Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Sterke Red Panthers gaan strijdend ten onder tegen Nederland op EK hockey

Sterke Red Panthers gaan strijdend ten onder tegen Nederland op EK hockey

VIDEO: Bekijk alle goals uit Nederland-België Vroege tegendoelpunten nekken Panthers Konden de Red Panthers de nummer 1 van de wereld het vuur aan de schenen leggen? Na een uur hockey kon je uitdrukkelijk “ja” zeggen op die vraag.    Al moesten onze Belgische hockeyvrouwen wel al snel achtervolgen. De Nederlandse Matla stond op de goede plek om de 1-0 na vijf minuten binnen te tikken.   Ook in het tweede kwart viel er een snel doelpunt te noteren. Panthers-doelvrouw Elodie Picard stond nog maar goed 23 seconden in haar doel, toen ze door Felice Albers werd geklopt.  Al doen ze Nederland wel nog wankelen in 3 kwart De kopjes gingen ondanks die dubbele achterstand niet naar beneden. Integendeel zelfs. De Red Panthers speelden een bijzonder sterk derde kwart en zorgden met een strafbal voor de aansluitingstreffer: 2-1. De gelijkmaker hing zelfs heel even in de lucht.   Het was echter Nederland dat aan het langste eind trok. In het laatste kwart zetten onze noorderburen met Caia van Maasakker een stafcorner om. Wedstrijd gespeeld.    De Red Panthers konden zich zo niet plaatsen voor de finale, maar ze kunnen wel met opgeheven hoofd de strijd om de derde plek aanvatten. Dat duel staat zondag op het programma.   Barbara Nelen: “We hebben Nederland doen twijfelen en dat is een grote stap voor ons. Ik denk dat wij de hockeywereld getoond hebben dat we lef hebben en durven spelen. We hebben gewoon goed gespeeld tegen Nederland. Vroeger zouden we gewoon verdedigen, maar nu speelden we mee.”   “We gaan er nu alles aan doen om die derde plaats en die medaille te pakken. Dat we er in Tokio niet bij zijn? Dat is heel pijnlijk. Als ik kijk naar onze ploeg dan denk ik dat we daar wel een plaats verdienen.”   Emma Puvrez: “We voelen dat we meer en meer kunnen doen tegen de sterkere landen. We staan ook niet voor niets in die halve finale. De laatste maanden hebben we heel veel bijgeleerd. Dat hebben we ook laten zien en dat is heel positief.” Barbara Nelen: “Hockeywereld getoond dat we lef hebben” Emma Puvrez: “We voelen dat we meer en meer kunnen doen tegen sterke landen”

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Schaken

In een korte wedstrijddag van PogChamps 3 kwartfinales versloeg Tubbo CodeMiko in de troostbeugel. Hij speelt Neeko in de halve finale van de troostbeugel....

Formule 1

hockeyfinale racing – gantoiseclock 14:5614 uur 56. Wie kroont zich tot landskampioen hockey? In Louvain-la-Neuve strijden Gantoise en de Brusselse club Gantoise dit weekend...

Advertisement