Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Dubbelslag voor Verstappen: eerste zege in Monaco en eerste keer WK-leider

Dubbelslag voor Verstappen: eerste zege in Monaco en eerste keer WK-leider

Bekijk de samenvatting: Drama voor Leclerc Nog voor de start van de GP in Monaco, de 5e race van het seizoen, was er al opschudding in het prinsdom. Publiekslieveling Leclerc, die gisteren ondanks een crash naar de pole snelde, kreeg zijn bolide niet tijdig klaar. De Ferrari-piloot moest zwaar teleurgesteld afdruipen en werd nog even getroost door zijn staatshoofd, Prins Albert. Verstappen kreeg zo door het forfait van Leclerc de polepositie in de schoot geworpen. WK-concurrent Lewis Hamilton stelde gisteren teleur en vertrok pas vanaf de derde rij. Een groot nadeel op het smalle stratenparcours in Monte Carlo, waar inhalen moeilijk is. Geknoei bij Mercedes Na een incidentloze start van de race, ging Verstappen soeverein aan kop. Bottas, die gisteren ploegmaat Hamilton ver achter zich liet, klampte goed aan. Carlos Sainz, die de eer bij Ferrari hoog moest houden, en Lando Norris lagen op de loer.   We leken op een duel Verstappen-Bottas af te stevenen, maar zoals wel vaker dit seizoen had de pechduivel het op Bottas gemunt. De Fin verloor na twintig ronden snelheid en moest de pits in. Bij Mercedes konden ze het euvel aan de wielas niet oplossen, over en out voor Bottas. De fatale pitstop van Bottas: Verstappen autoritair naar WK-leiding Hamilton, die enkele minuten voor Bottas ook tijd had verloren in de pits, liet zijn frustratie spreken op de ploegradio. De wereldkampioen was als 6e gestart en reed de hele wedstrijd achter de feiten aan. Hij zou uiteindelijk nog een plekje verliezen en als 7e finishen. Voorin slaagde niemand er nog in om Verstappen onder druk te zetten. De Nederlander snelde autoritair naar zijn eerste zege in Monaco, voor Sainz en Norris. Oud-wereldkampioen Vettel werd knap 5e en pakt zijn eerste punten van het seizoen.   Door het slechte weekend van Hamilton wordt Verstappen ook voor het eerst in zijn carrière WK-leider. Hij leidt met 105 punten, 4 meer dan de Brit. Ook in de stand bij de renstals wipt Red Bull over Mercedes. Korte reacties van Verstappen, Sainz en Norris: uitslag GP van Monaco   rijder chrono 1. Max Verstappen (Ned-Red Bull) 1u38’56″820 2. Carlos Sainz jr. (Spa-Ferrari) op 8″968 3. Lando Norris (GBr-McLaren)  19″427 4. Sergio Pérez (Mex-Red Bull)  20″490 5. Sebastian Vettel (Dui-Aston Martin) 52″591 6. Pierre Gasly (Fra-AlphaTauri) 53″896 7. Lewis Hamilton (GBr-Mercedes) * 1 ronde 8. Lance Stroll (Can-Aston Martin) 1 ronde 9. Esteban Ocon (Fra-Alpine) 1 ronde 10. Antonio Giovinazzi (Ita-Alfa Romeo) 1 ronde 11. Kimi Räikkönen (Fin-Alfa Romeo) 1 ronde 12. Daniel Ricciardo (Aus-McLaren) 1 ronde 13. Fernando Alonso (Spa-Alpine) 1 ronde 14. George Russell (GBr-Williams) 1 ronde 15. Nicholas Latifi (Can-Williams) 1 ronde 16. Yuki Tsunoda (Jap-AlphaTauri) 1 ronde 17. Nikita Mazepin (Rus-Haas) 3 rondes 18. Mick Schumacher (Dui-Haas)  3 rondes   Valtteri Bottas (Fin-Mercedes) opgave   Charles Leclerc (Mon-Ferrari) opgave   * snelste ronde  

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Formule 1

hockeyfinale racing – gantoiseclock 14:5614 uur 56. Wie kroont zich tot landskampioen hockey? In Louvain-la-Neuve strijden Gantoise en de Brusselse club Gantoise dit weekend...

Schaken

In een korte wedstrijddag van PogChamps 3 kwartfinales versloeg Tubbo CodeMiko in de troostbeugel. Hij speelt Neeko in de halve finale van de troostbeugel....

Advertisement