats, maar eindigde zijn race op een mooie 6e plaats.   Voor Charles Leclerc zag het er even niet goed uit. Hij kwam bij de start in aanraking met Pierre Gasly en moest meteen de pitstraat in voor een nieuwe voorvleugel.   Leclerc begon aan een knappe inhaalrace en strandde aan de finish net achter zijn ploeggenoot Carlos Sainz op plek 7. Knappe race van de Monegask. Korte reacties van Verstappen, Hamilton en Bottas:

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Atletiek

Elise Vanderelst (archieffoto)

Advertisement