Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Basketbal

Red Lions halen de pletwals boven tegen Rusland en staan in halve finales EK

Red Lions halen de pletwals boven tegen Rusland en staan in halve finales EK

di 08 juni 2021 14:07 EK hockeyBelgië Rusland einde9208-06-2021 12:30 De Red Lions hebben zich met glans geplaatst voor de halve finales van het EK hockey. De Belgische hockeymannen herpakten zich na de nederlaag tegen Engeland en lieten geen spaander heel van Rusland: 9-2. Na de nederlaag tegen Engeland was het rekenen voor de Red Lions. De titelverdediger op dit EK moest met minstens 4 doelpunten verschil winnen om zeker te zijn van een plaats in de halve finales.   Dat bleek tegen het bescheiden Rusland geen al te moeilijke opdracht, want Van Aubel zette al in de openingsminuut de toon voor een heuse doelpuntenkermis. De beoogde kloof van minstens 4 goals hadden de Red Lions al na het furieuze eerste kwart op zak.   Met die ruime bonus op het bord konden de Belgen het zich permitteren om de teugels te vieren, al bleven ze ook vlotjes scoren. Door enkele slordigheden mochten ook de Russen tussendoor twee keer juichen, maar de Belgische bonus van 4 goals kwam nooit in gevaar.   Het was uiteindelijk kapitein Thomas Briels die de 9-2-eindstand op het bord zette, ruim voldoende dus voor een plaats in de halve finales. Afhankelijk van de overige resultaten nemen de Belgen het daarin – wellicht – op tegen gastland Nederland of Duitsland.   Dankzij de plaats bij de laatste 4 op het EK zijn de Red Lions overigens ook meteen zeker van deelname aan het volgende WK. Ook daar is België de titelverdediger. Doelpunten: Van Aubel 1-0 Hendrickx 2-0 De Kerpel 3-0 Hendrickx 4-0 Kina 5-0 Nadyrsjin 5-1 Van Aubel 6-1 Boon 7-1 Koerajev 7-2 Hendrickx 8-2 Briels 9-2 Red Lions spelen Rusland van het kastje naar de muur , België – Rusland 14:0514 uur 05. Einde. Opdracht volbracht voor de Red Lions. Ze winnen met 9-2 en mogen naar de halve finales! .EindeOpdracht volbracht voor de Red Lions. Ze winnen met 9-2 en mogen naar de halve finales! 14:0414 uur 04. In het slot van de wedstrijd hebben de Belgen zin om toch nog die tiende goal te maken. Daar steekt de Russische doelman een stokje voor. .In het slot van de wedstrijd hebben de Belgen zin om toch nog die tiende goal te maken. Daar steekt de Russische doelman een stokje voor. 14:0114 uur 01. Briels zet de eindstand op het bord.Briels zet de eindstand op het bord 14:0014 uur . Ook Briels slaat toe. Ook Thomas Briels pikt zijn goaltje mee. Na een knappe aanval en een lang uitgesponnen één-twee met Kina mept de Belgische kapitein de 9-2 op het bord. .Ook Briels slaat toeOok Thomas Briels pikt zijn goaltje mee. Na een knappe aanval en een lang uitgesponnen één-twee met Kina mept de Belgische kapitein de 9-2 op het bord. 13:5713 uur 57. Hendrickx maakt zijn derde.Hendrickx maakt zijn derde 13:5613 uur 56. Hattrick voor Hendrickx. België krijgt zijn 8e strafcorner van de wedstrijd. Een Rus loopt te vroeg uit en moet zo even wijken. De 9e penaltycorner wordt er volgens ingeknald door Hendrickx. .Hattrick voor HendrickxBelgië krijgt zijn 8e strafcorner van de wedstrijd. Een Rus loopt te vroeg uit en moet zo even wijken. De 9e penaltycorner wordt er volgens ingeknald door Hendrickx. 13:5313 uur 53. De Red Lions hebben Rusland waar ze ze willen hebben, diep in het veld. Manu Leroy.De Red Lions hebben Rusland waar ze ze willen hebben, diep in het veld.Manu Leroy 13:5113 uur 51. Nog tien minuten te gaan en de Red Lions zetten de tegenstander nog eens onder druk. Rusland wordt met de rug tegen het eigen doel geduwd. Levert het ook een doelpunt op? .Nog tien minuten te gaan en de Red Lions zetten de tegenstander nog eens onder druk. Rusland wordt met de rug tegen het eigen doel geduwd. Levert het ook een doelpunt op? 13:4213 uur 42. Rusland scoort een tweede keer via Koerajev.Rusland scoort een tweede keer via Koerajev 13:4113 uur 41. Boon kan op strafcorner wel scoren.Boon kan op strafcorner wel scoren 13:4013 uur 40. België incasseren een tweede doelpunt. De Russen maken ook nog eens een goaltje. Uit het niets jast Koerajev vanuit de draai de 7-2 binnen. .België incasseren een tweede doelpuntDe Russen maken ook nog eens een goaltje. Uit het niets jast Koerajev vanuit de draai de 7-2 binnen. 13:4013 uur 40. Boon dan toch op het scorebord. Boon maakt zijn misser van zonet goed. Na een penaltycorner kegelt hij de bal voorbij de Russische doelman: 7-1. .Boon dan toch op het scorebordBoon maakt zijn misser van zonet goed. Na een penaltycorner kegelt hij de bal voorbij de Russische doelman: 7-1. 13:3813 uur 38. Boon mikt reuzekans op de paal.Boon mikt reuzekans op de paal 13:3713 uur 37. Boon wringt enorme kans de nek om. Op de counter laat België de 7-1 liggen. Kina bewaart het overzicht en speelt Boon aan, maar die mikt voor een leeg doel zowaar op de paal. .Boon wringt enorme kans de nek omOp de counter laat België de 7-1 liggen. Kina bewaart het overzicht en speelt Boon aan, maar die mikt voor een leeg doel zowaar op de paal. 13:3313 uur 33. België acteert in de 2e helft toch iets minder scherp en zo krijgen de Russen opnieuw een strafcorner. Doelman Loïc Van Doren zit er prima tussen. .België acteert in de 2e helft toch iets minder scherp en zo krijgen de Russen opnieuw een strafcorner. Doelman Loïc Van Doren zit er prima tussen. 13:2813 uur 28. Rusland krijgt opnieuw een strafcorner. Arthur Van Doren gooit zich in de baan van het schot en krijgt de bal op zijn schouder. .Rusland krijgt opnieuw een strafcorner. Arthur Van Doren gooit zich in de baan van het schot en krijgt de bal op zijn schouder. 13:2513 uur 25. De tweede helft is van start gegaan. Kunnen de Red Lions er nog een paar goaltjes bij doen? .De tweede helft is van start gegaan. Kunnen de Red Lions er nog een paar goaltjes bij doen? 13:1613 uur 16. Rust. De Red Lions trekken met een comfortabele bonus naar de kleedkamer. Met de 6-1 hebben ze hun gewenste kloof van minstens 4 goals al op het bord staan. Zo zijn ze na de mindere wedstrijd tegen Engeland toch comfortabel op weg naar de halve finales. .RustDe Red Lions trekken met een comfortabele bonus naar de kleedkamer. Met de 6-1 hebben ze hun gewenste kloof van minstens 4 goals al op het bord staan. Zo zijn ze na de mindere wedstrijd tegen Engeland toch comfortabel op weg naar de halve finales. 13:1513 uur 15. Meteen na het Russisch doelpunt maakt Van Aubel zijn tweede.Meteen na het Russisch doelpunt maakt Van Aubel zijn tweede 13:1413 uur 14. Meteen de reactie. Het antwoord van de Red Lions laat niet lang op zich wachten. Gougnard gaat op wandel door de Russische defensie en zijn schot wordt aan de verste paal binnengetikt door Van Aubel: 6-1! .Meteen de reactieHet antwoord van de Red Lions laat niet lang op zich wachten. Gougnard gaat op wandel door de Russische defensie en zijn schot wordt aan de verste paal binnengetikt door Van Aubel: 6-1!alles weergeven Red Lions EK hockey hockey taal- of schrijffout opgemerkt?

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Schaken

Na 16 dagen over-the-board schaken in Wijk aan Zee, keren we weer terug naar het “nieuwe normaal”: weer een online toernooi dat onderdeel uitmaakt...

Golf

Tiger Woods ondervindt al enkele jaren hinder van zijn rug. Ook tijdens het PNC Championship vorige maand, waar hij samen met zijn zoontje Charlie...

voetbal

Joan Laporta wordt de “nieuwe” president van voetbalclub FC Barcelona. De 58-jarige advocaat was eerder voorzitter van de Catalaanse topclub tussen 2003 en 2010....

Atletiek

Op de lijst van wereldrecordhouders – Bolt, El Gueros, Bekal, Komen, Gebrselsssie – staat ook een Belg. je kent haar niet? Vlaanderen van de...

Schaken

Caruana was zaterdag te sterk voor de Pool Jan-Krzysztof Duda. Hij kwam daarmee op negen punten en sloeg een onoverkoombaar gat met de Noorse...

voetbal

Dankzij Federico Chiesa’s late aansluitingstreffer in de heenwedstrijd hield Juventus zijn kansen op de kwartfinales intact, al moest het natuurlijk nog de 2-1 nederlaag...

Golf

Het WGC-golftoernooi is gisteren gewijzigd in rood en zwart voor Tiger Woods. Golfers en personeel waren gekleed in rode en zwarte kleding met de...

voetbal

za 15 mei 2021 18:35 Het seizoen 2020-2021 loopt op zijn laatste benen en dus kijken heel wat clubs al uit naar de nieuwe...

voetbal

Jacob Bruun Larsen kwam bij Hoffenheim niet veel aan spelen toe in de Bundesliga. Er werd naar een oplossing gezocht voor de de Deense...

Schaken

In een korte wedstrijddag van PogChamps 3 kwartfinales versloeg Tubbo CodeMiko in de troostbeugel. Hij speelt Neeko in de halve finale van de troostbeugel....

Advertisement