Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Gezondheid

Kun je jouw geheugen verbeteren met supplementen?

Kun je jouw geheugen verbeteren met supplementen?

Iedereen wil wel eens diens geheugen verbeteren met supplementen, of het nu gaat om het onthouden van informatie voor een examen, of omdat je graag wil weten waar je je sleutels toch telkens laat. Er bestaan daarom honderden verschillende tips en trucs waarmee je je geheugen zou kunnen verbeteren. Toch zijn die tips niet de enige manier om dat te doen, je kan namelijk ook supplementen gebruiken om je geheugen te verbeteren.

Advertisement. Scroll to continue reading.

In dit artikel kijken we naar hoe je je geheugen verbeteren met supplementen kan en geven we je nog wat extra tips mee.

De inhoud van dit artikel is gebaseerd op wetenschappelijke publicaties en is geschreven in samenwerking met medische specialisten / voedingsdeskundigen.

Advertisement. Scroll to continue reading.
 1. Geheugen verbeteren met supplementen: Welke zijn effectief?
  1. 1. Vitamine B12
  2. 2. Geheugen verbeteren met supplementen: Vitamine E
  3. 3. Omega-3 vetzuren
  4. 4. Ginkgo Biloba
 2. Je geheugen verbeteren tips

Geheugen verbeteren met supplementen: Welke zijn effectief?

geheugen verbeteren met supplementen hersen boost Wanneer we kijken naar supplementen die je geheugen verbeteren kunnen, kijken we niet naar een of ander wondermiddel waardoor je opeens alles onthoud. Het ligt namelijk wat genuanceerder. Er zijn namelijk verschillende vitamines en mineralen die invloed hebben op je geheugen. Wanneer je hier een tekort van hebt, kan je last krijgen van geheugenproblemen. Door dan een supplement te nemen, bouw je je vitaminegehalte weer op en zullen de problemen afnemen.

Er zijn een aantal middelen die succesvol kunnen zijn bij het geheugen verbeteren met supplementen.

1. Vitamine B12

Vitamine B12 is een van de B-vitamines die helpt met bij verbeteren van je geheugen. Tegenwoordig komt een tekort van deze stof redelijk vaak voor. Dit komt omdat wij deze vitamine voornamelijk uit dierlijke producten of bewerkte producten moeten halen, zoals ontbijtgranen of plantaardige melk. Daarnaast zijn mensen met darmklachten vatbaar voor een B12 tekort. Het innemen van een vitamine B12 supplement kan helpen bij het verbeteren van je geheugen.

Advertisement. Scroll to continue reading.

2. Geheugen verbeteren met supplementen: Vitamine E

Vitamine E functioneert als antioxidant en beschermt daardoor je lichaam tegen schade. Uit onderzoek is gebleken dat deze vitamine ook in staat is om mensen met Alzheimer te helpen. Zij ondervonden minder symptomen en hadden minder geheugen klachten. Je kan vitamine E halen uit noten, olie en groene groenten. Let echter wel op dat een te hoge dosis aan vitamine E kan leiden tot vervelende bijwerkingen bij mensen met hart- en vaatziekten. Neem daarom alleen een vitamine E supplement na overleg met je huisarts.

3. Omega-3 vetzuren

Ook omega-3 vetzuren kunnen klachten van Alzheimer tegengaan. Vooral de stoffen docosahexaeenzuur (DHA) en eicosapentaeenzuur (EPA) hebben hier significante effecten op. Je haalt deze stoffen voornamelijk uit vis en andere zeevoeding. Ook kan je gebruik maken van visolie, planton poeder en krill om aan deze vetzuren te komen.

Advertisement. Scroll to continue reading.

4. Ginkgo Biloba

De Ginkgo Biloba is een boom die al eeuwen in de Aziatische kruidengeneeskunde wordt gebruikt. Van deze stof wordt gezegd dat het erg effectief is bij het geheugen verbeteren, maar hier is tot op heden onvoldoende wetenschappelijk bewijs voor. Wel kan dit stofje helpen bij het verwijden van de kleine bloedvaten in je lichaam, waardoor er meer zuurstof bij je hersenen terecht komt. Doordat je hersenen dan meer zuurstof krijgen, hebben zij meer mogelijkheden om beter te functioneren.

Je geheugen verbeteren tips

supplementen voor je hersenen Naast het gebruiken van supplementen, zijn er ook nog andere manieren waarmee je je geheugen verbeteren kan. Dit kan door middel van geheugen boosters, kleine veranderingen in je levensstijl, je voedingspatroon en met behulp van handige hulpmiddelen. De volgende tips zijn er om je hierbij te helpen!

 • Doe aan ontspanningsoefeningen. Mediteren en andere ontspanningsoefeningen helpen je hersenen om tot rust te komen en om alle gedachten een plekje te geven. Zeker wanneer je dit voor het slapen doet, zorgt dit ervoor dat je makkelijker informatie kan verwerken en onthouden.
 • Slaap voldoende. Omdat je hersenen de meeste informatie tijdens je slaap verwerken, is het belangrijk om voldoende te slapen. Een volwassen persoon heeft tussen de 7 en 9 uur slaap per nacht nodig.
 • Drink minder alcohol. Hoewel het erg lekker is, kan alcohol slechte effecten op je geheugen hebben. Het beschadigt namelijk je hersencellen. Een wijntje of biertje zo nu en dan kan geen kwaad, maar probeer je alcohol inname te beperken.
 • Train je hersenen. Net als elke andere spier in je lichaam, worden je hersenen sterker naarmate je ze meer traint. Doe dus eens een lastige puzzel, of gebruik een app om een andere taal te leren. Het hoeft niet saai te zijn, je geheugen verbeteren kan op een speelse manier!
 • Beweeg meer. Sport en beweging stimuleren de productie van neuroprotectieve eiwitten. Dit zijn eiwitten die de zenuwcellen beschermen. Daarnaast zorgt sport ook voor de groei en productie van nieuwe zenuwcellen.
 • Doe leuke dingen met vrienden en familie. Mensen zijn sociale wezens en hebben daarom ook sociale interactie nodig om gelukkig te blijven. Hoeveel dat is, verschilt per persoon. Door tijd te besteden aan je vrienden en door plezier te hebben, boost je gelijk je hersenen zonder dat je het door hebt!
Total
0
Shares
Delen 0
Tweet 0
Pin it 0
Share 0
Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Formule 1

hockeyfinale racing – gantoiseclock 14:5614 uur 56. Wie kroont zich tot landskampioen hockey? In Louvain-la-Neuve strijden Gantoise en de Brusselse club Gantoise dit weekend...

Schaken

In een korte wedstrijddag van PogChamps 3 kwartfinales versloeg Tubbo CodeMiko in de troostbeugel. Hij speelt Neeko in de halve finale van de troostbeugel....

Advertisement