Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Red Lions walsen over Rusland en treffen Nederland in halve finales

Red Lions walsen over Rusland en treffen Nederland in halve finales

Na de nederlaag tegen Engeland was het rekenen voor de Red Lions. De titelverdediger op dit EK moest met minstens 4 doelpunten verschil winnen om zeker te zijn van een plaats in de halve finales.   Dat bleek tegen het bescheiden Rusland geen al te moeilijke opdracht, want Van Aubel zette al in de openingsminuut de toon voor een heuse doelpuntenkermis. De beoogde kloof van minstens 4 goals hadden de Red Lions al na het furieuze eerste kwart op zak.   Met die ruime bonus op het bord konden de Belgen het zich permitteren om de teugels te vieren, al bleven ze ook vlotjes scoren. Door enkele slordigheden mochten ook de Russen tussendoor twee keer juichen, maar de Belgische bonus van 4 goals kwam nooit in gevaar.   Het was uiteindelijk kapitein Thomas Briels die de 9-2-eindstand op het bord zette, ruim voldoende dus voor een plaats in de halve finales. Omdat Engeland ook zijn slotmatch won, eindigt België 2e in de groep en treft het met Nederland de winnaar van groep B. Vorige week verloren de Belgen nog een oefeninterland tegen Oranje met 4-0.   Dankzij de plaats bij de laatste 4 op het EK zijn de Red Lions overigens ook meteen zeker van deelname aan het volgende WK. Ook daar is België de titelverdediger. Doelpunten: Van Aubel 1-0 Hendrickx 2-0 De Kerpel 3-0 Hendrickx 4-0 Kina 5-0 Nadyrsjin 5-1 Van Aubel 6-1 Boon 7-1 Koerajev 7-2 Hendrickx 8-2 Briels 9-2 Bekijk de uitgebreide samenvatting van België – Rusland Van Aubel: “Halve finale wordt fantastische wedstrijd” Loïck Luypaert: “We zijn heel scherp gestart. We wilden aan een heel hoog tempo spelen en heel veel druk zetten. Zo maakten we al vier goals in het eerste kwart. We bouwen aan ons team richting Spelen en daarbij willen we geen stappen overslaan. We proberen elke match 5% beter te doen.” “De halve finales? Dat zijn de wedstrijden waar het om gaat en waarin we de voorbije jaren ontzettend goed geweest zijn. Of we tegen Nederland of Duitsland spelen, dat maakt ons niet uit. Het zijn allebei toplanden. We zullen moeten omgaan met de druk en lessen trekken voor wat nog komt.” Florent Van Aubel: “9-2, dat is meer dan opdracht volbracht. Het is heel positief. Het was de bedoeling om snel 4 goals voorsprong te hebben en zo al zeker te zijn van de halve finales. Daarna kwam er wel een beetje gemakzucht in de ploeg. Dat is iets wat beter moet.” “Er zijn nog heel veel zaken om aan te werken. Daar is iedereen mee bezig. De verdediging moet wel beter. We slikken voor de 3e match op rij drie goals.” “Die halve finale wordt sowieso een fantastische wedstrijd. Het is ook leuk dat er publiek is. Je voelt dat de hockeysfeer stilaan terugkomt. Ik denk dat we er klaar voor zijn.”

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Schaken

Na 16 dagen over-the-board schaken in Wijk aan Zee, keren we weer terug naar het “nieuwe normaal”: weer een online toernooi dat onderdeel uitmaakt...

Golf

Tiger Woods ondervindt al enkele jaren hinder van zijn rug. Ook tijdens het PNC Championship vorige maand, waar hij samen met zijn zoontje Charlie...

voetbal

Joan Laporta wordt de “nieuwe” president van voetbalclub FC Barcelona. De 58-jarige advocaat was eerder voorzitter van de Catalaanse topclub tussen 2003 en 2010....

Atletiek

Op de lijst van wereldrecordhouders – Bolt, El Gueros, Bekal, Komen, Gebrselsssie – staat ook een Belg. je kent haar niet? Vlaanderen van de...

Schaken

Caruana was zaterdag te sterk voor de Pool Jan-Krzysztof Duda. Hij kwam daarmee op negen punten en sloeg een onoverkoombaar gat met de Noorse...

voetbal

Dankzij Federico Chiesa’s late aansluitingstreffer in de heenwedstrijd hield Juventus zijn kansen op de kwartfinales intact, al moest het natuurlijk nog de 2-1 nederlaag...

Golf

Het WGC-golftoernooi is gisteren gewijzigd in rood en zwart voor Tiger Woods. Golfers en personeel waren gekleed in rode en zwarte kleding met de...

voetbal

za 15 mei 2021 18:35 Het seizoen 2020-2021 loopt op zijn laatste benen en dus kijken heel wat clubs al uit naar de nieuwe...

voetbal

Jacob Bruun Larsen kwam bij Hoffenheim niet veel aan spelen toe in de Bundesliga. Er werd naar een oplossing gezocht voor de de Deense...

Schaken

In een korte wedstrijddag van PogChamps 3 kwartfinales versloeg Tubbo CodeMiko in de troostbeugel. Hij speelt Neeko in de halve finale van de troostbeugel....

Advertisement