Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Caleb Ewan wint krachtmeting tussen sprinters in Baloise Belgium Tour

Caleb Ewan wint krachtmeting tussen sprinters in Baloise Belgium Tour

Het stuur van Jan-Willem Van Schip De derde rit in de Baloise Belgium Tour was op papier een kolfje naar de hand van de sprinters. Net als in de eerste etappe bracht een lange vlakke aanloop de renners naar het lokale parcours in Scherpenheuvel.   De vlucht van de dag kreeg al vrij snel een vrijgeleide van het peloton. In de kopgroep, met Laurens Sweeck als best geplaatste op 1’03” van de leider, was het vooral Van Schip die het meeste opviel.   De Nederlander van Beat Cycling kwam met een wel zeer opmerkelijk stuur aan de start, de “Aero Breakaway Bar”. Een eigen ontwerp van Van Schip.   Met zijn aparte stuur pakte de Nederlander de leidersplaats in het Super8 strijdlustklassement door twee van de drie tussensprints te winnen. Ewan de snelste, Alpecin-Fenix met dubbele pech Het was wachten op de laatste lokale ronde om vuurwerk te zien.  Na een eerdere val van Bouhanni, kwakte ook Jasper Philipsen tegen het asfalt in de laatste ronde.   De Belg was het speerpunt van Alpecin-Fenix in deze rit, maar bleef een tijdje op de grond zitten en moest met een verband om de knie weer verder.   In volle finale moest Alpecin-Fenix dus het geweer van schouder veranderen en alles op Tim Merlier zetten.    Lotto-Soudal had zijn trein als eerste in stelling gebracht. Die enderde in een rotvaart richting de finish. Lead-out Jasper De Buyst bracht Ewan in een zetel naar de streep, waarna de Australiër het prima afwerkte.   Na zijn twee ritzeges in de Giro, lijkt de Australiër goed hersteld te zijn van zijn knieblessure en helemaal klaar voor de Tour.   Tim Merlier schoot op enkele meters van de finish uit zijn klikpedaal, dubbele pech voor Alpecin-Fenix na de val van Philipsen.    Ackermann kwam er nog goed uit, maar geraakte niet aan het wiel van Ewan en werd tweede.   De derde plaats was voor de lead-out van Deceuninck-Quick Step, Michael Mørkøv. Hij geraakte in het gewoel zijn sprinter Mark Cavendish kwijt. Bekijk hier de laatste kilometer: Jasper Philipsen moet verzorgd worden na zijn val: Caleb Ewan: “Ik heb geluk met zulke renners in de ploeg” “De finale was lastig door de tegenwind na de laatste helling. Ik ben echt onder de indruk van het werk van mijn ploeg. We moesten wat renners gebruiken in de achtervolging van de kopgroep, maar we zaten perfect aan de voet van de laatste beklimming.”   “Na de top sleurden ze de hele weg naar de finish met de wind op kop en niemand kon ons nog voorbijsteken.”   “Ik heb geluk met zulke sterke renners in mijn ploeg. Ze zijn bijzonder slim in de laatste kilometers. We hebben ook Tosh Van Der Sande en Harry Sweeny in onze trein geïntegreerd, eerst in de UAE-Tour en nu hier. Die twee pionnen voor Kluge en De Buyst misten we nog. Ze deden hun job perfect.”   “Ik kwam met veel vertrouwen uit de Giro. De problemen aan mijn knie waren echt, ik had zelf ook liever in de Giro gebleven om nog een rit te winnen. Ik had misschien vier overwinningen kunnen behalen in plaats van twee.”   “Morgen wordt een zware dag, ik zie het als een training. Zondag zal het opnieuw een sprint worden. Het zou fijn zijn om richting de Tour te vertrekken met een extra overwinning.”   “Vertrouwen is voor een sprinter zijn sterkste wapen. Ik heb vertrouwen op dit moment en voel me dus goed.” Jan-Willem Van Schip: “Ik hou van het gevoel van snelheid” “Hard rijden is het leukste wat er is. Met z’n allen zo hard mogelijk rijden, daar word ik echt blij van. Ik hou van het gevoel van snelheid.”   “Ik ben van nature zeer optimistisch dus ik geloofde er altijd in dat we voorop konden blijven. De radio’s die we hebben deden het niet goed dus was ik niet echt op de hoogte.”   “Bedoeling was om na de laatste klim van achteren te vertrekken, maar aan de voet was het peloton daar al. Het was dan volle bak rijden en kijken waar het schip strandt.”   “Ik heb een goede zaak gedaan in het strijdlustklassement en ben blij dat ik strijd mag leveren in de Ronde van België.” Remco Evenepoel: “Als de kans er is, proberen we morgen zeker aan te vallen” “Voor een sprintersetappe verwacht je niet boven de 200 watt gemiddeld uit te komen, maar dat was wel het geval vandaag. Er is goed gereden geweest.”   “Het doel van onze ploeg is om hier zoveel mogelijk overwinningen mee te nemen. Het klassement is het belangrijkste, maar als de kans er is, zullen we morgen zeker aanvallen. Maar het is morgen vooral aan de andere ploegen.”   “Het parcours in de Ardennen twee jaar geleden was volgens mij iets zwaarder en selectiever. Alles hangt ook af van de manier van koersen.”   “Morgen is het iets langer klimmen en dat zou mij beter moeten liggen dan de eerste rit.” Rituitslag Rit 3Rituitslag Rit 3ritritalgemeenalg.  naamploegresultaat1Caleb EwanLTS3:56:432Pascal AckermannBOH+03Michael MørkøvDQT+04Danny van PoppelIWG+05Matteo MoschettiTFS+06Timothy DupontBWB+07Olav KooijTJV+08Bryan CoquardBBK+09Thibau Nys+010Nils EekhoffDSM+0  naamploegresultaat1Remco EvenepoelDQT8:13:432Yves LampaertDQT+453Gianni MarchandTIS+534Finn Fisher-BlackTJV+1:015Philippe GilbertLTS+1:066Koen BouwmanTJV+1:077Connor SwiftARK+1:09 Fase per fase 16:3316 uur 33 match afgelopen Ewan wint met overmacht!De sprinttrein van Lotto-Soudal leverde perfect werk en Ewan maakt het af! Tim Merlier schiet op het einde nog uit zijn klikpedaal. Ackermann wordt tweede en Morkov, die Cavendish kwijtraakte, derde. 16:32Laatste kilometer. Wie wint deze eerste massasprint in Scherpenheuvel?  . 16 uur 32. Laatste kilometerWie wint deze eerste massasprint in Scherpenheuvel?  16:3116 uur 31. Met een rotvaart trekt het peloton naar de laatste kilometer. Op de brede baan zien we verschillende treintjes. .Met een rotvaart trekt het peloton naar de laatste kilometer. Op de brede baan zien we verschillende treintjes. 16:3016 uur 30. De trein van Lotto-Soudal is nu vertrokken, Ewan heeft nog vier pionnen voor zich. .De trein van Lotto-Soudal is nu vertrokken, Ewan heeft nog vier pionnen voor zich. 16:2516 uur 25. Einde verhaal voor de vluchters. Op vier kilometer van de streep is het verhaal van de vluchters ten einde. Op de Dongelstraat versnelt Ballerini, maar enkele vluchters geven het nog niet meteen op. Beullens en Maestri nemen opnieuw wat voorsprong. .Einde verhaal voor de vluchtersOp vier kilometer van de streep is het verhaal van de vluchters ten einde. Op de Dongelstraat versnelt Ballerini, maar enkele vluchters geven het nog niet meteen op. Beullens en Maestri nemen opnieuw wat voorsprong. 16:2216 uur 22. Het peloton komt nu tot op 10'' van de kopgroep. Nog 4 km en we beginnen voor de laatste keer aan de Dongelstraat, het zal een gevecht worden voor de beste posities. .Het peloton komt nu tot op 10” van de kopgroep. Nog 4 km en we beginnen voor de laatste keer aan de Dongelstraat, het zal een gevecht worden voor de beste posities. 16:2116 uur 21. De laatste 6 km gaat het heel hard gaan. Sven Nys.De laatste 6 km gaat het heel hard gaanSven Nys 16:2016 uur 20. Het peloton komt op 10 km van de finish tot op 30'' van de kopgroep. .Het peloton komt op 10 km van de finish tot op 30” van de kopgroep. 16:1916 uur 19. Philipsen kan gelukkig weer verder. .Philipsen kan gelukkig weer verder. 16:17Philipsen tegen de grond. Jasper Philipsen blijft even op de grond liggen, hij kan niet meteen verder. Bij Alpecin-Fenix zullen ze nu de kaart Merlier moeten trekken. . 16 uur 17. Philipsen tegen de grondJasper Philipsen blijft even op de grond liggen, hij kan niet meteen verder. Bij Alpecin-Fenix zullen ze nu de kaart Merlier moeten trekken. 16:1416 uur 14. Laatste ronde! .Laatste ronde! 16:11Robbe Ghys weer met pech. Ghys moet van fiets wisselen, hij kan niet meer schakelen. Gisteren moest Robbe Ghys in de tijdrit ook al van fiets wisselen door een lekke band. . 16 uur 11. Robbe Ghys weer met pechGhys moet van fiets wisselen, hij kan niet meer schakelen. Gisteren moest Robbe Ghys in de tijdrit ook al van fiets wisselen door een lekke band. 16:0950''. Voor het eerst zakt het verschil met de kopgroep onder de minuut. Onder impuls van Deceuninck-Quick Step en Lotto-Soudal komt het peloton dichter. . 16 uur 09. 50''Voor het eerst zakt het verschil met de kopgroep onder de minuut. Onder impuls van Deceuninck-Quick Step en Lotto-Soudal komt het peloton dichter. 16:0816 uur 08.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming gegeven. Klik hier om dit toe te laten of ga naar https://twitter.com/i/status/1403353271041990656 15:5615 uur 56. Van Schip neemt maximum van de punten aan tussensprint. Van Schip diept opnieuw zijn voorsprong uit in het strijdlustklassement. Beullens wordt dit keer tweede, Goeman opnieuw derde. .Van Schip neemt maximum van de punten aan tussensprintVan Schip diept opnieuw zijn voorsprong uit in het strijdlustklassement. Beullens wordt dit keer tweede, Goeman opnieuw derde. 15:5515 uur 55. Het peloton komt voor een tweede keer over de finish, nog twee rondes te gaan. Hun achterstand bedraagt nog 1'22''. .Het peloton komt voor een tweede keer over de finish, nog twee rondes te gaan. Hun achterstand bedraagt nog 1’22”. 15:5315 uur 53. Er staat veel op het spel voor Cavendish. Kan hij Lefevere nog doen twijfelen met het oog op de Tour? Christophe Vandegoor.Er staat veel op het spel voor Cavendish. Kan hij Lefevere nog doen twijfelen met het oog op de Tour?Christophe Vandegoor 15:4515 uur 45. Beullens snelste aan tussensprint. Van Schip diept zijn voorsprong uit in het Super8 strijdlustklassement. Hij wordt tweede net achter Beullens. Andreas Goeman derde. .Beullens snelste aan tussensprintVan Schip diept zijn voorsprong uit in het Super8 strijdlustklassement. Hij wordt tweede net achter Beullens. Andreas Goeman derde. 15:4415 uur 44. Het peloton knabbelt aan de voorsprong van de kopgroep. Vooraan zien we vooral Van Schip sleuren, maar de voorsprong daalt naar 1'30''. .Het peloton knabbelt aan de voorsprong van de kopgroep. Vooraan zien we vooral Van Schip sleuren, maar de voorsprong daalt naar 1’30”. 15:3415 uur 34.alles weergevenalles weergeven Baloise Belgium Tourwo 09 juni – zo 13 juni 2021ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider109/06 12u48/>/>Beveren – Maarkedal175.3 kmGhysEvenepoel210/06 14u24/>Knokke-Heist – Knokke-Heist11.2 kmEvenepoelEvenepoel311/06 12u49/>/>Gingelom – Scherpenheuvel174.4 kmEwanEvenepoel412/06 11u07/>/>Hamoir – Hamoir152.7 km513/06 10u38/>/>Turnhout – Beringen178.7 km

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Schaken

In een korte wedstrijddag van PogChamps 3 kwartfinales versloeg Tubbo CodeMiko in de troostbeugel. Hij speelt Neeko in de halve finale van de troostbeugel....

Formule 1

hockeyfinale racing – gantoiseclock 14:5614 uur 56. Wie kroont zich tot landskampioen hockey? In Louvain-la-Neuve strijden Gantoise en de Brusselse club Gantoise dit weekend...

Advertisement