Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Basketbal

Transfers JPL/1B: Toulouse haalt Brecht Dejaeghere definitief weg uit Gent

Transfers JPL/1B: Toulouse haalt Brecht Dejaeghere definitief weg uit Gent

di 01 juni 2021 11:50 Het seizoen 2020-2021 loopt op zijn laatste benen en dus kijken heel wat clubs al uit naar de nieuwe jaargang. Wie doet welke zaakjes in het tussenseizoen? Je leest het op deze pagina. , Transfers Jupiler Pro League 11:4511 uur 45. Toulouse licht aankoopoptie Brecht Dejaeghere. De wegen van Brecht Dejaegere (30) en AA Gent scheiden definitief. Na een succesvolle uitleenbeurt aan Toulouse afgelopen seizoen, besliste de Franse tweedeklasser om de aankoopoptie op de middenvelder te lichten. Bij FC Toulouse wilde Dejaegere opnieuw aan spelen toekomen. De middenvelder, die ook op de flanken uit de voeten kan, kwam in Zuid-Frankrijk uiteindelijk tot 35 wedstrijden, waarvan hij er 32 in de basis stond. Met 10 assists en ook nog eens 3 doelpunten was hij van goudwaarde voor Toulouse, dat nipt naast de promotie naar de Ligue 1 greep. In Zuid-Frankrijk zijn ze na een succesvol seizoen overtuigd van het kunnen van Dejaegere. “Hij is een vaste waarde in ons systeem. Zijn technisch meesterschap, natuurlijk leiderschap en sportieve en menselijke kwaliteiten hebben ons allemaal overtuigd”, klinkt het op de website van Toulouse. Toulouse besliste dus de aankoopoptie in het huurcontract te lichten. Dejaegere, die nog tot medio 2022 onder contract lag in de Ghelamco Arena, keert niet meer terug naar AA Gent, dat nog 1,5 miljoen euro zou vangen voor de transfer. .Toulouse licht aankoopoptie Brecht DejaeghereDe wegen van Brecht Dejaegere (30) en AA Gent scheiden definitief. Na een succesvolle uitleenbeurt aan Toulouse afgelopen seizoen, besliste de Franse tweedeklasser om de aankoopoptie op de middenvelder te lichten.Bij FC Toulouse wilde Dejaegere opnieuw aan spelen toekomen. De middenvelder, die ook op de flanken uit de voeten kan, kwam in Zuid-Frankrijk uiteindelijk tot 35 wedstrijden, waarvan hij er 32 in de basis stond. Met 10 assists en ook nog eens 3 doelpunten was hij van goudwaarde voor Toulouse, dat nipt naast de promotie naar de Ligue 1 greep.In Zuid-Frankrijk zijn ze na een succesvol seizoen overtuigd van het kunnen van Dejaegere. “Hij is een vaste waarde in ons systeem. Zijn technisch meesterschap, natuurlijk leiderschap en sportieve en menselijke kwaliteiten hebben ons allemaal overtuigd”, klinkt het op de website van Toulouse.Toulouse besliste dus de aankoopoptie in het huurcontract te lichten. Dejaegere, die nog tot medio 2022 onder contract lag in de Ghelamco Arena, keert niet meer terug naar AA Gent, dat nog 1,5 miljoen euro zou vangen voor de transfer. 11:4011 uur 40.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming gegeven. Klik hier om dit toe te laten of ga naar https://twitter.com/i/status/139935375085953433701-06-2021 01-06-2021. 17:3617 uur 36. KV Oostende versterkt zich met Kaapverdiër Rocha. De Kaapverdiër Kenny Rocha Santos is de nieuwste aanwinst van KV Oostende. De 21-jarige middenvelder komt over van zusterclub AS Nancy en ondertekende een contract tot en met 2025.  Rocha debuteerde als 17-jarige in de Ligue 1 als speler van Saint-Etienne. In de zomer van 2019 ging hij bij tweedeklasser AS Nancy aan de slag. Daar werd hij al snel een basisspeler en op korte tijd ook een smaakmaker en publiekslieveling. Afgelopen seizoen was de Kaapverdiër met 6 goals en 9 assists bij 15 doelpunten betrokken.  “Dit is een nieuwe stap in mijn carrière. Ik zou het aandeel dat ik had bij Nancy afgelopen seizoen ook graag hier herhalen”, zegt Rocha. .KV Oostende versterkt zich met Kaapverdiër RochaDe Kaapverdiër Kenny Rocha Santos is de nieuwste aanwinst van KV Oostende. De 21-jarige middenvelder komt over van zusterclub AS Nancy en ondertekende een contract tot en met 2025. Rocha debuteerde als 17-jarige in de Ligue 1 als speler van Saint-Etienne. In de zomer van 2019 ging hij bij tweedeklasser AS Nancy aan de slag. Daar werd hij al snel een basisspeler en op korte tijd ook een smaakmaker en publiekslieveling. Afgelopen seizoen was de Kaapverdiër met 6 goals en 9 assists bij 15 doelpunten betrokken. “Dit is een nieuwe stap in mijn carrière. Ik zou het aandeel dat ik had bij Nancy afgelopen seizoen ook graag hier herhalen”, zegt Rocha.31-05-2021 31-05-2021. 15:5915 uur 59. Laurent Jans verlaat Standard transfervrij voor Sparta. Laurent Jans zet zijn loopbaan verder bij Sparta Rotterdam. De 28-jarige Luxemburger komt transfervrij over van Standard Luik en tekent voor twee seizoenen op Het Kasteel. Dat heeft de nummer acht van het voorbije seizoen in de Eredivisie gemeld. “Met Laurent halen we een speler met veel ervaring en een winnaarsmentaliteit”, vertelt technisch directeur Henk van Stee. “Met ruim 70 interlands voor Luxemburg, waarvan hij ook aanvoerder is halen we een speler met internationale ervaring. Hij heeft in meerdere competities gespeeld, waaronder de Jupiler Pro League, de Bundesliga en de Europa League.” Jans begon zijn carrière in zijn thuisland waarna hij de overstap maakte naar Waasland-Beveren (2015-2018). Na drie seizoenen kwam hij een seizoen uit voor FC Metz in de Ligue 2 van Frankrijk. Na een jaar, op huurbasis, in de Bundesliga bij Paderborn ondertekende hij een contract bij Standard. In Luik was hij afgelopen seizoen geen vaste waarde. .Laurent Jans verlaat Standard transfervrij voor SpartaLaurent Jans zet zijn loopbaan verder bij Sparta Rotterdam. De 28-jarige Luxemburger komt transfervrij over van Standard Luik en tekent voor twee seizoenen op Het Kasteel. Dat heeft de nummer acht van het voorbije seizoen in de Eredivisie gemeld.”Met Laurent halen we een speler met veel ervaring en een winnaarsmentaliteit”, vertelt technisch directeur Henk van Stee. “Met ruim 70 interlands voor Luxemburg, waarvan hij ook aanvoerder is halen we een speler met internationale ervaring. Hij heeft in meerdere competities gespeeld, waaronder de Jupiler Pro League, de Bundesliga en de Europa League.”Jans begon zijn carrière in zijn thuisland waarna hij de overstap maakte naar Waasland-Beveren (2015-2018). Na drie seizoenen kwam hij een seizoen uit voor FC Metz in de Ligue 2 van Frankrijk. Na een jaar, op huurbasis, in de Bundesliga bij Paderborn ondertekende hij een contract bij Standard. In Luik was hij afgelopen seizoen geen vaste waarde. 15:5815 uur 58.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming gegeven. Klik hier om dit toe te laten of ga naar https://twitter.com/i/status/1398261020565688322 15:1815 uur 18. KV Mechelen plukt Iebe Swers weg bij promovendus Seraing. Na coach Emilio Ferrera ziet promovendus Seraing nu ook een basisspeler vertrekken. Iebe Swers verlaat de club en gaat aan de slag bij KV Mechelen, de 24-jarige rechtsback tekende een contract voor 4 seizoenen bij Malinwa. “Iebe heeft zich de afgelopen jaren omgeschoold van rechtsvoor naar rechtsback en is nog altijd maar 24. Hij zorgt voor veel offensieve impulsen en heeft nog een mooie groeimarge”, aldus sportief directeur bij KVM Tom Caluwe. .KV Mechelen plukt Iebe Swers weg bij promovendus SeraingNa coach Emilio Ferrera ziet promovendus Seraing nu ook een basisspeler vertrekken. Iebe Swers verlaat de club en gaat aan de slag bij KV Mechelen, de 24-jarige rechtsback tekende een contract voor 4 seizoenen bij Malinwa.”Iebe heeft zich de afgelopen jaren omgeschoold van rechtsvoor naar rechtsback en is nog altijd maar 24. Hij zorgt voor veel offensieve impulsen en heeft nog een mooie groeimarge”, aldus sportief directeur bij KVM Tom Caluwe. 15:1515 uur 15.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming gegeven. Klik hier om dit toe te laten of ga naar https://twitter.com/i/status/139826139012152115528-05-2021 28-05-2021. 12:5112 uur 51. Julien De Sart ruilt Kortrijk voor Gent. Julien De Sart maakt de overstap naar AA Gent. De 26-jarige centrale middenvelder komt over van KV Kortrijk, waar hij sinds 2018 aan de slag was. Gent bevestigde vandaag de transfervrije overgang. Het voormalige jeugdproduct van Standard moet voor meer stabiliteit zorgen. “Julien De Sart bevat de juiste spelersmentaliteit die wij zoeken voor onze kern bij AA Gent. Hij ondertekende een contract voor 3 seizoenen”, meldt Gent-manager Michel Louwagie. .Julien De Sart ruilt Kortrijk voor GentJulien De Sart maakt de overstap naar AA Gent. De 26-jarige centrale middenvelder komt over van KV Kortrijk, waar hij sinds 2018 aan de slag was. Gent bevestigde vandaag de transfervrije overgang. Het voormalige jeugdproduct van Standard moet voor meer stabiliteit zorgen.”Julien De Sart bevat de juiste spelersmentaliteit die wij zoeken voor onze kern bij AA Gent. Hij ondertekende een contract voor 3 seizoenen”, meldt Gent-manager Michel Louwagie.27-05-2021 27-05-2021. 15:3515 uur 35. Sowah verlaat Leuven. Oud-Heverlee Leuven zal na een sterk eerste seizoen in 1A aan een nieuwe ploeg moeten bouwen. Heel wat spelers moesten weg van de club, maar Kamal Sowah koos er zelf voor om na 3,5 seizoenen te vertrekken. De 21-jarige Ghanees was afgelopen seizoen samen met Thomas Henry en Xavier Mercier de draaischijf in de Leuvense aanval. Hij scoorde 8 keer en gaf 6 assists. Sowah trok 72 keer het truitje van OH Leuven aan en wil nu een stap hogerop zetten. Het is niet duidelijk waar zijn toekomst nu ligt. Hij keert voorlopig terug naar Leicester City. .Sowah verlaat LeuvenOud-Heverlee Leuven zal na een sterk eerste seizoen in 1A aan een nieuwe ploeg moeten bouwen. Heel wat spelers moesten weg van de club, maar Kamal Sowah koos er zelf voor om na 3,5 seizoenen te vertrekken.De 21-jarige Ghanees was afgelopen seizoen samen met Thomas Henry en Xavier Mercier de draaischijf in de Leuvense aanval. Hij scoorde 8 keer en gaf 6 assists.Sowah trok 72 keer het truitje van OH Leuven aan en wil nu een stap hogerop zetten. Het is niet duidelijk waar zijn toekomst nu ligt. Hij keert voorlopig terug naar Leicester City. 15:3215 uur 32.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming gegeven. Klik hier om dit toe te laten of ga naar https://twitter.com/i/status/1396798056486555654 12:14Zulte Waregem verlengt het contract van Damien Marcq niet. 12 uur 14.Zulte Waregem verlengt het contract van Damien Marcq niet.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming gegeven. Klik hier om dit toe te laten of ga naar https://twitter.com/i/status/139676913501989683524-05-2021 24-05-2021. 11:3311 uur 33. Fuakala van Club (NXT) naar Deinze. De 20-jarige Nathan Fuakala verlaat kampioen Club Brugge, waar hij einde contract is, en maakt de overstap naar KMSK Deinze in 1B. Daar ondertekende hij een contract voor twee seizoenen. Fuakala werd drie jaar geleden door blauw-zwart overgenomen van de Franse tweedeklasser Valenciennes. De centrale verdediger werd vorig seizoen uitgespeeld bij de belofteploeg van Club Brugge, Club NXT. “Nathan is een jonge speler met een mooi profiel en heel wat potentieel om door te groeien. Ik ben er zeker van dat de neutrale voetballiefhebber snel overtuigd is van zijn kunnen. Het is aan hem en aan ons om hem hier verder te laten ontplooien”, meldt coach Wim De Decker van KMSK Deinze. .Fuakala van Club (NXT) naar DeinzeDe 20-jarige Nathan Fuakala verlaat kampioen Club Brugge, waar hij einde contract is, en maakt de overstap naar KMSK Deinze in 1B. Daar ondertekende hij een contract voor twee seizoenen.Fuakala werd drie jaar geleden door blauw-zwart overgenomen van de Franse tweedeklasser Valenciennes. De centrale verdediger werd vorig seizoen uitgespeeld bij de belofteploeg van Club Brugge, Club NXT.”Nathan is een jonge speler met een mooi profiel en heel wat potentieel om door te groeien. Ik ben er zeker van dat de neutrale voetballiefhebber snel overtuigd is van zijn kunnen. Het is aan hem en aan ons om hem hier verder te laten ontplooien”, meldt coach Wim De Decker van KMSK Deinze. 11:3211 uur 32.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming gegeven. Klik hier om dit toe te laten of ga naar https://twitter.com/i/status/139568041836459622622-05-2021 22-05-2021. 20:3020 uur 30. Kenneth Schuermans verlaat OHL voor Lierse. Het seizoen in 1B is alweer een tijdje afgelopen. Lierse kende sportief gezien een moeizaam jaar en wil het over een andere boeg gooien. Met Kenneth Schuermans haalt de club alweer transfer nummer 11 binnen. Schuermans stond afgelopen seizoen onder contract bij OH Leuven. Een klein jaar geleden in de openingsmatch tegen Eupen scheurde hij zijn achillespees waarna een maandenlange revalidatie volgde. Schuermans tekende nu een contract voor 1 seizoen bij Lierse. .Kenneth Schuermans verlaat OHL voor LierseHet seizoen in 1B is alweer een tijdje afgelopen. Lierse kende sportief gezien een moeizaam jaar en wil het over een andere boeg gooien. Met Kenneth Schuermans haalt de club alweer transfer nummer 11 binnen.Schuermans stond afgelopen seizoen onder contract bij OH Leuven. Een klein jaar geleden in de openingsmatch tegen Eupen scheurde hij zijn achillespees waarna een maandenlange revalidatie volgde. Schuermans tekende nu een contract voor 1 seizoen bij Lierse. 20:2520 uur 25.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming gegeven. Klik hier om dit toe te laten of ga naar https://twitter.com/i/status/1395763909290758149 16:5016 uur 50. Genk ziet spelmaker Møller Dæhli definitief vertrekken. Vicekampioen Racing Genk zal volgend seizoen geen beroep meer kunnen doen op Mats Møller Dæhli. De Duitse tweedeklasser Nürnberg licht namelijk de aankoopoptie in het contract van de 26-jarige Noor.  Møller Dæhli maakte in januari 2020 nog de overstap van FC Sankt Pauli naar Racing Genk, maar het jeugdproduct van Man United kon zich in Limburg nooit doorzetten. Na 8 wedstrijden stuurde Genk hem terug naar Duitse tweede klasse en daar zal hij dus ook volgend seizoen spelen. .Genk ziet spelmaker Møller Dæhli definitief vertrekkenVicekampioen Racing Genk zal volgend seizoen geen beroep meer kunnen doen op Mats Møller Dæhli. De Duitse tweedeklasser Nürnberg licht namelijk de aankoopoptie in het contract van de 26-jarige Noor. Møller Dæhli maakte in januari 2020 nog de overstap van FC Sankt Pauli naar Racing Genk, maar het jeugdproduct van Man United kon zich in Limburg nooit doorzetten. Na 8 wedstrijden stuurde Genk hem terug naar Duitse tweede klasse en daar zal hij dus ook volgend seizoen spelen. 16:4516 uur 45.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming gegeven. Klik hier om dit toe te laten of ga naar https://twitter.com/i/status/139572794855726285921-05-2021 21-05-2021. 19:5619 uur 56. Mujaid Sadick is nieuwe Genk-verdediger. Racing Genk heeft zich met de Spaanse jeugdinternational Mujaid Sadick versterkt. De 21-jarige centrale verdediger van Nigeriaanse en Ghanese origine komt over van de Spaanse derdeklasser Deportivo La Coruna en ondertekende in Limburg een contract voor vier jaar. “Mujaid is klaar voor een stap hogerop”, zegt technisch directeur Dimitri de Condé. “Wij geloven dat hij een mooie toekomst voor zich heeft. Hij is jong en sterk, erg snel en onverzettelijk als verdediger.” “Ons programma volgend seizoen zal met Europees voetbal erbij een stuk gevulder worden. En dus hebben wij nood aan een iets bredere selectie. Mujaid geeft ons achterin extra opties.” .Mujaid Sadick is nieuwe Genk-verdedigerRacing Genk heeft zich met de Spaanse jeugdinternational Mujaid Sadick versterkt. De 21-jarige centrale verdediger van Nigeriaanse en Ghanese origine komt over van de Spaanse derdeklasser Deportivo La Coruna en ondertekende in Limburg een contract voor vier jaar.”Mujaid is klaar voor een stap hogerop”, zegt technisch directeur Dimitri de Condé. “Wij geloven dat hij een mooie toekomst voor zich heeft. Hij is jong en sterk, erg snel en onverzettelijk als verdediger.””Ons programma volgend seizoen zal met Europees voetbal erbij een stuk gevulder worden. En dus hebben wij nood aan een iets bredere selectie. Mujaid geeft ons achterin extra opties.” 19:5219 uur 52.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming gegeven. Klik hier om dit toe te laten of ga naar https://twitter.com/i/status/139469943720994816518-05-2021 18-05-2021. 18:3218 uur 32. Zulte Waregem heeft vervanger voor Deschacht. Zulte Waregem heeft met Joost van Aken zijn eerste aanwinst voor het komende seizoen voorgesteld. Van Aken is een 27-jarige linksvoetige verdediger, die afgelopen seizoen 17 matchen speelde voor Sheffield Wednesday, in de Engelse 2e klasse. “De gesprekken met de staf en de mensen van de club gaven me meteen een goed gevoel”, zegt Van Aken. “Ik kijk ernaar uit om aan het nieuwe seizoen te beginnen, hopelijk met supporters.” .Zulte Waregem heeft vervanger voor DeschachtZulte Waregem heeft met Joost van Aken zijn eerste aanwinst voor het komende seizoen voorgesteld. Van Aken is een 27-jarige linksvoetige verdediger, die afgelopen seizoen 17 matchen speelde voor Sheffield Wednesday, in de Engelse 2e klasse.”De gesprekken met de staf en de mensen van de club gaven me meteen een goed gevoel”, zegt Van Aken. “Ik kijk ernaar uit om aan het nieuwe seizoen te beginnen, hopelijk met supporters.”alles weergeven Jupiler Pro League Union Anderlecht Club Brugge Cercle Brugge KRC Genk Antwerp KAA Gent Zulte Waregem KV Kortrijk Charleroi KAS Eupen Waasland-Beveren Standard KV Oostende STVV OH Leuven Beerschot KV Mechelen taal- of schrijffout opgemerkt?

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Formule 1

hockeyfinale racing – gantoiseclock 14:5614 uur 56. Wie kroont zich tot landskampioen hockey? In Louvain-la-Neuve strijden Gantoise en de Brusselse club Gantoise dit weekend...

Schaken

In een korte wedstrijddag van PogChamps 3 kwartfinales versloeg Tubbo CodeMiko in de troostbeugel. Hij speelt Neeko in de halve finale van de troostbeugel....

Advertisement