Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

voetbal

Tom Pidcock blaast Mathieu van der Poel weg op z’n mountainbike

Tom Pidcock blaast Mathieu van der Poel weg op z’n mountainbike

zo 16 mei 2021 16:40 Tom Pidcock (Ineos-Grenadiers) heeft een demonstratie opgevoerd in de Wereldbeker mountainbike. Het 21-jarige toptalent smeerde de concurrentie in Nove Mesto (Tsj) een minuut en meer aan. Mathieu van der Poel won de strijd om de 2e plaats, voor de Zwitser Mathias Flückiger. Na een fraaie strijd in de shorttrack enkele dagen eerder mochten we ons opmaken voor een nieuw duel tussen Thomas Pidcock en Mathieu van der Poel. De Nederlander schoot verschroeiend uit de startblokken en trok meteen het peloton uit elkaar.   Pidcock zat wat verscholen in 7e positie en merkte dat Europees kampioen Schurter het wiel van Van der Poel aan het einde van de openingsronde niet langer kon houden. Pidcock stoof in een ruk naar voren en nestelde zich meteen in zijn wiel.   Van der Poel en Pidcock werkten een ronde goed samen en de Zwitser Flückiger kwam ook wat dichter bij het kopduo. Halfweg de 3e ronde vond Pidcock het goed geweest en op een hellend stuk zette hij Van der Poel zwaar onder druk.   De wereldkampioen veldrijden kraakte en gaf in een mum van tijd een halve minuut prijs op een ontketende Pidcock. Het gat zou nadien enkel nog groter worden. Een formidabele prestatie van de 21-jarige Brit die na een foutloze race zijn 1e WB-zege boekte. Meteen met de grootste marge ooit in Nove Mesto.   In de achtergrond dichtte Flückiger het gat nog op Van der Poel, maar de kopman van Alpecin-Fenix klaarde de klus toch nog en eindigde als 2e. Flückiger werd derde. Cink en Sarrou maakten de top 5 nog rond.  Herbekijk hier de slotronde van de WB-manche in Nove Mesto: Het moment van de race: Pidcock laat Van der Poel achter Pidcock: “Ik ben geboren om te mountainbiken” Na afloop van de Wereldbekermanche in Nove Mesto stond Pidcock te glunderen voor de camera: “Eerlijk gezegd denk ik dat ik geboren ben om aan mountainbike te doen.  Ik was hier al als kind mee bezig en hier geniet ik het meeste van.”   “Meteen winnen bij mijn 2e beurt in de Wereldbeker is echt ongelooflijk. Ik voel me bijzonder goed, maar nu kies ik voor een pauze en dan kan ik hopelijk weer opbouwen richting de Olympische Spelen.”   De deelname van Pidcock aan de Olympische Spelen hing aan een zijden draadje. Doordat Vlad Dascalu als 17e eindigde, sprong Roemenië toch nog over Slowakije in de landenranking en volgde er een cruciale verschuiving in de ticketverdeling. Pidcock mag zich dankzij de Roemeense mountainbiker toch nog opmaken voor de Olympische Spelen in Tokio. Lecomte opnieuw ongenaakbaar bij de vrouwen In de voormiddag kwamen de dames al in actie in Nove Mesto. De Française Loana Lecomte die vorige week al veel indruk maakte in Albstadt nam meteen de kop.    Ze zou op de eerste lastige stukken meteen kloof slaan dat naarmate de wedstrijd vorderde enkel nog groeide. Olympisch kampioene Jenny Rissveds had moeite met het hoge tempo en stapte al snel uit de race.   In de achtergrond op ruim een minuut van Lecomte kregen we nog een fraaie strijd om plek 2.  » Read More

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Formule 1

hockeyfinale racing – gantoiseclock 14:5614 uur 56. Wie kroont zich tot landskampioen hockey? In Louvain-la-Neuve strijden Gantoise en de Brusselse club Gantoise dit weekend...

Schaken

In een korte wedstrijddag van PogChamps 3 kwartfinales versloeg Tubbo CodeMiko in de troostbeugel. Hij speelt Neeko in de halve finale van de troostbeugel....

Advertisement