Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Gezondheid

Slim supplementen vergelijken: Zo kies je de juiste soorten

Slim supplementen vergelijken: Zo kies je de juiste soorten

Wanneer je supplementen gaat kopen, zal je ook supplementen vergelijken om te kijken welke het beste bij je behoefte en levensstijl past. Toch is het niet altijd even makkelijk om een keuze te maken. Zeker wanneer een winkel ontzettend veel aanbod heeft. Daarom zullen wij je op weg helpen.

Advertisement. Scroll to continue reading.

In dit artikel geven we je een aantal tips mee hoe je slim supplementen vergelijken kan. Ook vertellen we waarom het belangrijk is om supplementen te vergelijken.

De inhoud van dit artikel is gebaseerd op wetenschappelijke publicaties en is geschreven in samenwerking met medische specialisten / voedingsdeskundigen.

Advertisement. Scroll to continue reading.
 1. Waarom moet je supplementen vergelijken?
 2. Supplementen vergelijken tips
  1. 1. Let op de aanwezige stoffen
  2. 2. Kijk naar wat jij nodig hebt
  3. 3. Houd rekening met de kwaliteit
  4. 4. Vermijd Multi-Level Marketing bedrijven
  5. 5. Houd rekening met mogelijke bijwerkingen en wisselwerkingen
  6. 6. Supplementen vergelijken: Let op dierlijke producten en testen
 3. Heb ik supplementen nodig?

Waarom moet je supplementen vergelijken?

supplementen vergelijken waar op letten Je zou misschien denken dat alle supplementen hetzelfde zijn, maar dat is niet helemaal waar. Vrijwel alle supplementen bevatten namelijk toevoegingen waardoor je ze in een pilvorm, capsule of als drankje binnenkrijgt. Daarnaast hebben je leeftijd, geslacht, het merk en je lichamelijke behoeften ook te maken met het uiteindelijke product waar je voor kiest.

Ook kan het zijn dat je medicatie hebt waardoor je meer of minder van een bepaalde voedingsstof nodig hebt. Daarom kan je niet zomaar elk supplement kiezen dat je tegenkomt, maar is het belangrijk om je in te lezen over het product en het merk.

Supplementen vergelijken tips

supplementen goed getest voor verkoop Omdat het soms lastig is om door de bomen het bos te zien, hebben we een aantal tips voor je opgeschreven die je zullen helpen bij het vergelijken van de supplementen. Of je nu in een winkel staat of de supplementen online wil kopen, deze tips komen je goed van pas. Daarnaast geven ze je ook meer inzicht over het type product dat je aanschaft.

1. Let op de aanwezige stoffen

Wanneer je een vitamine C supplement koopt, neem je geen pure vitamine C in. De pilletjes bevatten nog één of meerdere vulstoffen die het mogelijk maken om het supplement in deze pilvorm te krijgen. Omdat sommige mensen gevoelig zijn voor vulstoffen als lactose, is het belangrijk om goed naar het label te kijken om te zien welke vulstoffen er worden gebruikt bij het maken van dit supplement.

Advertisement. Scroll to continue reading.

2. Kijk naar wat jij nodig hebt

Een kind heeft andere behoeften dan een volwassene. Daarom zijn niet alle supplementen geschikt voor elk persoon. Kijk goed naar de behoeften van je lichaam en welke supplementen daar bij passen. Zwangere mensen hebben bijvoorbeeld veel meer foliumzuur nodig dan een man van eind 70. Er bestaan merken die speciale combi-pakketten hebben gebaseerd op leeftijd, geslacht en of je zwanger bent. Deze hebben vaak hogere concentraties van de stoffen die die groep veel nodig heeft.

3. Houd rekening met de kwaliteit

Supplementen worden, in tegenstelling tot medicijnen, niet zo streng getest. Natuurlijk moeten ze wel aan een aantal eisen voldoen voordat ze verkocht mogen worden, maar toch kan er nog wel eens door de controle slippen. Ga daarom altijd op zoek naar merken van een hoge kwaliteit die goedkeuring hebben van de NVWA (bij Nederlandse producten) of een andere kwaliteitscontrole.

Advertisement. Scroll to continue reading.

4. Vermijd Multi-Level Marketing bedrijven

Hoe aantrekkelijk het ook kan zijn om zowel supplementen te nemen als door te verkopen om wat bij te verdienen, MLM’s kunnen erg schadelijk zijn voor zowel je gezondheid als je portemonnee. Veel producten van deze bedrijven zijn niet goedgekeurd of bevatten twijfelachtige ingrediënten. Daarnaast zijn ze vaak ook een stuk duurder dan andere supplementen.

5. Houd rekening met mogelijke bijwerkingen en wisselwerkingen

Als je al medicatie slikt vanwege een ziekte of aandoening, is het verstandig om aan je huisarts te vragen of het toegestaan is om supplementen te slikken. Sommige supplementen bevatten namelijk stoffen die de werking van je medicatie kunnen beïnvloeden of nare bijwerkingen geven. Ook kunnen sommige supplementen effect hebben op alcoholgebruik.

Advertisement. Scroll to continue reading.

6. Supplementen vergelijken: Let op dierlijke producten en testen

Als je een vegetariër of veganist bent, wil je natuurlijk geen supplementen die dierlijke producten bevatten. Gelukkig bestaan er best veel plantaardige supplementen, maar ook hierbij is het belangrijk om te weten of deze producten niet zijn getest op dieren. Dit kan je vaak onderzoeken door op het merk te zoeken online. Sommige merken hebben ook een vegan-label. Dit krijgen zij alleen wanneer ze helemaal plantaardig zijn, dus dan weet je zeker dat het product geschikt is voor een plantaardig dieet of levensstijl.

Heb ik supplementen nodig?

Wanneer je een gevarieerd en gebalanceerd dieet hebt, hoef je in principe geen gebruik te maken van supplementen. Toch zijn er mensen die vatbaar zijn voor een vitaminetekort of die door ziekte extra behoefte hebben aan een bepaalde stof. In dat geval kunnen supplementen goed van pas komen doordat zij je lichaam net een boost geven met de juiste stof.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Let op dat supplementen geen vervanging zijn voor een gezond dieet. Ook wanneer je supplementen slikt is het nog steeds belangrijk om gezond te eten en om voldoende vetten, eiwitten en koolhydraten binnen te krijgen.

Total
0
Shares
Advertisement. Scroll to continue reading.
Delen 0
Tweet 0
Pin it 0
Share 0
Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Advertisement