Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Gezondheid

Voeding om aan te komen: Deze 6 soorten helpen daarbij

Voeding om aan te komen: Deze 6 soorten helpen daarbij

Waar sommige mensen graag willen afvallen, zijn er ook mensen die voeding om aan te komen nodig hebben. Dit kan komen doordat zij last hebben van een eetstoornis, maar het kan ook door ziekte of medicatie voorkomen dat je veel gewicht verliest. Dit is natuurlijk niet fijn en kan ook erg schadelijk zijn voor de gezondheid. Daarom is het belangrijk om op een gezonde manier aan te komen door middel van voeding.

Advertisement. Scroll to continue reading.

In dit artikel kijken we naar de redenen waarom iemand moet aankomen en welke soorten voeding om aan te komen hierbij helpen.

De inhoud van dit artikel is gebaseerd op wetenschappelijke publicaties en is geschreven in samenwerking met medische specialisten / voedingsdeskundigen.

Advertisement. Scroll to continue reading.
 1. Redenen waarom je voeding om aan te komen nodig hebt
  1. 1. Overactieve schildklier
  2. 2. Reumatoïde artritis
  3. 3. Diabetes type 1
  4. 4. Voeding om aan te komen door depressie
  5. 5. Prikkelbaredarmsyndroom en andere darmziekten
  6. 6. COPD
 2. Welke voeding om aan te komen is het beste?
  1. 1. Eiwit shakes en smoothies
  2. 2. Voeding om aan te komen: Rijst
  3. 3. Noten
  4. 4. Rood vlees
  5. 5. Voeding om aan te komen: Vette vis
  6. 6. Volle yoghurt

Redenen waarom je voeding om aan te komen nodig hebt

voeding om aan te komen plotseling gewichtsverlies
Voeding om aan te komen is nodig na plotseling gewichtsverlies

Net als dat er (medische) redenen kunnen zijn waarom iemand aankomt, bestaat er ook de mogelijkheid dat je om verscheidene redenen blijft afvallen. Tegenwoordig wordt dit vaak als een geluk gezien, terwijl het juist veel medische klachten met zich mee kan brengen. Ook vinden mensen die blijven afvallen zonder duidelijke reden het vaak helemaal niet fijn, en willen zij meer aankomen.

Er zijn verschillende mogelijkheden waarom je zoveel afvalt of bent afgevallen. Dit is vaak het gevolg van een medische indicatie, maar kan ook een teken zijn van een eetstoornis. Naast dat het belangrijk is om voeding om aan te komen te eten, is het ook belangrijk om met deze klachten naar je huisarts te gaan zodat een goede diagnose gesteld kan worden.

1. Overactieve schildklier

Bij een overactieve schildklier, maakt je lichaam teveel aan van je schildklier hormoon. Je organen en metabolisme gaan hierdoor sneller werken, waardoor je voeding en energie ook veel sneller verbrandt.

Advertisement. Scroll to continue reading.

2. Reumatoïde artritis

Dit is een auto-immuunziekte waarbij je immuun systeem het kraakbeen van je gewrichten aanvalt, wat leidt tot meerdere ontstekingen in je lichaam. Wanneer je erg veel last hebt van ontstekingen, kan je metabolisme sneller gaan werken, waardoor je meer afvalt.

3. Diabetes type 1

Wanneer je diabetes type 1 hebt, wordt je alvleesklier aangevallen waardoor deze minder insuline aanmaakt. Insuline is nodig voor het verwerken van suikers. Wanneer dit niet gebeurt, voert je nieren de suikers af, maar ze voeren daarbij ook calorieën af.

Advertisement. Scroll to continue reading.

4. Voeding om aan te komen door depressie

Sommige mensen verliezen hun eetlust wanneer ze last hebben van depressie en hebben hierdoor meer moeite met het eten van maaltijden. Doordat zij minder eten, verliezen ze ook meer gewicht.

5. Prikkelbaredarmsyndroom en andere darmziekten

Verschillende aandoeningen aan de darmen kunnen ervoor zorgen dat je gewicht verliest. Je darmen verstoren het hormoon dat je een hongergevoel geeft en hebben meer moeite met het opnemen van stoffen uit je voeding.

Advertisement. Scroll to continue reading.

6. COPD

Ook je ademhaling kan invloed hebben op je gewicht. Wanneer je last hebt van COPD of Bronchitis, kost ademhalen meer moeite waardoor je meer calorieën verbrandt. Je kan hierdoor gewicht verliezen.

Welke voeding om aan te komen is het beste?

gezonde vetten tegen afvallen Wanneer je moet aankomen om op een gezond gewicht te blijven, is het niet verstandig om allerlei junkfood te eten en frisdrank te drinken. Hoewel deze voedingsmiddelen veel calorieën bevatten, hebben ze erg weinig voedingswaarden waardoor je de juiste nutriënten misloopt. Je kan beter kiezen voor vullende en gezonde voeding die je helpen om op een gezonde manier aan te komen.

1. Eiwit shakes en smoothies

Smoothies bevatten vaak al veel calorieën en vitamines door de grote hoeveelheid fruit, maar wanneer je er eiwitpoeder aan toevoegt, vullen ze nog meer. Bovendien voorkomt het maken van je eigen smoothies dat er te veel toegevoegde suikers in zitten.

Advertisement. Scroll to continue reading.

2. Voeding om aan te komen: Rijst

Rijst is een goedkope manier om aan veel koolhydraten en vezels te komen. Een portie rijst bevat al gauw 44 gram koolhydraten, weinig vet en zo’n 204 calorieën. Wanneer je voor zilvervliesrijst kiest, krijg je hierbij ook nog eens extra vezels binnen. Vezels helpen je darmen om een gezonde omgeving op te bouwen.

3. Noten

Noten bevatten erg veel gezonde vetten en vitamines waardoor ze een goede manier zijn om veel aan te komen. Probeer hierbij wel gezouten noten te vermijden, maar eet juist ongezouten noten zonder toevoegingen. Je kan er ook voor kiezen om notenpasta’s te eten, omdat deze net zo veel vetten en vitamines bevatten.

Advertisement. Scroll to continue reading.

4. Rood vlees

Om meer spieren op te bouwen is het belangrijk dat je ook veel eiwitten binnenkrijgt. Veel eiwitten haal je uit rood vlees. Als je daarbij ook voor stukken vlees kiest die wat meer vet bevatten, krijg je ook gelijk meer calorieën binnen.

5. Voeding om aan te komen: Vette vis

Vette vis bevat veel goede vetten, waaronder omega vetzuren, die je helpen om op een gezonde manier aan te komen. Daarnaast bevat vette vis, net als rood vlees, veel eiwitten die je nodig hebt om je spieren op te bouwen.

Advertisement. Scroll to continue reading.

6. Volle yoghurt

Volle yoghurt of Griekse yoghurt bevat zowel veel eiwitten als vetten en koolhydraten. Daarnaast is yoghurt gefermenteerd en krijg je hierdoor veel probiotica binnen die goed zijn voor je darmen.

Total
0
Shares
Advertisement. Scroll to continue reading.
Delen 0
Tweet 0
Pin it 0
Share 0
Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Advertisement